به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی شاه كرمی ظهر چهارشنبه در نشستي با مسئولان نساجی استان و کشور اظهار داشت: امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا رقمی معادل ۲۰ میلیارد دلار برای مد و لباس هزینه میکنند در حالي كه صادرات نساجی ما در مجموع ۹۲۰ میلیون دلار بوده است.
وی افزود: اگر در تولید پوشاک درست عمل كنيم و در طراحی، مد را رعايت كنيم كه البته در این زمينه با محدوديت هايی روبرو بوده ايم، اين رقم به ۱۲ هزار دلار در هر تن خواهد رسید.
دبير انجمن کارفرمایان صنایع نساجی استان اصفهان اعلام کرد: پنج درصد کل سرمایهگذاری داخلی کشور به صنعت نساجی اختصاص پیدا کرده و ۱۳ درصد اشتغال نیز در این زمینه است.
وی تصریح کرد: در حالی که ارزش صادراتی مواد خام معدنی کشور ما به ازای هر تن ۱۰۱ دلار است، ارزش صادرات مواد غير خام ۱۹۲ دلار در هر تن و صادرات كالای نساجی چهار هزار و ۱۶۰ دلار در هر تن است که به طور متوسط ۹ برابر ارزش صادراتی كل کالاها خواهد بود.
شاه كرمي بیان داشت: پنبه یک کالای استراتژیک است و باید در این زمینه به کشاورزان یارانه اختصاص یابد.
رئیس دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این جلسه گفت: رشد و فعال شدن توان تولیدی صنايع پوشاک کشور به طور خاص و صنایع نساجی به طور عام نه تنها میتواند گره گشای بخش قابل توجهی از معضلات اقتصادی جامعه شود، بلکه با توجه به توانايی صنایع پوشاک در ايجاد ارزش افزوده قابل توجه، صنایع نساجی کشور را قادر به ایفای نقش تاریخی خویش در ایجاد سرمایههای لازم برای شکوفایی صنعت کشور میسازد.
محمد ذرهبینی اعلام کرد: به منظور تأمین نیازهای داخلی و راهیابی به بازارهای هدف صادراتی در راستای سند راهبردی صنعت کشور که برای نخستین بار صنایع نساجی را نيز شامل شده است، برگزاری مسابقات ملی دانشجویی طراحی پارچه و پوشاک در دانشگاه صنعتی اصفهان را دنبال کردیم.
نظر شما