محمدحسین برادران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در دنیا میزان اهدای خون زنان و مردان تقریبا با یکدیگر برابری میکند؛ اما در ایران زنان بسیار کمتر از مردان خون اهدا میکنند.
وی افزود: ترس از سوزن و حساسیت در خصوص انتقال بیماری از جمله دلایل این امر است؛ حال آنکه تمام نکات لازم برای اطمینان از حفظ سلامت اهداکننده در درجه نخست و پس از آن٬ دریافتکننده خون رعایت میشود.
مدیرکل انتقال خون قزوین ادامه داد: به این منظور آزمایشهای هپاتیت ب٬ هپاتیت ث٬ ایدز و سفلیس در آزمایشگاه برای بررسی سلامت خون انجام میشود.
برادران اضافه کرد: همچنین کسی که پوست وی به هر نحوی مانند حجامت یا جراحی پاره شده باشد٬ تا یک سال از اهدای خون معاف است.
وی اضافه کرد: پیش از اهدای خون مواردی نظیر اطلاعات فردی٬ سوابق بیماریهای احتمالی و سوابق مسافرتهای فرد اهداکننده به مناطق مالاریا خیز به وسیله پزشک بررسی میشود.
مدیرکل انتقال خون قزوین خاطرنشان کرد: برخی بانوان نیز به دلیل نگرانی از ابتلا به کمخونی از اهدای خون خودداری میکنند؛ در حالی که پیش از دریافت خون آزمایشهای لازم از آنان دریافت میشود تا در صورت ابتلا به کمخونی از دریافت خون آنان ممانعت به عمل آید.
برادران عنوان کرد: در مجموع برای افراد سنین بالای ۱۸ سال و وزن بیش از ۵۰ کیلوگرم٬ مردان چهار بار در سال و بانوان سه بار در سال قادر به اهدای خون هستند.
وی بیان کرد: نیاز به خون٬ همیشگی است و همواره نیازمند خون هستیم؛ چرا که بیمارستانها از جمله بیماران مبتلا به سرطان و هموفیلی مشتریان ثابت محسوب میشوند که به طور دائم باید فرآوردههای خونی دریافت کنند.
مدیرکل انتقال خون قزوین با بیان اینکه مردم گمان میکنند با یک بار اهدای خون دین و تکلیف خود را ادا کردهاند٬ عنوان کرد: بانوان نسبت به مردان خون سالمتری دارند و بخشی از خطر ناسالم بودن خون مردان ناشی از شرایط شغلی آنان است.
برادران تصریح کرد: همچنین مردان به دلیل داشتن شیفت کاری شب٬ امکان کمتری برای اهدای خون دارند؛ زیرا فردی که شب استراحت نکرده باشد٬ قادر به اهدای خون نیست.
وی از بانوان قزوینی خواست در صورت دارا بودن شرایط لازم برای اهدای خون٬ نسبت به انجام این کار خداپسندانه اقدام کنند.
نظر شما