به گزارش خبرنگار مهر، پروین فرشچی ظهر شنبه در مراسم مبادله اولین قرارداد فروش پساب تصفیه خانه فاضلاب شهر بندرعباس به صنعت با بیان اینکه در دوران پساتحریم، وضعیت کشور در حوزه محیط زیست با انعقاد قراردادهای بیناللملی دچار شرایط خاصی می شود، اظهار داشت: یکی از برنامههای پيشبيني شده، استفاده بهینه از آب و محیط زیست است.
وی با بیان اینکه تا سال ۲۰۲۰، حدود ۱۸ کشور در خاورمیانه دچار بحران آب میشوند، اضافه کرد: نامگذاری روز آب توسط سازمان ملل نشان از اهمیت مدیریت آب دارد.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: غفلت سالهای گذشته باید جای خود را به مدیریت منابع آب بدهد و مدیریت بهینه و بهرهبرداری بهینه یکی از راههای منطقی است.
فرشچی با بیان اینکه مصرف سرانه آب در هرمزگان بیشتر از سایر نقاط کشور است، افزود: سرانه مصرف در سال ۱۴۰۰ برای هر نفر به ۴۰۰ مترمکعب میرسد و باید توجه داشت حقابه بخشهای مختلف به چه میزان است.
وی بیان داشت: طرح استفاده از تصفيه فاضلاب در هرمزگان به صورت پايلوت آغاز میشود و معتقديم اين طرح میتواند یک اهرم و آغاز مهم برای مدیریت آب در کشور باشد چرا که هم میتواند به تقویت منابع و حفظ محیط زیست کمک کند و هم آورده به دست آمده میتواند شرکتهای آب و فاضلاب را تقویت کند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور اظهار داشت: در مرحلهای هستیم که تکنیک های جدید و قراردادهای جدید به کشور خواهد آمد و باید به دور از شتابزدگی و به طور منطقی این قراردادها را منعقد کنیم.
این مسئول با بیان اینکه مصرف آب کشور بیش از ۸۰ درصد از آب های موجود است، افزود: در کنار مدیریت نمیتوانیم آبشیرینکنها را نیز نادیده بگیریم کما اینکه این تکنولوژیها با بازیافت پساب باید کمتر مورد نیاز بیایند.
به گفته فرشچی، انتقال آب دریاهای خلیج فارس و خزر میتواند، اختلافات بین قومیتی را رقم بزند و میتوان با رفتن به سراغ تصفیه پساب بخشی از مشکلات آینده را کم کرد.
وی یادآور شد: در مدیریت منابع آب باید با تکنولوژیهای جدید و اعمال صرفهجوییهای منطقی و راههای دیگر به سمت کارآمدتر شدن روشها برویم.
نظر شما