به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، محبت علي نادري شهاب در اولين نشست مطبوعاتي خود با خبرنگاران در مورد عمده ترين برنامه هاي معاونت زراعت وزارت جهاد كشاورزي در مورد افزايش توليد گندم ،افزود: معاونت زراعت وزارت جهاد كشاورزي ، بحث خودكفايي گندم را در راستاي دو ديدگاه ، نگرش به سيستم پايدار و توليد پايدار بررسي مي كند و اين پايداري با پايداري عوامل توليد حاصل مي شود .
به گفته وي، توجه به بهره وري بخش ، حفظ اكوسيستم و استفاده بهينه ازعوامل توليد مانند آب و خاك نيز از ديگر موارد مورد توجه وزارت جهاد كشاورزي در راستاي افزايش توليد گندم به شمار مي آيد .
نادري شهاب با اشاره به اينكه هنوز نمي توان پيش بيني در مورد توليد گندم در سال جاري ارائه داد ، تصريح كرد: فعلا تا عمليات خريد گندم از كشاورزان تمام نشود نمي توان در مورد ميزان توليد اين محصول نظر قطعي داد و اين در حالي است كه توليد گندم به عوامل مختلفي بستگي دارد .
وي در مورد ميزان توليد جو در سال جاري افزود: با توجه به اينكه جو كشاورزان به دليل بالابودن قيمت آن در بازار در مقايسه با قيمت تضميني در بازار بهفروش رفته و دولت خريدي انجام نداده است لذا آمار دقيقي در مورد ميزان توليد جو در سال جاري وجود ندارد و هنوز هم خريد ادامه دارد .
معاون زراعت وزارت جهاد كشاورزي ، گفت: امسال انتظار داريم در توليد جو به خودكفايي برسيم و اين در حالي است كه در سال جاري بيشترين حجم خريد بذر جو را داشتيم .
وي اظهار نظر دقيق در مورد ميزان توليد برنج در سال جاري را نيز منوط به پايان فصل برداشت اين محصول (شهريور ماه ) اعلام كرد و گفت: هم اكنون سطح زير كشت برنج 620 هزار هكتار است .
نادري شهاب با اشاره به اينكه امسال قرار است 100 درصد اعتبارات تصويب شده براي بخش ، تخصيص يابد ، گفت: آنچه كه در زمينه اعتبارات مهم است ، تخصيص تمامي اعتبار تصويب شده است كه امسال قرار است 100 درصد اعتبارات به بخش زراعت تخصيص يابد كه تاكنون نيز از اين روند راضي بوده ايم .
نادري شهاب با تاكيد بر اينكه سياست هاي كلان معاونت زراعت ، اهداف وزير جهاد كشاورزي است ، گفت: اين اهداف بايد اجرا شود و اين معاونت تمامي تلاش خودرا براي رسيدن به اين اهداف ازجمله توسعه پايدار بخش كشاورزي ، استفاده بهينه ازامكانات بويژه آب و خودكفايي در نهاده ها انجام مي دهد .
وي كشت زود هنگام برخي محصولات ، استفاده از واريته هاي مناسب براي شرايط كم آبي و استفاده از برخي محصولات مانند چغندر قند براي مناطق گرمسير به دليل صرفه جويي در آب را از برنامه هاي اين معاونت براي صرفه جويي در مصرف آب و استفاده بهينه با هدف پايين آوردن مقدار مصرف آب در بخش كشاورزي بدون اثر گذاري بر توليد دانست .
نادري شهاب در مورد تاثير خشكسالي بر توليد محصولات كشاورزي گفت: هم اكنون توليد محصولات كشاورزي در استان هاي خشكسال حفظ شده و تا كنون در مناطق گرمسيرنه تنها كاهش توليد نداشته ايم بلكه افزايش توليد نيز داشته ايم و اين در حالي است كه پايداري در توليد نيز موجب خواهد شد كه حتي در صورت خشكسالي باز هم توليد پايدار دا شته باشيم .
وي با اشاره به اينكه امسال سطح مبارزه با سن گندم در مقايسه با سال گذشته 200 هزار هكتار كاهش يافته است ، گفت: امسال سن گندم فراگير نبوده و تنها در بخشي از استان هاي كرمان و تهران بوده كه بوسيله مبارزه زميني با ان مبارزه شده است .
نادري شهاب افزايش عملكرد در واحد سطح ، كاهش هزينه توليد ، انتقال تكنولوژي به مزارع ، استفاده از نهاده ها و بهينه سازي كشت را عمده ترين راه كار ها براي اقتصادي شدن كشت اعلام كرده است .
وي با تاكيد بر حمايت وزارت جهاد كشاورزي از كشت پنبه در كشور افزود: معاونت زراعت به شدت پيگير افزايش سطح زير كشت پنبه به دليل تامين صنايع نساجي و پايداري سيستم است به طوريكه پنبه به عنوان يك گياه مي تواند بهترين محصول تناوبي در برخي استان ها باشد .
نادري شهاب تصريح كرد: اگر كشت پنبه اقتصادي شود ، يعني محصولي كه توليد مي شود به قيمت مناسب بفروش رود مسلما كشت اين محصول پادار خواهد ماند و به منظور اقتصادي كردن كشت اين محصول ، پيگير افزايش عملكرد و كاهش هزينه توليد پنبه هستيم
معاون زراعت وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به فعال بودن پنج هزار ناظر مزرعه ، افزود: در اكثر كشت ها مانند گندم ناظرين مزرعه حضور دارند .
وي با اشاره به افزايش 20 درصدي سطح زير كشت توليد چغندر قند در سال جاري در مقايسه با سال گذشته ، تاكيد كرد: استفاده از فن آوري هاي جديد و مكانيزاسيون كردن كشت براي اقتصادي كردن كشت چغندر از برنامه هاي معاونت براي افزايش توليد اين محصول است .
نادري شهاب تعيين و ارزيابي ميزان كود مورد نياز بخش هاي مختلف كشاورزي يكي از مهمترين فعاليت هاي معاونت زراعت اعلام كرد و گفت: امسال براي اولين بار در تاريخ وزارت جهاد كشاورزي ، ميزان كود مورد نياز بخش هاي مختلف كشاورزي با همكاري مسوولان تحقيقاتي استان ها ، موسسه تحقيقات آب و خاك و مديران اجرايي استان ها ارزيايي و در هفت جلد منتشر شد .
وي برآورد كود مورد نياز در بخش كشاورزي و زير مجموعه را بيش از پنج ميليون تن دانست و گفت: اين ارزيابي هر ساله قابل به روز شدن است و با توجه به اعتبارات و يارانه دولت انتظار مي رود بخحش اعظم كود مورد نياز بخش كشاورزي تامين شود .
نادري شهاب تاكيد كرد: هيچ نوع بذر و محصول تراريخته در عرصه هاي كشاورزي وارد نشده و توليد نمي شود اما در عرصه هاي تحقيقاتي استفاده از محصولات تراريخته آزاد است و ممنوعيتي ندارد .
نظر شما