به گزارش خبرنگار مهر، پیکر آیتالله واعظ طبسی نماینده ولیفقیه در استانهای خراسان و تولیت آستان قدس رضوی ظهر شنبه با حضور رهبر معظم انقلاب و جمع کثیری از مسئولان عالی رتبه نظام و مردم غیور و ولایی مشهد طی مراسمی باشکوه در رواق توحید خانه بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) به خاک سپرده شد.
مراسم تشییع پیکر آیت الله واعظ طبسی صبح شنبه با خیل سوگواران و ده ها هزار نفر مردم ولایتمدار مشهد از مقابل حسینیه امام رضا(ع) با شعار «عزا عزا است امروز امام هشتم ما صاحب عزا است امروز» برگزار شد.
حسینیه امام رضا(ع) مشهد و خیابان های اطراف آن امروز در جمعیتی عظیم و میان خیل دوستداران این عالم ربانی غرق از ماتم شد.
مردم مشهد مقدس در حالی که تمثال آیت الله واعظ طبسی را بر دست داشتند از کوچک تا بزرگ با شعار «عزا عزا است امروز امام هشتم ما صاحب عزا است امروز» در سوگ خادم خورشید اشک ماتم ریختند.
امروز علاوه بر دیار خراسان در ایران اسلامی شوری دیگر برپا شد چنانچه که بسیاری از مقامات عالی رتبه کشور برای خداحافظی با این مجاهد انقلابی و شرکت در مراسم تشییع آیت الله واعظ طبسی خود را به مشهد مقدس رساندند.
پیکر آیت الله واعظ طبسی مقارن ساعت ۹ صبح امروز با خیل عظیم سوگواران از محل حسینیه امام رضا(ع) تا حرم مطهر رضوی بر روی دستان مردم ولایتمدار مشهد تشییع شد.
سوگواران و عزاداران با شعار «الله اکبر»، «لا اله الا الله» و «عزا عزاست امروز روز عزاست امروز؛ امام هشتم ما صاحب عزاست امروز» پیکر این عالم ربانی را از عرصه میدان شهدا تا صحن جامع حرم مطهر رضوی تشییع کردند.
مراسم سوگواری رحلت آیت الله واعظ طبسی پس از تشییع پیکر این عالم ربانی در صحن جامع حرم مطهر رضوی با قرائت زیارت امین الله و قرائت قرآن مجید آغاز شد و سپس رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای با حضور در صحن حرم مطهر رضوی نماز بر پیکر آیت الله واعظ طبسی تولیت آستان قدس رضوی را اقامه کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، علاوه بر حضور با سعادت رهبر معظم انقلاب در مراسم تشییع آیت الله واعظ طبسی مقامات عالی رتبه بسیاری از جمله رئیس جمهور ایران اسلامی، وزیر کشور، رئیس قوه قضائیه، دستیار ویژه رئیس جمهوری، رئیس دفتر ریاست جمهوری، معاون رئیس جمهوری، وزرای بهداشت و اطلاعات، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و همچنین جمعی دیگر از اعضای هیئت دولت در مراسم تشییع آیت الله طبسی حضور یافتند.
با رحلت نماینده ولی فقیه در استان و تولیت آستان قدس رضوی استان خراسان و حرم رضوی از روز گذشته یکپارچه رخت سیاه بر تن کرده و سه روز عزای عمومی اعلام شده است.
مجاهد انقلابی و یک عمر مجاهدت
آیت الله واعظ طبسى نماینده ولى فقیه در استان خراسان و تولیت آستان قدس رضوى در سال ۱۳۱۴ در مشهد مقدس و در خانواده اى مذهبى و روحانى متولد شد.
آیت الله واعظ طبسی در یک سالگى پدرش را که از نوابغ گویندگان اسلامى در ایراد سخنرانى هاى مذهبى و خطابه و از لحاظ اخلاق، تقوى و پرهیزگارى زبانزد خاص و عام بود از دست داد و دوران کودکى را با سرپرستى مادر پشت سر گذاشت.
وى از همان سنین کودکى و نوجوانى بسیار عاطفى و علاقمند به حوزه هاى علمیه، عالمان دینى و حضور در جلسات مذهبى بود، لکن علیرغم علاقه شدیدى که به فراگیرى علوم اسلامى داشت به خاطر شرایط و اقتضاى زمان به تحصیل در دبستان و دبیرستان پرداخت که طى این دوران به دلیل استعداد سرشار و انضباط عالى همواره مورد توجّه و احترام دوستان و معلمان بود.
آیت الله واعظ طبسى در ۱۶ سالگى به حوزه علمیه وارد شد و دروس مقدماتى، سطوح متوسطه و عالیه و خارج را به طور جدّى دنبال کرد و از محضر اساتید و عالمان برجسته اى همچون آیات عظام و حجج الاسلام والمسلمین خالقى، جاویدى، ادیب نیشابورى، حاج سید احمد مدرس یزدى، حاج شیخ مجتبى قزوینى و میلانى بهره مند گردید، به طورى که مرحوم حضرت آیت الله العظمى بروجردى وى را طلبه اى خوش فکر و به عنوان زبان حوزه هاى علمیه دانسته وبا تقدیر و تفقد از ایشان نام مى بردند.
وى همراه با حدود ۳۰ سال کار علمى دقیق و پیگیر، چندین دوره دروس منطق، اصول، معالم، قوانین، رسائل و کفایه را تدریس نمود که کلاسهاى درس ایشان با استقبال گرم طلاب مواجه بود.
آیت الله واعظ طبسى در دوران تحصیل و تدریس خویش بر مبانى حضرت امام خمینى (ره) و بعضاً مرحوم آیت الله العظمى نائینى، مرحوم آیت الله العظمى خویى و مرحوم آیت الله العظمى حکیم توجّه خاص داشته و در ادبیات، منطق، معانى و بیان و اصول داراى نوشته هایى است.
آیت الله واعظ طبسى از سنین ۱۲ یا ۱۳ سالگى با سیاست آشنا بود و در ۱۵ یا ۱۶ سالگى چه در دبیرستان و یا حوزه علمیه و منزل مسائل سیاسى را دنبال و مطرح مى کرد.
وى با احساس نفرت عیمقى که از رژیم پهلوى در خود احساس مى کرد، خشم و کینه اش را به اشکال مختلف ابراز مى نمود و پس از گذشت یکى دوسال از شروع درس در حوزه علمیه با سخنرانى هاى خویش مبارزه اى هدفمند و جهت دار را علیه دستگاه حاکم آن زمان آغاز کرد، تا جایى که چندین بار بهخاطر همین سخنرانى ها ممنوع المنبر و یا به زندان کشانده شد، لکن این مبارزه مقدس را تا پیروزى انقلاب شکوهمند اسلامى ایران به رهبرى امام خمینى (ره) ادامه داد و همیشه یار و یاور اسلام و نظام اسلامى براى خدمت به جامعه اسلامى بود.
وى در دیدارى که با امام راحل (ره) داشت، معظم له در مورد ایشان فرمود: «من به شما از دو حیث ارادت دارم، بهخاطر خودتان و به خاطر مرحوم والدتان، چه بسیار افرادى غیرمسلمان بودند که تحت تاثیر منطق و کلام مؤثر و پرجاذبه او به اسلام مشرف شدند و در کشورهاى عربى موقعیت ویژه اى داشت. «
آیت الله واعظ طبسى پس از پیروزى انقلاب شکوهمند اسلامى همواره به عنوان یکى از استوانه هاى نظام مقدس مورد توجّه قرار داشته و از سوى امام خمینى(ره(به عنوان نماینده معظم له در استان خراسان و تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد.
پس از رحلت آن بزرگوار، این حکم از سوى حضرت آیت الله العظمى خامنه اى رهبر معظم انقلاب اسلامى و ولى امر امت اسلام تأیید شد.
وى علاوه بر خدمت در بارگاه مقدس رضوى در نهادهاى مقدسى همچون مجمع تشخیص مصلحت نظام و مجلس خبرگان رهبرى عضویت و ریاست حوزه علمیه خراسان را بر عهده داشت و در جهت اعتلاى اسلام و نظام مقدس اسلامى تلاشی وافر از خود نشان داد.
نظر شما