به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، سید احمد برآبادی مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل گفت: کار، هنر، تکنولوژی و روشهای زیستی در بستر زمان به نمادهایی برای به تصویر کشیدن و برقراری ارتباط نرم با هم نوعان بدل شده است.
وی ادامه داد: حرکات نمادین با موسیقی دلنشین سنتی هر قوم، که خود بیانگر حماسههای تاریخی اقوام است، آمیخته و نمایش داده میشود.
وی گفت: رقص خنجر قوم ترکمن، رقص چوب مردم سیستان، رقص شمشیر اعراب، لباسهای رنگین عشایر قشقایی و نمادهایی که در هل پرکه کردها استفاده میشود همه و همه ریشه در تاریخ، تمدن و فرهنگی بزرگ دارد.
مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی استان افزود: رقص نمادین محلی به همراه موسیقی مقامی از سابقه طولانی در شهرها و آبادیهای استان خراسان جنوبی برخوردار است و دارای آهنگها، ریتمها و رقصهای خاصی است که در دیگر نقاط ایران معمول و مرسوم نیست.
وی ادامه داد: آهنگها، ترانهها و آوازهای زیبایی در منطقه رواج دارد که همراه با این رقصهای آئینی اجرا میشود.
برآبادی بیان داشت: یکی از رقصهای آئینی مرسوم در استان خراسان جنوبی رقص گندم درو است که طی آن جوانان مراحل کاشت، داشت و برداشت گندم را به صورت ریتمیک با ساز و دهل سنتی اجرا میکنند.
وی گفت: این مراسم روز هفتم و یازدهم فروردین ماه سال جاری در قالب رقص گندم درو به صورت نمادین در محل بازارچه صنایع دستی واقع در عمارت اکبریه به اجرا میآید.
وی گفت: رقص محلی به شماره 806 در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.
نظر شما