به گزارش خبرنگار مهر، رحمان وهاب زاده بعد از ظهر پنجشنبه در همایش ملی تغییرات اقلیم در ارومیه با بیان اینکه سطح مراتع استان بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هکتار و آمار ارائه شده از تعداد دام موجود در این مراتع از هفت تا ۹ میلیون متغیر است افزود: افزایش دما و از بین رفتن سفره های زیر زمینی از دلیل دلایل تخریب مراتع استان به شمار می رود.
وی با تاکید بر آموزش و فرهنگ سازی در خصوص صیانت از منابع خدادادی و مراتع گفت: از آموزش به موقع به بهره برداران غافل شده و فراموش کردیم تا به بهره برداران آموزش بدهیم که آنها حافظان اصلی مراتع هستند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی ادامه داد: آذربایجان غربی بیش از یکصد هزار هکتار جنگل طبیعی و دست کاشت دارد که جنگل های طبیعی استان اغلب در سردشت قرار دارد.
وهاب زاده افزود: طبق آمار فائو سالانه ۱۱ میلیون هکتار از جنگل های جهان تخریب می شود که باعث برهم خوردن تعادل زندگی انسانی و محروم شدن آنها از این نعمت بزرگ می شود.
وی با بیان اینکه ایران ۱۲.۵ میلیون هکتار عرصه جنگلی دارد که چیزی حدود ۷.۶ درصد مساحت کل کشور است اظهارداشت: ایران دارای پوشش گیاهی زیر ۱۰ درصد است و در بین ۵۶ کشور جهان در رتبه ۴۵ قرار دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی با بیان اینکه انسان مصرف کننده خوبی از طبیعت نبوده است، افزود: شرایط فعلی دریاچه ارومیه نتیجه بی توجهی و بی مدیریتی ما بوده است.
تحول در کشاورزی وابسته به بهره گیری از یافته های تحقیقاتی است
معاون مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی نیز در این همایش گفت: اگر یک سوم یافته های تحقیقاتی در اختیار زارعان قرار گیرد، شاهد تحولی عظیم در کشاورزی استان خواهیم بود.
فرشید طلعت ادامه داد: با توجه به رشد اقتصادی و رشد جمعیت پیش بینی شده تولید غلات کشور تا سال ۲۰۲۰ بین صفر تا پنج درصد و تا سال ۲۰۵۰ بین ۲.۵ تا ۱۰ و تا سال ۲۰۸۰ بین پنج تا ۳۰ درصد کاهش یابد.
وی افزود: تولیدات دیم آسیب پذیرترین تولیدات کشور در حوزه کشاورزی به دلیل وابستگی شدید به میزان توزیع فصلی بارندگی است.
طلعت ادامه داد: استان های عمده دیم کاری تا سال ۲۰۳۹ میلادی به ویژه در غرب کشور بیشترین کاهش بارندگی و افزایش دما را خواهند داشت.
وی گفت: تولید دامهای های کوچک نیز به شدت تحت تاثیر وضعیت مراتع بوده و در صورت کاهش درآمد و سختی معیشت، فشار بر منابع طبیعی و مراتع بیشتر می شود که این امر در تسریع تخریب مراتع و منابع طبیعی بسیار مهمتر از تغییرات اقلیم در آینده خواهد بود.
سومین همایش ملی اقلیم و تغییرآن بر کشاورزی و محیط زیست به مدت یک روز در جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با حضور کارشناسان این بخش و علاقمندان به موضوع اقلیم و محیط زیست برگزار شد.
آذربایجان غربی دارای ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت محصولات کشاورزی و ۲۳۵ هزار بهره بردار در این حوزه است.
همچنین خشکی دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان بزرگترین مشکل و مساله زیست محیطی در این استان محسوب می شود که تاثیرات مهم آن بر زندگی مردم آذربایجان غربی غیر قابل انکار است.
تغییرات اقلیمی و خشکسالی ها در سال های اخیر تاثیر مهمی در خشکی دریاچه ارومیه و کاهش آب آن داشته است.
نظر شما