به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا حیدری داویجانی، در راستای رابطه گیاهان دارویی با اقتصاد دانش بنیان گفت: یکی از ارکان اقتصادی قوی در تمام دنیا گیاهان دارویی هستند.
وی بیان کرد: گیاهان دارویی نه تنها به عنوان گیاه دارویی، بلکه در سبد غذایی، دارویی و صنعت هم مورد استفاده قرار میگیرند. وقتی محصولی نقش بسیار پررنگی در حوزه اقتصاد دارد، در شرایط اقتصادی مختلف تأثیرگذاری بالایی خواهد داشت، مخصوصاً که کشور ما غنی از گیاهان دارویی است.
حیدری داویجانی افزود: محصولات منحصر به فردی در ایران وجود دارد که میتواند جای بسیار بزرگی را در اقتصاد گیاهان دارویی باز کند.
وی توضیح داد: ما کشوری هستیم که چه در خشکسالی و چه در وضعیت خوب آب و هوایی باز هم گیاهانی قابل ارائه داریم. حتی در زمانهای خشکسالی گیاهانی داریم که در مناطق بسیار کم آب رشد میکنند و بسیار اقتصادی هستند.
به گفته عضو ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، گیاهان دارویی می تواند در حوزه اقتصادی نقش پررنگی نسبت به دیگر مقولهها در کشور داشته باشد.
حیدری داویجانی افزود: باید از خام فروشی جلوگیری کرد و محصولات تولید شده با فناوری روز را به دنیا عرضه کرد.
عضو شورای ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، حتی کم آبی را در زمینه گیاهان دارویی یک فرصت دانست و گفت: شاید نگاه قابل توجهی به بسیاری از گیاهان دارویی که در مناطق کم آب رشد میکنند نشده است.
وی توضیح داد: اگر یک بازنگری به این حوزه و گیاهانی که در مناطق کم آب رشد میکنند داشته باشیم، به سادگی متوجه خواهیم شد این گیاهان بسیار منحصر به فرد هستند که میتوانند نقش اقتصادی پررنگی داشته باشند.
حیدری داویجانی همچنین کم آبی را در حوزه گیاهان دارویی یک فرصت دانست نه تهدید و گفت: گیاهانی همچون زرشک و زوفا، باریجه از منابع طبیعی برداشت میشود و معمولاً در مناطق کم آب رشد خوبی دارند.
نظر شما