۸ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۵۵

در آستانه سال نو؛

مراقب آسیب های خانه تکانی باشید/ استفاده نابجا از مواد شوینده

مراقب آسیب های خانه تکانی باشید/ استفاده نابجا از مواد شوینده

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو با اشاره به آغاز خانه تکانی های سال نو، نسبت به استفاده نابجا از مواد شوینده و پاک کننده شیمیایی هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر طلعت قانع با اشاره به آغاز نظافت و شستشوی خانه ها پیش از شروع تعطیلات نوروز که بر اساس سنت رایج در  ایران انجام می شود؛ علاوه بر مراقبت از دچار شدن به حوادثی مانند سقوط از ارتفاع، نسبت به استفاده نابجا و بدون آگاهی از مواد شوینده و پاک کننده شیمیایی هشدار داد.

وی با  تاکید بر اینکه عدم توجه به توصیه ها می تواند خطرات جبران ناپذیری را در آستانه سال نو متوجه هموطنان نماید  از مصرف کنندگان فرآورده هاي شيميايي و شوینده خواست: در هنگام استفاده، برچسب روي بسته بندي در نور كافي مطالعه و سپس مصرف شود که استفاده از داروها و مواد شيميايي د ر تاريكي مي توانند خطر آفرین باشد.

قانع همچنین اضافه کرد:  با توجه به اینکه بسیاری از ترکیبات مواد شيميايي و فرآورده هاي شوينده و پاك كننده، بخارات سمی ایجاد می کنند که به مخاط دهان، بینی و ریه صدمه می زند بایسته است در هنگام استفاده از پنجره ها باز نگاه داشته شوند  تا هوا به خوبي در محيط جريان داشته باشد.

وی با بیان اینکه در زمان نظافت سطوح و استفاده از ترکیبات شوینده و پاک کننده از دستکش لاستیکی ، کفش جلوبسته و درصورت امکان، ماسک ضروری به نظر می رسد اظهار داشت: در خودداری از اختلاط مواد شيميايي مانند جوهر نمک و مواد سفيد كننده و لک بر الزام وجود دارد چرا که بخارات و گازهاي ناشي از اين اختلاط بسيار سمی و خفه كننده هستند.

مدیر مرکز پاسخگویی ۱۴۹۰ در خصوص بسياري از داروها و محصولات خانگي مانند جوهر نمك، مواد شوينده و لك بر، لاک پاک کن، سموم حشره كش و جونده كش (مانند مرگ موش)، تينر، ضديخ، بنزين و نفت به دلیل اینکه مي توانند در صورت بلعيده شدن، تماس با پوست، چشم و يا تنفس، بسیار سمي باشند نیز سخن گفت و خاطر نشان کرد: هميشه بهتر است محصولات  نامبرده  را در ظرف اصلي آن نگهداري نموده هيچگاه  آنها را در ظرف مواد خوراكي (مانند بطري نوشابه) نگهداري نكرد زیرا اين عمل  موجب مصرف  اشتباهي توسط كودكان و در نتیجه مسمومیت شدید آنها خواهد شد.

قانع در خصوص مراقبت از مسمومیت کودکان با ذکر این مطلب که همواره پس از استفاده از مواد شيميايي سريعاً درب آن را باید بست، گفت: همواره این نکته را باید به یاد داشت که، هيچ ظرف دربسته اي از دسترسي كودكان کنجکاو در امان نيست.

دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو همچنین گفت: بهتر است كيف دستی، ساک خريد و كيسه های نايلونی دور از دسترس كودكان  نگاه داشته شود چرا که این  احتمال وجود  دارد که وسایل محتوی  کیسه توسط كودک بلعيده و يا ضمن بازي، روی صورت وی كشيده شده و موجب خفگي وی شود.

مدیر مرکز پاسخگویی ۱۴۹۰ در پایان از هموطنان خواست در صورت بروز مشکل با مركز اورژانس ۱۱۵ و يا مركز اطلاع رساني داروها و سموم ۱۴۹۰ تماس برقرار نموده و راهنمایی های لازم را دریافت نمایند.

کد خبر 3567407

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha