خبرگزاری مهر، گروه استانها: استان مرکزی به عنوان کریدور ارتباطی شرق به غرب و جنوب به شمال در مرکز کشور در ایام نوروز معبر روزانه صدها هزار خودرو است که این خود ظرفیت مناسبی برای حضور گردشگران و مهیا کردن امکانات اقامتی برای مسافران است.
اما به دلیل آن که فرهنگ سفر در جامعه ما تنها در مقصد و مبدا خلاصه می شود و استان هایی چون مرکزی نیز همواره در مسیرهای غرب به شرق و جنوب به شمال قرار دارند؛ با وجود برخوردار بودن از جاذبه های توریستی و گردشگری مورد غفلت مسافران و گردشگران قرار می گیرند.
در حقیقت استان مرکزی بیش از آن که «اقامتگاه» مسافران باشد «توقف گاه» کوتاه مدت و گذری آنان است و همین مساله سبب می شود تا ظرفیت های گردشگری و تورستی استان مغفول مانده و از سوی دیگر امکانات رفاهی و اقامتی در این استان رشد چندانی نسبت به سال های قبل نداشته باشد.
درآمدهای ناشی از حضور توریست و گردشگر در هر استان، بخش عمده ای از درآمدهای سالانه آن منطقه را تشکیل می دهند و استان مرکزی تا حدود زیادی از این پتانسیل درآمدزایی به علت موقعیت جغرافیایی خود و کریدور ارتباطی بودن این استان، برخوردار است.
استان مرکزی شهرهایی را در دل خود جای داده که از جهات مختلف ظرفیت های گردشگری ممتازی دارند، به عنوان نمونه، محلات با داشتن چشمه آب گرم معدنی و رتبه اول تولید گل کشور، ساوه با وجود آثار تاریخی ارزشمند، نراق به عنوان دومین شهر بافت تاریخی ایران، غار چال نخجیر دلیجان به عنوان یکی از زیباترین غارهای جهان و خمین با سنگ نگاره های باستانی و دستکن های زیرزمینی آن از مهمترین ظرفیت های گردشگری استان مرکزی هستند.
۲۸ مرکز اقامتی در استان مرکزی، پذیرای مسافران نوروزی سال۹۵
حسن حسینی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در زمینه امکانات اقامتی استان مرکزی در نوروز ۹۵ اظهار داشت: ۱۴ هتل، پنج مهمانپذیر، چهار مجتمع خدماتی- رفاهی و پنج مجتمع گردشگری در استان وجود دارد که تمامی این مجموعهها آماده پذیرایی از گردشگران و مسافران نوروزی در نوروز ۹۵ هستند.
وی افزود: همچنین ۱۲ سفره خانه سنتی و ۴۳ مجتمع پذیرایی بین راهی نیز در این استان وجود دارد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: ظرفیت مراکز اقامتی بین راهی استان در مجموع ۴۹۸ سوئیت است.
حسینی تصریح کرد: طبق هماهنگیهای انجام شده تمامی هتل ها و مراکز اقامتی استان به منظور خدماتدهی مطلوب به گردشگران و مسافران نوروزی۹۵، خدمات خود را با ۱۵ تا ۲۰ درصد تخفیف ارائه میدهند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی بیان داشت: در سال گذشته بیش از ۷۰ درصد ظرفیت هتلهای استان مرکزی در ایام نوروز تکمیل شد که پیشبینی میشود امسال نیز شاهد تکمیل این مقدار از ظرفیت هتلهای استان باشیم.
افزایش مجتمع های رفاهی بین راهی استان مرکزی
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای استان مرکزی نیز با بیان اینکه روزانه ۶۵۰ هزار وسیله نقلیه از راههای استان مرکزی عبور می کنند، احداث مجتمعهای خدماتی رفاهی بین راهی را اثرگذار در بهبود کیفیت راههای فعلی استان دانست.
غلامعباس بهرامی نیا گفت: در حال حاضر ۱۴ مجتمع خدماتی رفاهی در حال بهرهبرداری، ۱۲ مجتمع در حال ساخت و ۲۹ مجتمع نیز مراحل اداری را طی میکند.
وی با بیان اینکه استان مرکزی دارای دوهزار راه اصلی و فرعی و آزادراه و چهار هزار و ۴۰۰ راه روستایی است، افزود: ۲۰ دستگاه ترددشمار در جادههای استان نصب شده که به صورت آنلاین و شبانهروزی میزان ترافیک جادههای استان را رصد میکنند.
ستادهای تسهیلات سفر نوروز رضایت مسافران را تامین کنند
معاون سیاسی امنیتی استاندار مرکزی نیز با تاکید بر افزایش ماندگاری مسافران نوروزی در استان مرکزی اظهار داشت: استان مرکزی در مسیر شاهراه های کشور قرار گرفته و بیشتر مسافرانی که قصد سفر از شرق به غرب و شمال به جنوب کشور را دارند از این استان می گذرند بنابراین باید با برنامه ریزی های صحیح و ارائه خدمات ارزشمند، آنان را به گردشگران ماندگار تبدیل کنیم.
شکرالله حسن بیگی افزود: ستادهای تسهیلات سفرهای نوروزی که در شهرستان های استقرار دارند باید با تمام قوا کار نظارتی و خدماتی انجام داده و رضایت مسافران نوروزی را فراهم کنند تا انگیزه اقامت در این استان و بازدید از مناطق گردشگری آن افزایش یابد.
معرفی جاذبه های گردشگری برای افزایش حضور گردشگران در استان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز با اشاره به اینکه در نوزو امسال روزانه بیش از پنج میلیون مسافر از نقاط مختلف این استان عبور کرده اند، اظهار داشت: استان مرکزی در کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب کشور قرار دارد و با توجه به خیل عظیم مسافرانی که هر ساله از این استان عبور می کنند، باید ظرفیت های آشنایی مسافران با بناهای تاریخی و مناطق گردشگری استان فراهم شود و شرایط درآمدزایی از حوزه گردشگری، مانند بسیاری از دیگر استان ها در استان مرکزی نیز مهیا شود.
سیدمحمد حسینی در زمینه گردشگری روستایی در استان افزود: متاسفانه بسیاری از روستاهای استان مرکزی که ظرفیت های گردشگری دارند تخریب و خالی از سکنه شده اند یا در حال تخریب هستند و از این استعداد استان در حوزه جذب گردشگر متاسفانه بهره گرفته نشده است.
وی بیان داشت: مقرر بود تا پایان سال ۹۴ در تمامی شهرستان های استان بازارچه صنایع دستی راه اندازی شود اما با توجه به کمبود بودجه فعلا در ساوه و دلیجان راه اندازی شده است و در سایر شهرهای استان نیز در دست اقدام است و در صورت تخصیص اعتبار انجام خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی افزود: ۷۰۰ هزار بروشور برای ایام نوروز ۹۵ برای آشنایی گردشگران و مسافرانی که در استان حضور می یابند با بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری استان تدارک دیده شده است.
حسینی تصریح کرد: نوروز ۹۵ در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی اراک بازارچه صنایع دستی راه اندازی می شود تا زمینه ای برای آشنایی مسافران با سوغات، محصولات و صنایع دستی استان و همچنین درآمدزایی فراهم شود.
نظر شما