به گزارش خبرنگارمهر، دومین جلسه کمیته روستاییان حوزه مشاوران جوان استانداری گلستان با حضور مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان، رئیس گروه مشاوران جوان استانداری گلستان و جمعی از دهیاران و جوانان فعال روستاهای گلستان ظهر پنجشنبه برگزار شد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان در این جلسه گفت: استان گلستان دارای یک هزار روستا بوده که در ۹۰۴ روستا انتخابات شورای اسلامی برگزارشده است.
قاسم سمیعی تصریح کرد: در حال حاضر ۸۳۰ دهیاری در سطح استان مشغول به فعالیت و ۶۴ دهیاری هم به دنبال اخذ مجوز دهیاری هستند.
۵۰ درصد جمعیت استان گلستان را روستاییان تشکیل میدهند
سمیعی با اشاره به اینکه استان گلستان به لحاظ جمعیت روستایی جزو استانهای رتبه بالا محسوب میشود، گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد از جمعیت استان را روستاییان تشکیل میدهند که این خود یک ظرفیت و پتانسیل برای گلستان محسوب میشود که باید به آن پرداخته شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان توسعه روستایی را بخشی از دغدغههای دولت دانست و گفت: با توجه به دغدغههای که در این بخش وجود دارد سعی شده است تا در برنامه ششم توسعه جایگاه روستا بهصورت ویژه به آن نگاه شود و در صورت تصویب آن در مجلس انقلاب عظیمی برای روستاها اتفاق خواهد افتاد.
وی در خصوص مشکلات و راهحل آنها اظهار کرد: در خصوص اجرای طرح هادی در روستاها سعی بر این شده است تا اولویت روستا و نظر مردم مدنظر قرار گیرد.
سمیعی افزود: برای بهبود وضعیت رفتوآمد جادهای روستاییان طرح قیر رایگان را در اختیار آنها گزاشتیم و ۵۳ روستا مشمول دریافت این طرح شدند و حدود ۱۰۰ هزار مترمربع از خیابانها و جادهها آسفالت شده است.
نبود بستر مناسب امکانات دلیل مهاجرت از روستا
وی در رابطه با مهاجرت نخبگان به خارج از روستا گفت: ما نمیتوانیم کسی را مجبور کنیم تا در روستا زندگی کند و نخبگان به دلیل وجود امکانات رفاهی ازجمله بستر مناسب دسترسی به اینترنت و تحصیل روستا را ترک میکنند.
قاسم سمیعی در خصوص کم بودن تعداد برگزاری برنامههای فرهنگی در روستاها گفت: طی تفاهمنامهای که با سازمان تبلیغات اسلامی امضا شده است قرار بر این شد تا برنامههای فرهنگی ازجمله برگزاری کلاسهای قرآنی در روستاها اجرا شود.
سمیعی در خصوص کمکاری دهیاریها گفت: تصمیم داریم فضای آموزشی را برای دهیاریها به وجود آوریم تا از طریق فضای مجازی این آموزشها انجام شود و عملکرد آنها بهبود یابد.
وی در خصوص سیستم حملونقل روستاها تصریح کرد: ما اعتباراتی در نظر گرفتیم تا از طریق اهدای تسهیلات، مردم ساکن روستا اقدام به خرید خودروی پژو و سمند برای حمل و نقل کنند ولی از این طرح استقبالی نشده و همچنان مردم تمایل دارند کار حملونقل مسافر را با خودروی پراید انجام دهند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری گلستان از برگزاری جشنواره نوروز خوانی که در این جلسه پیشنهاد شد استقبال کرد و وعده حمایت از اجراکنندگان این جشنواره را داد.
۱۵ مهرماه روز روستا نام گذاری شد
سمیعی در ادامه افزود: برای اولین بار در کشور ۱۵ مهرماه بهعنوان روز روستا در تقویم به ثبت رسید و همچنین برای اولین بار در کشور کار جمعآوری اطلاعات در سطح جیآیاس انجام شد و اکنون سامانه مالی دهیاری استان بهصورت آنلاین در حال رصد است.
وی با بیان لزوم ارتقاء شاخصههای روستایی تصریح کرد: توانمندسازی و افزایش مشارکت روستائیان جزو تقویم کاری ما است و در قالب یک راهبرد و برنامه عملیاتی حرکت خواهیم کرد و فصلبهفصل نقاط قوت و ضعف شناسایی، بهینه و بهروز میشوند.
رئیس گروه مشاوران جوان استانداری گلستان هم در ادامه جلسه گفت: کمیته روستایی یکی از ۲۲ کمیته کارگروههای تشکیلشده در استان گلستان است، این کمیته متشکل از جوانان فعال روستایی است که دغدغه توسعه و پیشرفت مناطق روستایی در سطح استان را دارند.
توسعه روستایی یکی از دغدغههای کمیته روستایی است
علی نصیبی افزود: توسعه روستایی یکی از دغدغههای کمیته روستایی است که باید مورد توجه قرار گیرد و آشنایی با وظایف حوزه مشاوران جوان در کمیته روستایی از اهداف نهایی است تا از شبکه جوانان فعال برخوردار شویم.
وی بر لزوم توسعه روستایی استان تأکید کرد و افزود: جوانان فعال و صاحبنظر، بازوان مشورتی هستند که با استفاده از این ظرفیت میتوان راههای پیشرفت را سریعتر طی کرد.
طبق روال تعیینشده برای جلسات کمیته روستایی که در هر جلسه یک جوان موفق روستایی معرفی شود، حسین ترابی و برادرش محمد ترابی به عنوان کارآفرین موفق در روستای گز شرقی از توابع بندر گز استان گلستان معرفی شدند و بخشی از عملکرد این دو برادر که در مصاحبه با صداوسیما تنظیمشده بود در قالب کلیپ نمایش داده شد.
حسین ترابی در ادامه جلسه اظهار کرد: یک جوان روستایی باید به تواناییهای خودباور داشته باشد تا بتواند برای خود و محیط اطرافش مفید واقع شود.
ترابی افزود: اگر نسبت به ظرفیتهای موجود در اطراف و درک نیازهای مردم و بازار شناخت داشته باشیم میتوانیم در ارائه کارهای خود و بحث کارآفرینی و معیشت جوانان روستاها موفق باشیم.
وی بحث گردشگری روستایی را یکی از موضوعات مهم دانست و گفت: با راهاندازی این طرح میتوان از ظرفیتهایی که در روستاها وجود دارد استفاده کرد تا درآمدی پایدار برای روستاییان ایجاد شود.
در ادامه تعدادی از دهیاران و فعالان امور روستاها که در جلسه حضور داشتند به بیان مشکلات روستاها پرداختند.
مهاجرت نخبگان از روستا به شهر، تغییر بافت فضای روستا به شهر، برگزار نشدن برنامههای فرهنگی، اجرای طرح هادی در روستاها، فعال نبودن دهیاران، نبود شبکههای اجتماعی واقعی در روستاها، نداشتن سالنهای ورزشی، نبود زیرساخت رفتوآمد مناسب برای روستا، بیکاری و اعتیاد جوانان ازجمله مشکلات مطرحشده بود.
نظر شما