علی بوذری، دبیر نمایشگاه «۱۷۰ سال کتابخوانی با هزار و یکشب» در گفتگو با خبرنگار مهر از برگزاری این نمایشگاه در فرهنگسرای نیاوران خبر داد و گفت: «هزار و یکشب»، مجموعهای از داستانها در قالب یک داستان واحد است که طی سالهای طولانی در سرزمینهای هند، ایران و جهان عرب شکل گرفته. این کتاب، سالها در ایران ناشناخته بود تا اینکه برای نخستین بار، میرزا عبداللطیف طسوجی، آن را به فارسی ترجمه کرد و امسال، ۱۷۰ سال از برگردان «هزار و یکشب» به فارسی میگذرد.
این تصویرگر، پیش از این در گفتگو با مهر و در پاسخ به اینکه چرا «هزار و یکشب» برای تصویرگری انتخاب شده گفته بود: این کتاب، سرشار از درسهای زندگی و اخلاق، عشق و دلدادگی، بزمها و رزمها و روایتهای نمادین از داستانهای حیوانات و موجودات غریب است و همواره منبعی غنی از تجسم، تخیل به شمار امده و الهامبخش هنرمندان، به ویژه تصویرگران است؛ به همین خاطر و با توجه به تأثیرات جهانی و ملی این کتاب، انجمن تصویرگران ایران با همکاری خانه کتاب در نظر دارد تا نمایشگاه تصویرسازی با موضوع داستانهای هزار و یکشب برگزار کند.
بوذری علاوه بر معرفی «هزار و یکشب» به نوجوانان و جوانان و بهرهگیری از ظرفیتهای تصویری این کتاب، معرفی نسل جدید تصویرگران را یکی دیگر از اهداف برگزاری این نمایشگاه دانست و افزود: فراهم کردن زمینۀ تبادل تجربیات تصویرگران و معرفی چهرههای نو در تصویرگری به جامعه فرهنگی و ناشران ایران و جهان، از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه است که به نفرات برگزیده آن، تندیس و لوح تقدیر تعلق میگیرد.
به گفته دبیر نمایشگاه «۱۷۰ سال کتابخوانی با هزار و یکشب»، آثار ارسال شده به دبیرخانه را علیاکبر صادقی، اُلریش مارزلف، مهران زمانی، مانلی منوچهری و هدی حدادی ارزیابی کردهاند.
نمایشگاه تصویرگری هزار و یکشب، به مناسبت صدوهفتادمین سالگرد ترجمه این کتاب از ۱۷ تا ۲۲ اسفندماه در فرهنگسرای نیاوران برپا میشود و زمان مراسم افتتاحیه و اهدای جایزه به برگزیدگان این نمایشگاه نیز هفدهم ماه جاری، ساعت ۱۶ است.
نظر شما