۲۱ اسفند ۱۳۹۴، ۱۱:۱۶

مهر گزارش می‌دهد؛

مسجدی که آوازه‌اش از مرزها گذشت/مسجدجامع ورامین نگین استان تهران

مسجدی که آوازه‌اش از مرزها گذشت/مسجدجامع ورامین نگین استان تهران

ورامین-اهمیت و جایگاه مسجد جامع ورامین در میان آثار تاریخی و مذهبی کشور سبب شد تا در سال ۱۳۱۰، این اثر فاخر به ثبت ملی برسد و به‌عنوان نگینی در میان آثار استان تهران بدرخشد.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها-محمدرضا حیدری: شهرستان ورامین دارای آثار متعدد تاریخی، مذهبی، طبیعی و گردشگری است که برخی از این آثار از ویژگی‌های منحصربه‌فردی برخوردار است.

ورامین با بیش از ۲۵۰ اثر تاریخی و گردشگری در میان مناطق مختلف استان تهران می‌درخشد و ثبت ملی حدود ۸۰ اثر نشان‌دهنده جایگاه و پتانسیل گردشگری و فرهنگی این دیار است.

مسجد جامع ورامین یکی از آثار فاخر و مهم استان تهران محسوب شده که در میان مساجد کشور و قاره آسیا شناخته‌شده است.

وجود حوزه علمیه در کنار مسجد جامع در ۸۰۰ سال پیش

ویژگی‌های مسجد جامع ورامین سبب شده تا این مسجد در میان مساجد برتر کشور و ۱۵۲ مسجد برتر قاره آسیا قرار بگیرد که این امر جایگاه و ظرفیت مسجد جامع ۷۰۰ تا ۸۰۰ ساله ورامین را نشان می‌دهد.

مسجد جامع ورامین در دوره ایلخانی و باهمت محمد خدابنده ساخته شد که سند دین‌داری، تدین و رونق تشیع در ورامین محسوب می‌شود.

نکته جالب‌توجه درباره مسجد جامع ورامین و سند تشیع مردم این خطه آن است که حدود ۸۰۰ سال پیش، حوزه علمیه رضویه در کنار این مسجد رونق داشته و به تربیت عالمان دینی می‌پرداخته است.

ثبت ملی مسجد جامع ورامین در سال ۱۳۱۰

گچ‌بری‌های داخل مسجد جامع ورامین و معماری ایرانی و اسلامی آن، چشم هر بیننده و گردشگر داخلی و خارجی را به خود مشغول می‌کند، اثری که تاکنون گردشگران اروپایی و آسیایی از آن بازدید کرده و لب به تحسین آن گشوده‌اند.

اهمیت و جایگاه مسجد جامع ورامین در میان آثار تاریخی و مذهبی کشور سبب شد تا در سال ۱۳۱۰، این اثر فاخر به با شماره ۱۷۶ به ثبت ملی برسد و به‌عنوان نگینی در میان آثار استان تهران بدرخشد.

مسجد جامع ورامین سند دیانت و تدین مردم این خطه است

حجت‌الاسلام سید محسن محمودی پژوهشگر تاریخ ورامین در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مسجد جامع ورامین با قدمت چند صدساله، سند دین‌داری و تدین مردم این خطه است.

وی افزود: در ۸۰۰ سال پیش و در کنار مسجد جامع ورامین به‌عنوان یک مرکز مذهبی و فرهنگی، حوزه علمیه دایر بوده است که این امر بسیار مهم و قابل‌تأمل است.

محمودی ادامه داد: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به مسجد جامع ورامین به‌عنوان یک اثر فاخر مذهبی و فرهنگی و تاریخی توجه چندانی نشد و به همین خاطر، این اثر به مخروبه‌ای تبدیل گردید.

وی اضافه کرد: عدم رسیدگی به وضعیت مسجد جامع ورامین در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سبب شد تا اتفاقات ناخوشایندی رخ دهد.

رییس ستاد نماز جمعه ورامین عنوان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در برخی از ایام سال، نماز جمعه در مسجد جامع ورامین برگزار شد و همین امر سبب رونق و توجه هر چه بیشتر به این مکان تاریخی و مقدس گردید.

محمودی تأکید کرد: امروز نیز مسجد جامع ورامین به‌عنوان یک ظرفیت بی‌نظیر برای گسترش گردشگری در شهرستان محسوب می‌شود که متولیان امر باید با برنامه‌ریزی و ارائه راهکارهای مناسب، این اثر فاخر را هر چه بیشتر به مردم معرفی کنند.

مسجد جامع نماد آثار تاریخی و فرهنگی ورامین است

علی حیدریان شهردار ورامین در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مسجد جامع ورامین به‌عنوان نماد آثار فرهنگی و تاریخی این شهرستان محسوب می‌شود.

وی افزود: شهرداری طی سال‌های اخیر نقشه قابلیت‌ها و ظرفیت‌های شهرستان ورامین و سوغات‌ها و محصولات منطقه‌ای را در قالب تصویر، تهیه و منتشر کرد و می‌تواند موردتوجه گردشگران قرار بگیرد.

شهردار ورامین اضافه کرد: در نقشه تهیه شده توسط شهرداری، مسجد جامع ورامین به عنوان یکی از آثار مرکزی و محوری این شهرستان معرفی شده تا گردشگران ترغیب به حضور و بازدید از این اثر فاخر فرهنگی، مذهبی و تاریخی شوند.

حیدریان ادامه داد: مجموعه مدیریت شهری ورامین آمادگی کامل دارد تا با همکاری ارگان‌ها و نهادهای مختلف، مسجد جامع ورامین را به مکانی برای حضور گردشگران و توسعه گردشگری و توریسم در ورامین تبدیل کند.

گچ‌بری مسجد جامع از بهترین گچ‌بری‌های ایرانی است

معماری ایرانی و اسلامی موجود در مسجد جامع ورامین از بهترین و زیباترین نمونه‌های معماری محسوب می‌شود، به‌طوری‌که گچ‌بری مسجد جامع از بهترین گچ‌بری‌های ایرانی است.

کارشناسان حوزه تاریخی و گردشگری اعتقاددارند که مسجد جامع ورامین می‌تواند عامل رونق و توسعه صنعت گردشگری و توریسم در ورامین باشد که علاوه بر اشتغال‌زایی برای جوانان، موجب رشد و توسعه منطقه شود.

امروز کشورهای مختلف جهان بر روی موضوع گردشگری حساب ویژه‌ای بازکرده و در این عرصه سرمایه‌گذاری می‌کنند و با معرفی آثار فرهنگی و تاریخی خود، گردشگران را از نقاط مختلف جهان به مناطق خود کشانده و موجب رونق و توسعه دیار خود می‌شوند که امیدواریم ورامین و مسجد جامع این شهرستان به جایگاه خود برسد.

بدون تردید شهرستان ورامین بویژه مسجد جامع تاریخی و کم نظیرش ظرفیتی ویژه و منحصر به فرد برای گسترش و توسعه صنعت گردشگری در استان تهران محسوب می شود که باید متولیان استانی و شهرستانی با برنامه ریزی جدی تر زمینه توسعه صنعت توریسم را در این منطقه فراهم کنند.

کد خبر 3577919

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha