غزل تاجبخش شاعر پیشکسوت در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره خاطراتش از نوروز در دوران کودکی خود در زادگاهش بروجرد، گفت: در بروجرد اهمیت زیادی به سنتهای نوروز داده میشد؛ یادم میآید رسمی بود به نام «ناقالی» که در آن، گروهی راه میافتادند و از در این خانه به آن خانه میرفتند و مثل آئین حاجی فیروز، نوروز را به مردم مبارک باد میگفتند و مردم هم در مقابل به آنها کشمش و آجیل و ... را عیدی میدادند.
وی افزود: برخلاف امروز که تا عید میشود، مردم شهر و دیار خود را ترک میکنند و به مسافرت میروند، آن زمان آئینهای نوروز مثل چهارشنبه سوری، قاشق زنی، فالگوش ایستادن و دید و بازدیدهای نوروزی پراهمیت بود و اعتماد به نفس، دعای خیر کردن به حق همدیگر، برای مردمان آن زمن بسیار مطرح بود.
این شاعر اضافه کرد: پدربزرگ من، حاج محمد کاظم خان تاجبخش، اهمیت زیادی به عیدی دادن میداد و یادم میآید که میوههای نوبرانه و تازه را میخرید و به همراه سکه و به خصوص اشرفی زمان قاجار، به دیگران عیدی میداد. در خانه پدربزرگ من در بروجرد تالار بزرگی بود که سقفش آینه کاری بود و کسانی که به دیدن پدربزرگم میآمدند، در آن جمع میشدند و پدربزرگ به آنها، سکه هدیه میداد.
نظر شما