۲ اسفند ۱۳۹۴، ۲۱:۱۳

صادق زیباکلام:

صحنه را نباید خالی کرد/انتخابات مجلس دهم رقابت بین دو اصل است

صحنه را نباید خالی کرد/انتخابات مجلس دهم رقابت بین دو اصل است

ساری - استاد علوم سیاسی گفت: آنچه مهم است اینکه افرادی را اعم از اصول‌گرا، اصلاح‌طلب، میانه‌رو یا طرفدار دولت انتخاب کنیم که بتوانند شأن و جایگاه مجلس را نگه‌داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، صادق زیباکلام شامگاه یکشنبه در جمع حامیان یکی از داوطلبان انتخاباتی در ساری با بیان اینکه این انتخابات در حقیقت تنها رقابت بین اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان نیست، افزود: انتخابات مجلس دهم در حقیقت انتخاب میان دو اصل است، یک اصل رادیکال تندرو که در سال‌های اخیر، یعنی از ۸۴ تا ۹۲، شاهد سیاست‌ها و روش‌هایش بوده‌ایم و اصل دیگر، اصل اعتدال و میانه‌روی که شامل اصلاح‌طلبان و اعتدالیون و اصول‌گرایان مؤمن و میانه‌رو است.

وی در ادامه بیان کرد: لیست‌هایی که نهایتاً در هفته گذشته، چه در تهران و چه استان‌های دیگر، ارائه شد، نتیجه ساعت‌ها، روزها و هفته‌ها رایزنی و بحث‌وجدل بین دوستان بود و باید دید که از بین آن‌ها که از صافی شورای نگهبان عبور کردند کدام را به‌عنوان نامزد اعتدال و اصلاح‌طلبان اعلام و در نهایت حمایت کنیم.

او همچنین تاکید کرد: اصول‌گرایان امیدوار بودند که درنتیجه رد صلاحیت‌های گسترده، یک حالت سرخوردگی و ناامیدی در بین اصلاح‌طلبان به وجود بیاید و اساساً امید زیادی به اینکه در انتخابات شرکت کنند نداشته باشند در نتیجه برخی از دوستان تلاش کردند تا این حالت ناامیدی و سرخوردگی را از اذهان مردم بگیرند.

وی بابیان اینکه خیلی از جوانان اظهار می کنند که در انتخابات شرکت نمی‌کنیم و می پرسند به چه کسی رأی بدهیم، گفت: من پاسخ می دهم که به‌شدت معتقدم نباید صحنه را خالی کرد، درست است که اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شدند اما به سمت چهره‌هایی برویم که لزوماً اصلاح‌طلب نبوده‌اند و شورای نگهبان آن‌ها را رد صلاحیت نکرده است، این‌ها می‌توانند، نامزد بالقوه شوند.

این استاد علوم سیاسی ادامه داد: ما باید آن‌ها را در حوزه‌های مختلف در استان‌ها و شهرها، شناسایی کنیم و  اینها می توانند یک نیروی بالقوه شوند هرچند برخی از دوستان خیلی با این تاکتیک موافق نبودند و می‌گفتند جریان اصلاحات اگر از این نیروها حمایت کند، اعتماد خود را نزد مردم از دست خواهد داد.

وی افزود: درنهایت، بعد از بحث و گفتگوی بسیار، این فکر که ما از چهره‌های جوان و بی‌طرف حمایت کنیم، قوت گرفت. اگر لیست تهران را مشاهده کنید، حدود دوسوم آن‌ها ناشناس هستند، حتی اصحاب رسانه هم آن‌ها را نمی‌شناسند، اما نهایتاً بعد از تلاش زیاد قرار بر این شد که سیاست اعتدال حاکم شود که در بسیاری از حوزه‌های دیگر هم این اتفاق افتاده است.

تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: این لیست شامل سه جریان اصلی، چهره‌های باقی‌مانده اصلاح طلبان، نیروهای معتدل که طرفدار دولت هستند و جریان سوم اصول‌گرایان معتدل، هستند.

وی در ادامه بیان کرد: راه دیگری که اصول‌گرایان به کاربردند، این است که درست ۷۲ ساعت قبل از شروع تبلیغات، در دقیقه ۹۰، برخی اصلاح‌طلبان شناسنامه‌دار که رد صلاحیت شده بودند را تأیید صلاحیت کردند البته با هدف ایجاد شکاف.

صادق زیباکلام گفت: مهم اینست  افرادی را اعم از اصول‌گرا، اصلاح‌طلب، میانه‌رو یا طرفدار دولت انتخاب کنیم که بتوانند شأن و جایگاه مجلس را نگه‌ دارند.

وی افزود: اگر یک منحنی ترسیم کنید، خواهید دید که مجالس نهم، هشتم و هفتم رو به ضعف و افول رفته است، مجلس نهم در امور کلان چقدر نقش داشته است؟ در فاصله ۸۴ تا ۹۲ که اصول‌گرایان تمام قدرت را در دست داشته‌اند، مجلس هشتم و نهم چند بار از آقای احمدی‌نژاد پرسیدند که برنامه‌های هسته‌ای وی چیست؟ هیچ بار در مجلس هشتم و نهم از آقای سعید جلیلی درباره مذاکره با ۱+۵ نپرسیدند، بنابراین هدف انتخاب چهره هایی است که اگر اصلاح‌طلب نیستند، افراطی نباشند.

کد خبر 3562599

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha