به گزارش خبرنگار مهر، جلسه شامگاه یکشنبه شورای اسلامی شهر قم با تصویب لایحه اصلاحیه بودجه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان شهرداری آغاز شد و پس از آن بحث به مقوله فرهنگ کشید.
پس از تصویب اصلاحیه بودجه سال جاری شهرداری نوبت به بررسی تفریغ بودجه سال ۹۳ سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم که به دلیل مشکلاتی دیر به صحن علنی شورای شهر رسیده بود.
طبق این تفریغ بودجه مصوب ۶۰ میلیارد ریال بود که در اصلاحیه به ۳۵ میلیارد ریال رسیده و درآمد وصولی ۱۵ میلیارد ریال بوده است که به همین نسبت در هزینهها ظاهر شده است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم در واکنش به اختلاف اعداد تفریغ و بودجه مصوب این سازمان اظهار داشت: سازمان فرهنگی ورزشی به حدی نرسیده که بتواند درآمد داشته باشد. هر قدر که شهرداری پولی پرداخت کند به همان اندازه در درآمدهای این سازمان محقق میشود.
عباس ذاکریان ادامه داد: درخواست ما این است که از مبلغ ماده ۱۶ بودجهای منطقی برای این سازمان در نظر گرفته شود اما متأسفانه معمولا این اتفاق نمیافتد.
پس از تصویب تفریغ بودجه سال گذشته این سازمان نوبت به اصلاحیه بودجه سال جاری آن رسید که آن هم ۴۶ درصد نسبت به بودجه مصوب محقق شده است.
بودجه مصوب این سازمان برای سال جاری ۸ میلیارد تومان است که ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان کاهش داشته است.
پس از آن نوبت به بررسی بودجه ۹۵ سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم رسید که این بودجه پیشنهادی ۵ میلیارد تومان بود که نسبت به اصلاحیه سال قبل افزایش داشته است.
هزینه کردن بیبرنامه را نمیپسندیم
شهردار قم در واکنش به انتقاد اعضای شورا از عدم تحقق بودجه این سازمان گفت: سازمان فرهنگی باید برنامههای جامع خودش را طوری طراحی کند که هزینهها را هدر ندهد.
سید مرتضی سقائیاننژاد اظهار داشت: بسیاری از کارهای فرهنگی را چارچوب دار و بر اساس مهندسی فرهنگی میشود در قم انجام داد.
وی با بیان اینکه اگر تفریغ بودجه سال ۹۴ بیاید باز رقم اصلاحیه بودجه این سازمان به این عدد ۴ میلیارد نمیرسد، ادامه داد: سازمان باید برای خود برنامه داشته باشد.
شهردار قم به مشکلات شهر قم در حوزه فرهنگ شهروندی و عملکرد سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اشاره کرد و اظهار داشت: هر مقدار بودجه برای فرهنگ شهروندی و کمیتههای فرهنگ شهروندی سازمان بخواهد از جاهای دیگر کم میکنم و هزینه میکنم اما هزینه کردن بیبرنامه را نمیپسندم و شورا هم نمیپسندد.
وی ادامه داد: فرهنگ شهروندی مسئولیت شهرداری است و در این حوزه هر قدر لازم باشد هزینه میکنیم اما در عین حال روی این موضوع بسیار حساس هستیم که باید درست هزینه کنیم.
سقائیاننژاد عنوان داشت: چارچوبها و برنامههای فرهنگی سازمان باید مشخص باشد و مخصوصا فرهنگ شهروندی مسئله بسیار مهمی برای ما است.
وی گفت: به نظر میرسد با اقداماتی که این مدت انجام شده سال ۹۵ زمینه بهتری برای جذب بودجه فرهنگی داشته باشیم.
فرهنگ شهروندی در قم ضعیف است
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر قم هم با اشاره به اینکه سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری از مقوله فرهنگ شهروندی فاصله گرفته عنوان کرد: فرهنگ شهروندی در شهر قم ضعیف است و این یکی از مهمترین چالشها ما در مدیریت شهری است.
عباس ذاکریان با اشاره به کمکاریهایی که در این زمینه صورت گرفته گفت: قم قطب تولید انیمیشن کشور است اما از این ظرفیت برای فرهنگ شهروندی استفاده نکردیم. بازی یارانهای شبکههای اجتماعی و... و. بسیاری از بسترهای جدید وجود دارند که باید در آن وارد شویم.
به عقیده رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر قم، کارهایی که الان در این سازمان انجام میشود اثربخشی بسیار ضعیفی است که این نیاز به تجدیدنظر در سیاستگذاریهای این سازمان دارد.
وی با اشاره به اینکه اطلس آسیبهای فرهنگی اجتماعی شهر قم تدوین نشده گفت: باید حسابشدهتر وارد این حوزه شویم و فعالیت کنیم.
طوبی حجازی عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر قم هم در این رابطه گفت: ما در آموزش شهروندی در نقطه صفر هستیم که امیدواریم با فعالیت کمیته شهروندی شرایط بهتر شود.
وی اظهار داشت: ساختار سازمانی در سازمان فرهنگی ورزشی به لحاظ کیفی و کمی کمبودهای بسیاری دارد و تا زمانی که این مشکل برطرف نشود کارایی لازم را نخواهد داشت.
این عضو شورای شهر افزود: در بدنه شهرداری نگاه این است که هر پول فرهنگی که خرج میشود حیف و میل شدن است و تا این نگاه حل نشود ما نمیتوانیم به صورت سیستمیک کار فرهنگی انجام دهیم.
نظر شما