به گزارش خبرگزاري "مهر"، در اين مراسم كه در محل خانه سينما برگزار شد، محمدرضا جعفري جلوه در سخناني گفت:" اگر رغبت نباشد، صيانت و نشاط صنفي معنا ندارد و اگر اصناف رفيق نباشند، در واقع هم خانوادگي و هم خانگي بي معنا است. استحكام در اقتصاد و فرهنگ حاصل نمي شود مگر با رفاقت و رقابت توامان و اين امر ريشه در فعاليت هاي اصناف سينمايي دارد."
وي به مشكلات پيش آمده در خانه سينما اشاره كرد و گفت: "برخي اميد داشتند به اين منازعه. برخي ها تابناكي و توفيق سينماي ملي را برنمي تابند. البته نبايد سريع سراغ برخي اشخاصي رفت كه در ذهن شكل مي گيرند. مهم ترين اين بعضي ها رقيبي است كه امروز در جهان همه چيز را براي خود مي خواهد و دنيا را دهكده اي مي داند و خود را كدخداي آن باور دارد."
جعفري جلوه افزود: "بايد بكوشيم همديگر را نرانيم، بكوشيم همديگر را به سوي واگرايي تحريك نكنيم و بكوشيم همديگر را احساساتي نكنيم و بر عواطف هم پا نگذاريم. اگر دستاوردي حاصل شده از اين كوشش ها بوده و اگر دستاوردي حصول شود، نيز از همين تلاش ها خواهد بود. امر مهم تعامل دولت و ملت را پاس بداريم يا مطالبه كنيم، امروز حق هر ايراني است كه تعامل قوي دولت و ملت را مطالبه كند."
جعفري جلوه به ديدار اخير رهبر معظم انقلاب با كارگردانان سينماي ايران اشاره كرد و گفت: "امروز ترديدي نداريم كه كشور يك نياز قطعي به سينما دارد و اين چيزي نيست كه من بيان كنم، بلكه از زبان عالي ترين مدير فرزانه كشور بيان شده است. مقام معظم رهبري به نيكويي اهميت سينما را بيان كردند و نياز كشور را به سينما و چرايي اين نياز و اهميت آن را مورد اشاره قرار دادند."
معاون سينمايي وزير ارشاد تصريح كرد: "امروز يك كشور بي سينما يك فرهنگ اسير و جزيره اي محبوس در محيط جغرافيايي خاص خود است. سينما حق ندارد در فرديت افراد شكل بگيرد. سينما يعني مردم، يعني ملت، سينما يعني سرنوشت، سينما يعني آينده. پس يك هنرمند خلاق در خدمت همه اين تعامل ها و همه اين داد و ستدها و همه اين همگرايي هاست. سينما با مخاطب، سينماست."
وي ادامه داد:" نياز سينما هم به برنامه و هم به طرح و همچنين به منابع براي عرضه فرهنگي و اقتصادي است، نياز سينما هم به حوزه توانايي هاي نرم افزاري است هم به عرصه اتفاقات بزرگ و سخت افزاري. عميقاً به حيات و نشاط صنفي در اين عرصه اعتقاد دارم، با حاشيه راندن اين امور نمي توان دستاوردهاي فرهنگي مديريتي داشت. مديريت امروز سينماي كشور در يك تعامل قطعي با اصلي ترين عناصر موثر در جمع اهالي سينما مي تواند به مقصود برسد."
جعفري جلوه در پايان صحبت هاي خود با اشاره به كميته سه نفري حل مسائل خانه سينما گفت: "انتخاب اين دوستان با اين نيت بود كه در اين امر و شرايط پيش رو نقش موثر اجرايي نظارتي ايفا كنند. در انديشه من بوده و هست كه اين جمع سه نفري (احمدرضا درويش، ناصر شفق و مجيد مجيدي) را مشاوران خود در امور صنفي سينما بدانم."
رضا ميركريمي رئيس هيات مديره جديد خانه سينما نيز در اين نشست ضمن تقدير از تدبير معاون سينمايي در برپايي مجمع عمومي و انتخابات هيات مديره خانه سينما گفت: "معاون سينمايي نگاهي مدبرانه به منازعات خانه سينما داشت و اين بازسازي و ترميم را پيگيري كرد. ناگفته پيداست كساني كه تاكنون به خانه سينما آمده و در اين تشكل صنفي حضور داشته اند، هيچ چشمداشت مادي نداشته و حتي به فعاليت حرفه اي شان لطمه وارد شده است. ولي بر خود فرض دانستند كه دين شان را به حرفه خود ادا كنند."
وي در ادامه افزود: "با كمك و ياري همه اصناف و مديريت سينما، توانمندي خانه سينما را به عنوان يك هدف دنبال مي كنيم و براي برپايي جشن سينما كه پيش روي ماست مطابق با ارزش و منزلت اين هنر- صنعت تلاش خواهيم كرد."
محمدعلي نجفي رئيس سابق هيات مديره خانه سينما هم گفت: "نوع همكاري مديريت دولتي و اصناف سينمايي در مسائل اخير خانه سينما بي نظير و منطقي بود و نتيجه آن امروز حضور چهره هايي است كه عضو هيات مديره جديد خانه سينما هستند."
عليرضا رضاداد مديرعامل بنياد سينمايي فارابي هم گفت:" اتفاقاتي كه در خانه سينما افتاد به جد يك بلوغ براي سينمايي هاست. ما بايد به گونه اي رفتار كنيم كه چهره ايمان سينما به بيرون انتقال يابد و بيروني ها ناظر به اين ايمان باشند، نه چهره حاشيه اي سينما. بايد در اساسنامه خانه سينما راههاي برون رفت از بن بست ها و مشكلات احتمالي ديده شود، چون در شرايط غوغا ديگر نمي توان بن بست ها و مشكلات را مرتفع كرد."
در اين مراسم ساير اعضاء هيات مديره جديد از جمله رويا تيموريان، ابراهيم مختاري و علي معلم هم درباره شرايط خانه سينما صحبت كردند. در پايان اين مراسم لوح تقدير و هدايايي از طرف معاون سينمايي به هيات مديره قبلي خانه سينما و همچنين احمدرضا درويش و ناصر شفق اعضاء شوراي حل مسائل خانه سينما اهدا شد.
نظر شما