خبرگزاری مهر-گروه استانها: مرحله اول انتخابات در استان خوزستان در حالی پایان یافت که مردم این استان چندان به نمایندگان فعلی استان روی خوش نشان ندادند و در اغلب حوزه ها نمایندگان فعلی موفق به راهیابی مجدد به مجلس شورای اسلامی نشدند.
در ۱۴ حوزه رای گیری در خوزستان، تنها سید راضی نوری از شوش، عبدالله سامری از خرمشهر و عباس پاپی از دزفول به عنوان نمایندگان فعلی خوزستان به صورت مستقیم به مجلس راه یافتند.
همچنین سید شریف حسینی و سید شکرخدا موسوی در اهواز و حبیب آقاجری در ماهشهر تنها نمایندگانی هستند که در مرحله دوم باید بخت خود را برای راهیابی مجدد به مجلس آزمایش کنند. به عبارتی از میان ۱۸ نماینده قبلی خوزستان تنها می توان ۶ نفر را در میان نمایندگان مجلس دهم و راه یافتگان به دور دوم مشاهده کرد.
نکته دیگر در خصوص انتخابات امسال در خوزستان این بود که اصولگرایان با قاطعیت در خوزستان پیروز شدند و هنوز هیچ نماینده اصلاح طلبی به صورت قطعی نماینده نشده است.
تاخیر در اعلام نتایج
یکی از نکات منفی این دوره از انتخابات در خوزستان، تاخیر بیش از حد در اعلام نتایج و عدم همکاری مناسب ستاد انتخابات استان خوزستان با رسانه ها به منظور ارائه نتایج رسمی بود به گونه ای که استان خوزستان جزو استانهایی بود که حتی استان بزرگی مثل تهران نیز در اعلام رسمی نتایج از آن پیشی گرفت ولی در این خصوص گفته می شود حساسیت بالا در اعلام نتایج به علت دقت بیش از حد و همچنین اختلاف نظر بین اعضای هیئت نظارت و اجرایی بوده است.
رقابت سخت اصلاح طلبان و اصولگرایان در اهواز
انتخابات در حوزه انتخابیه اهواز، حمیدیه، کارون و باوی آنقدر شدید و نفسگیر بود که هیچ یک از نامزدها حائز حدنصاب لازم برای ورود به مجلس نشدند ولی نکته منفی انتخابات در اهواز این بود که فرمانداری اهواز برخلاف تهران، هیچگاه نتایج را به صورت رسمی و تدریجی اعلام نکرد تا در این مدت شایعات به شدت افزایش یابد.
در انتخابات اهواز، اصلاح طلبان با وجود اینکه با سه چهره تقریبا ناشناس داشتند که اولین حضور خود در عرصه رقابت های انتخاباتی تجربه می کردند، ولی آرای خوبی کسب کردند و سه نامزد اصلاح طبان شامل: همایون یوسفی و جواد کاظم نسب الباجی در رده اول و دوم و علی ساری در رده ششم رده بندی کلی نامزدها قرار گرفتند.
از سوی دیگر نامزدهای ائتلاف اصولگرایان نیز عملکرد قابل تاملی از خود به جای گذاشتند و به غیر از ناصر سودانی که در رده هشتم قرار گرفت، شکرخدا موسوی با قرار گرفتن در رده سوم و شبیب جویجری با قرار گرفتن در رده پنجم به مرحله دوم راه یافتند. سید شریف حسینی پدیده انتخابات دور قبل نیز این بار با حضور در رده چهارم، باید در مرحله دوم شرکت کند.
در این دوره از انتخابات در اهواز برخی از مستقلان هر چند موفق به کسب رای لازم برای حضور در مرحله دوم نشدند ولی باید آنها را نیز پدیده این دوره نامید. محمد امیر، عبدالرحیم کعب عمیر، جاسمی زرگانی و سید کریم موسوی که تجربه چندانی در انتخابات نداشتد موفق شدند با تبلیغات خوب، رای مناسبی از برخی مناطق به دست بیاروند و آنها به ترتیب رده دهم تا سیزدهم را به خود اختصاص دادند.
بازنده بزرگ این دوره را باید سید احمد موسوی معاون سابق محمود احمدی نژاد و سفیر سابق ایران در سوریه دانست که با وجود اینکه پیش بینی های اولیه حاکی از قرار گرفتن وی در جایگاه نخست شدت تخریب ها علیه وی آنقدر در شبکه های اجتماعی فراوان بود که در نهایت موفق به حضور در مرحله دوم نیز نشد.
آبادان به اصولگریان روش خوش نشان داد
در آبادان شرایط کاملا به سود اصولگرایان رقم خورد و تقریبا حضور سه گزینه اصولگرا در این شهر قطعی به نظر می رسد. در این حوزه انتخابیه عامر کعبی با ۲۷ هزار و ۶۸۷ رای و به عنوان نماینده این حوزه انتخابیه انتخاب شدند. همچنین غلامرضا شرفی (اصولگرا) با ۲۳ هزار و ۳۳۵ رای و سیدمحمد مولوی(اصولگرا) با ۱۶ هزار و ۵۶۵ رای به مرحله دوم راه یافتند. در این حوزه جلیل مختار نیز با ۲۵ هزار و ۴۱۲ رای نماینده مستقل بود که به طور قطعی نماینده شد.
این در حالی است که هر سه نماینده این شهر در مجلس فعلی موفق به حضور در بهارستان نشدند. محمد سعید انصاری که تائید صلاحیت نشد و جواد سعدون زاده و حسین دهدشتی نیز رای لازم برای حضور در مجلس را به دست نیاوردند و به ترتیب جایگاه پنجم و هفتم را به دست آوردند. سعدون زاده از اصولگرایان و دهدشتی در لیست اصلاح طلبان بود.
جلیل مختار و عامر کعبی که موفق به حضور در بهارستان شدند در دوره قبل به نوعی پدیده رقابت ها شناخته شدند و به خوبی می شد حدس زد که این بار آنها کرسی های مجلس را به نمایندگی از آبادان به دست خواهند گرفت.
رقابت فشرده در ایذه و باغملک
در حوزه ایذه و باغملک که ۱۷ نفر رقابت کردند و تعدادی هم قبل از رای گیری انصراف دادند، رقابت آنقدر فشرده بود که حجت الله درویش پور نماینده فعلی که تنها یک دوره نماینده این حوزه بود در اواسط هفته تبلیغات، مجبور به انصراف و کناره گیری از ادامه رقابت ها شد.
بر این اساس و با توجه به پراکندگی بالای آرا در این حوزه، سید هادی طباطبایی با ۲۵ هزار و ۳۱۴ رای و هدایت الله خادمی با ۲۳ هزار و ۵۹۹ رای به عنوان دو نفر برتر راهی رقابت در مرحله دوم انتخابات شدند.
سید هادی طباطبایی نامزد مورد حمایت ائتلاف اصولگرایان بود و هدایت الله خادمی که به صورت مستقبل وارد انتخابات شده، پیش از این مدیرعامل شرکت حفاری شمال بوده است.
رامهرمز هم به ائتلاف اصولگرایان رسید
در حوزه انتخابیه رامهرمز و رامشیر که رقابت سختی بین نامزدهای اصولگرا و اصلاح طلب صورت گرفت در نهایت نامزد مورد حمایت ائتلاف اصولگرایان با کسب آرای لازم موفق به راهیابی به مجلس شد. سید ناصر موسوی دیگر نامزد اصولگرا دوم شد و شمس الله بهمئی نماینده فعلی این حوزه و نامزد مورد حمایت اصلاح طلبان در جایگاه سوم قرار گرفت.
بر این اساس، اقبال محمدیان ۲۵ هزار و ۴۵۵ رای را به خود اختصاص داده و به عنوان نماینده رامهرمز و رامشیر راهی بهارستان شده است. سیدناصر موسوی ۲۳ هزار و ۳۱۹ رأی و شمسالله بهمئی ۱۹ هزار و ۳۱۱ رأی را به خود اختصاص دادند. در حوزه انتخابیه رامهرمز و رامشیر ۱۲ کاندیدا در انتخابات مجلس با یکدیگر به رقابت پرداختند.
شوش به نماینده خود وفا کرد
سید راضی نوری نماینده اصولگرای شهرستان شوش با کسب اکثریت آرا به عنوان نماینده این حوزه انتخابیه به مجلس شورای اسلامی راه یافت تا وی از معدود نمایندگان فعلی خوزستان باشد که موفق به راهیابی مجحدد به مجلس شود.
سید راضی نوری با کسب اکثریت آرا برای دومین دوره متوالی به عنوان نماینده شوش در مجلس معرفی شد. وی توانست ۳۷ هزار و ۷۶۴ رای را کسب کند. راضی نوری نامزد مورد حمایت اصولگرایان بود.
سید رسول موسوی نامزد مورد حمایت اصلاح طلبان در این حوزه انتخابیه که به کوله باری از تجربه ناشی از نمایندگی چند دوره مردم اهواز در مجلس راهی شوش شده بود، موفق به کسب آرای لازم نشد و میدان را به اصولگرایان واگذار کرد.
اندیمشک به حسنوند اصولگرا رسید
در حوزه انتخابیه اندیمشک، فریدون حسنوند نماینده سابق این حوزه انتخابیه و استاندار سابق بوشهر موفق به کسب اکثریت آرای شد و به عنوان نماینده مجلس وارد بهارستان شد. نامزد مورد حمایت ائتلاف اصلاح طلبان دوم شد و صید عیسی دارایی نماینده فعلی این حوزه انتخابیه در رده سوم قرار گرفت. در پایان شمارش آرا، فریدون حسنوند با ۳۹ هزار و ۹۳ رای، جهانبخش قلاوند با ۲۴ هزار و ۹۰۴ رای و صید عیسی دارایی با ۲۳ هزار و ۳۶۰ رای در رده های اول تا سوم این حوزه قرار گرفتند.
فریدون حسنوند که سابقه چند دوره نمایندگی مردم اندیمشک را در کارنامه دارد، هر چند دوره قبل موفق به کسب آرای لازم برای ورود به بهارستان نشد ولی این دوره را با موفقیت طی کرد.
نماینده خرمشهر در سمت خود ابقا شد
عبدالله سامری نماینده فعلی خرمشهر با کسب اکثریت آرا به عنوان نماینده حوزه انتخابیه خرمشهر به مجلس شورای اسلامی راه یافت تا برای دومین نوبت متوالی نماینده این شهر در مجلس شورای اسلامی باد.
سامری که در این دوره به صورت مستقل وارد صحنه شده بود، در این دوره رقابت سختی با مصطفی مطورزاده نماینده اسبق این شهر که در آخرین لحظات تائید شده بود و وارد رقابت های شده بود و صالح سواریان نامزد مورد حمایت اصلاح طلبان، داشت ولی در نهایت مردم خرمشهر به نمیانده فعلی خود اعتماد کردند و برای چهار سال دیگر به وی اعتماد کردند.
کرسی دشت آزادگان به اصولگراها رسید
قاسم ساعدی نامزد مورد حمایت ائتلاف اصولگرایان با کسب اکثریت آرا به عنوان نماینده دشت آزادگان به مجلس دهم راه یافت. ساعدی در این دوره از انتخابات با کسب ۲۰ هزار و ۶۴۳ رای موفق به حضور در بهارستان به عنوان دشت آزادگان شد. همچنین مجید داغری ۱۸ هزار و ۶۴۹ رای، مهدی مولاهویزه ۱۰ هزار و ۹۹۶ رای و رحیم الهاییسحر ۱۰ هزار و ۷۲۹ را به خود اختصاص دادند. صالحی نسب نماینده فعلی این حوزه موفق به حضور در مجلس نشد.
بهبهان به دور دوم رفت
رقابت در بهبهان نیز بسیار فشرده بود و هر چند همه پیروزی نامزد اصلاح طلبان را پیش بینی کرده بودند ولی در نهایت محمودرضا ضرغامی با گرایش اصلاح طلب با کسب ۲۰ هزارو ۷۳۷ رای باید در مرحله دوم با حبیب الله کشت زر که به صورت مستقل وارد میدان شد با کسب ۱۵ هزار و ۷۴۴ رای رقابت کند.
در این دوره نماینده اصلاح طلب و فعلی بهبهان که در لیست اصلاح طلبان نیز قرار نگرفته بود با کسب چهار هزار و ۲۵۶ رای در رده بسیار نازل هشتم قرار گرفت و بسیار دور از انتظار عمل کرد.
رقابت انتخابات مجلس در مسجدسلیمان به دور دوم رسید
با پایان یافتن شمارش آرا، هیچ یک از نامزدها حدنصاب لازم برای ورود به مجلس را کسب نکرد و رقابت انتخابات در حوزه مسجدسلیمان، لالی، هفتکل و اندیکا به دور دوم رسید.
رقابت بسیار خوبی در بین نامزدها انتخاباتی صورت گرفت و مردم با حضور خود در انتخابات این رقابت را بهتر کرده بود ولی در نهایت هیچ نامزدی در انتخابات موفق به حضور مستقیم در مجلس از این حوزه انتخابیه نشد.
با پایان شمارش آرا، از مجموع ۱۰۶ هزار و ۶۳۶ رای ماخوذه، علی عسگر ظاهری با ۲۵ هزار و ۴۶۶ رای و علیرضا ورناصری قندعلی با ۲۳ هزار و ۳۶۷ رای به مرحله دوم انتخابات راه پیدا کردند.
شوشتر به گیلانی رسید
در حوزه انتخابیه شوشتر که اختلاف فراوانی بین لیست ها وجود داشت و حتی برخی از جناح های سیاسی ترجیح دادند فردی را به عنوان نامزد معرفی نکنند، در نهایت رای مردم، سهراب گیلانی اصولگرا را به بهارستان فرستاد. در این حوزه سید محمد سادات ابراهیمی نماینده فعلی و اصلاح طلب موفق به راهیابی به مجلس نشد و در رده سوم قرار گرفت و رده دوم به نام علی بنی عگبه رسید که می توان او را پدیده انتخابات شوشتر نامید.
در این حوزه سهراب گیلانی با ۳۶ هزار و ۸۹۱ رای، علی بنی عگبه با ۲۹ هزار و ۱۰۴ رای و سید محمد سادات ابراهیمی با ۲۳ هزار و ۱۲۶ رای به ترتیب اول تا سوم شدند ولی گیلانی در نهایت کرسی نمایندگی این حوزه را به دست آورد.
کرسی شادگان به نماینده اسبقش رسید
با رد صلاحیت عبدالله تمیمی نماینده فعلی شادگان در مجلس، حجت الاسلام و المسلمین مجید ناصری نژاد با کسب اکثریت آرا به عنوان نماینده حوزه انتخابیه شادگان به مجلس شورای اسلامی راه یافت.
مجید ناصری نژاد نامزد مورد حمایت ائتلاف اصولگرایان با کسب ۷۵ هزار و ۹۴۸ رای به عنوان نماینده شادگان به مجلس راه یافت. وی پیش از این نیز سابقه نمایندگی مردم شادگان و دارخوین در خانه ملت را در کارنامه داشت.
همچنین هاشم خنفری ۲۲ هزار و ۷۸۵ رأی، عبدالامام آلبوغبیش ۷ هزار و ۲۷۴ رأی، مصطفی دورقی ۵ هزار و ۲۵ رأی، ناصر زایری ۲ هزار و ۳۴۶ رأی و رضا شاوردی ۸۱۹ رأی را به خود اختصاص دادند.
انتخابات ماهشهر به دور دوم کشیده شد
با پایان شمارش آرا در حوزه انتخابیه ماهشهر، امیدیه، بندرامام خمینی و هندیجان، هیچ یک از نامزدها موفق به کسب آرای لازم برای حضور در مجلس نشدند و رقابت به دور دوم کشیده شد.
با پایان شمارش آرا از مجموع ۱۷۰ هزار و ۶۰۰ رای ماخوذه، حبیب آقاجری ۲۹ هزار و ۱۰ رای و علی گلمرادی ۲۸ هزار و ۶۸۷ رای به دست آوردند و باید رقابت خود را در دور دوم انتخابات ادامه دهند.
علی دژمان ۲۴ هزار و ۹۱۴، جمال صالحزاده ۲۰ هزار و ۵۲، محمد جشنی ۱۵ هزار و ۲۸۳، عادل خضیری ۷ هزار و ۹۴۸، محمدرضا قنواتی ۶ هزار و ۴۸۱، عبدالرضا آلبوغبیش ۶ هزار و ۱۵۷ و سیدمصطفی موسوی ۶ هزار و ۱۵۲ رأی کسب کردند و در رده های بعدی قرار گرفتند.
حبیب آقاجری نماینده فعلی ماهشهر در مجلس، نامزد مورد حمایت ائتلاف اصولگرایان به شمار می رود و علی گلمرادی شهرداری سابق بندرامام خمینی و ماهشهر به صورت مستقل وارد انتخابات شده بود.
استان خوزستان |
|
|||||
تعداد واجدین رأی دادن: ۳ میلیون و ۴۴۷ هزار نفر |
درصد مشارکت: اعلام نشده است |
تعداد رأی دهندگان: |
|
|||
گروه پیروز: اصولگرایان |
|
|||||
ردیف |
حوزه انتخابیه |
نماینده منتخب |
تعداد آراء |
گرایش |
راه یافتگان به دور دوم |
|
۱ |
اهواز
|
همایون یوسفی |
۱۰۷ هزار و ۷۸۴ رأی | اصلاح طلب |
دور دوم |
|
جواد کاظمنسب | ۸۸ هزار ۷۷۷ رأی | اصلاح طلب | ||||
شکر خدا موسوی | ۸۲ هزار و ۲۰۰ رأی | اصولگرا | ||||
سید شریف حسینی | ۷۱ هزار و ۹۱۹ رأی | مستقل | ||||
شبیب جویری | ۶۸ هزار و ۸۸۱ رأی | اصولگرا | ||||
علی ساری | ۶۶ هزار و ۹۵۴ رأی | اصلاح طلب | ||||
۲ |
آبادان |
عامر کعبی
|
۲۷ هزار و ۶۸۷ رای | اصولگرا |
|
|
جلیل مختار | ۲۵ هزار و ۴۱۲ رای | مستقل | ||||
غلامرضا شرفی | ۲۳ هزار و ۳۳۵ رای | اصولگرا | دور دوم | |||
محمد مولوی | ۱۶ هزار و ۵۶۵ رای | اصولگرا | ||||
۳ |
اندیمشک |
فریدون حسنوند |
۳۹ هزار و ۹۳ رای | اصولگرا |
|
|
۴ |
ایذه و باغملک |
سیدهادی طباطبایی |
۲۵ هزار و ۳۱۴ | اصولگرا |
دور دوم |
|
هدایتالله خادمی | ۲۳ هزار و ۵۹۹ | مستقل | ||||
۵ |
بهبهان |
محمودرضا ضرغامی |
۲۰ هزار و ۷۳۷ رای | اصلاح طلب |
دور دوم |
|
حبیب الله کشت زر | ۱۵ هزار و ۷۴۴ رای | مستقل | ||||
۶ |
خرمشهر |
عبدالله سامری |
۱۹ هزار و ۳۱۸ رای | مستقل |
|
|
۷ |
دزفول |
عباس پاپی |
۹۶ هزار و ۸۵۲ رای | اصولگرا |
|
|
۸ |
دشتآزادگان و هویزه |
قاسم ساعدی |
۲۰ هزار و ۶۴۳ رای | اصولگرا |
|
|
۹ |
رامهرمز و رامشیر |
اقبال محمدیان |
۲۵ هزار و ۴۵۵ رای | اصولگرا |
|
|
۱۰ |
شادگان |
مجید ناصری نژاد |
۳۶ هزار و ۸۹۱۴ رای | اصولگرا |
|
|
۱۱ |
شوش |
سید راضی نوری |
37 هزار و 764 رای |
اصولگرا |
|
|
۱۲ |
شوشتر و گتوند |
سهراب گیلانی |
۳۶ هزار و ۸۹۱ رای | اصولگرا |
|
|
۱۳ |
مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا |
علی عسگر ظاهری |
۲۵ هزار و ۴۶۶ | مستقل |
دور دوم |
|
علیرضا ور ناصری | ۲۳ هزار و ۳۶۷ رای | اصولگرا | ||||
۱۴ |
ماهشهر و امیدیه |
حبیب آغاجری |
۲۹ هزار و ۱۰ رای |
اصولگرا |
دور دوم |
|
علی گلمرادی | ۲۸ هزار و ۶۸۷ رای | مستقل |
نظر شما