به گزارش خبرگزاري مهر، در سرمقاله ويژه نامه سنت آمده است: آيا در زمانه ما بايد چنان كه معمولاً چنين پنداشته مي شود تكليف سنت را در مدل هايي تكراري، كليشه وار و مجله پركن معلوم كرد و اين حكم مرسوم را صادر كرد كه ميان سنت و مدرنيته همواره نسبت تقابل برقرار است. فرجام اين كليشه پروري تجربه هاي پيرامون به ما مي گويد اين است كه يا طبق معمول با تقيدي از موضع بالا و بي اعتنا به ابعاد فرامتني موضوع، جانب سنت را بگيريم يا از سر هواخواهي عصري از مدرنيته ، بر طبل توخالي سنت زدايي و گسست از سنت بكوبيم و يا اگر خيلي خود را منصف بدانيم، بكوشيم سنت را بر وفق مدرنيته فهم و تفسير كنيم و درست مانند معتقدان به علمانيت و دين باوران حداقلي، به به و چه چه گويان از مباني بومي و خودي حقوق بشر سخن برانيم.
در ادامه گزارشي از دومين هم انديشي سنتگرايان كه از سوي مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران و فرهنگستان هنر برگزار شده، آمده است.
مقاله "طبيب عشق مسيحا دم است" بر آن است تا با واكاوي معاني ژرف سنت سنيه و اسوه حسنه در سنت اسلامي را آشكار سازد.
بدون ترديد يكي از مؤلفه ها و ضروريات اسلام پژوهي، شيعه شناسي است. وجود روش ها و رويكردهاي مختلف در بررسي تشيع و نيز نبودن تصويري روشن از اين امر، كار تحقيق را مشكل ساخته است، به گونه اي كه در هر يك از اين روش ها، بعضي از وجوه پنهان مي ماند. مقاله "فراتر از سنت" با علم به اين نقصان، به اهميت پژوهش در دوران نخست شكل گيري اماميه مي پردازد.
هدف مقاله "داستان سنت و سنت گرايي در ايران" نگاهي به لايه هاي ترويجي مسئله سنت گرايي در ايران است. در اين مقاله سعي شده گزارشي در باب سنت و سنت گرايي و سابقه ورود چنين مباحثي به ايران بررسي شود.
از عناوين ديگر مقالات اين نشريه مي توان به فلسفه نقاشي ايراني، ازمتن تا تفسير، نهاد نو و قالب كهنه، شالوده شكني انفسي، كتابنامه سنت، در برزخ سنت و مدرنيته، فهم رئاليستي خدا، وحدت داستان وار سنت ديني، سنت و سنت گرايي اشاره كرد.
نظر شما