۱۵ فروردین ۱۳۹۵، ۹:۲۹

مهر گزارش می‌دهد؛

«مهارلو» همچنان زنده است/ دلایل قرمزی دریاچه‌ای که هرگز نمی‌میرد

«مهارلو» همچنان زنده است/ دلایل قرمزی دریاچه‌ای که هرگز نمی‌میرد

شیراز- دریاچه مهارلو سال گذشته را با کمترین میزان بارش‌ها سپری کرد تا نشان دهد می خواهد زنده بماند، تالابی که حالا ۴۰ درصد آب‌گیری شده است.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: دریاچه مهارلو در ۱۵ کیلومتری شیراز واقع شده و با وسعتی حدود ۶۰۰ کیلومتر مربع پناهگاهی برای حیات‌وحش و پرندگان محسوب می شود.

مهمترین زیستمندان این تالاب را می‌توان پرنده‌هایی نظیر فلامینگو، مرغابی، آنقوت و... دانست.

طی سال‌های گذشته که کم‌آبی و خشکسالی اغلب دریاچه‌های فارس را خشک کرده بود، مهارلو به واسطه ورود فاضلاب شیراز کمی آب داشت که آن‌هم تابستان سال گذشته خشک شد و از این دریاچه که تفرجگاه مردم شیراز  نیز به‌حساب می آمد فقط پهنه‌ای نمکی و باتلاقی برجای گذاشته بود.

اما زمستان سال گذشته وضعیت کمی تغییر کرد و به واسطه بارش‌هایی هرچند اندک که در شیراز و استان فارس رخ داد، مهارلو جان دوباره گرفت و بخش‌های قابل توجهی از آن دوباره آب‌دار شد.

مدیرکل محیط زیست استان فارس در خصوص آخرین وضعیت دریاچه مهارلو به خبرنگار مهر گفت: با وجود اینکه سال گذشته بارش‌های خوبی در این استان شاهد نبودیم اما این دریاچه همچنان آب دارد.

حمزه ولوی ادامه داد: دریاچه مهارلو طی این چند سال که به‌دلیل خشکسالی تمام دریاچه‌های استان خشک شده بودند، به خاطر ورود فاضلاب شهر شیراز همواره آب‌دار بوده و فقط در فصل تابستان عمق آن کم می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر نیز این دریاچه بین ۴۰ تا ۵۰ درصد آب دارد و عمق آب در برخی قسمتهای این دریاچه نسبت به گذشته بهتر است.

مدیر کل محیط زیست استان فارس تاکید کرد: وضعیت دریاچه مهارلو نسبت به دیگر دریاچه‌های استان مطلوب است و نگرانی آنچنانی از بابت مهارلو وجود ندارد.​

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قرمز بودن این دریاچه بیان کرد:  کم شدن سطح آب کمک می کند که شرایط برای رشد یک جلبک یا همان کشند قرمز در دریاچه‌ها مهیا شود، از این رو به دلیل کاهش آب، شاهد قرمز شدن دریاچه مهارلو هستیم.

ولوی اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در قرمز شدن دریاچه مهارلو بالا بودن شوری آب است که شرایط را برای به‌وجود آمدن نوعی جلبک در این دریاچه مهیا می‌کند.

مدیر کل محیط زیست استان فارس گفت: در فصل بهار کشند قرمز در دریاچه مهارلو رشد می کند، ازاین‌رو طی چند سال گذشته با توجه به شوری بالای آب در فصل بهار این دریاچه تغییر رنگ داده و قرمز می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کشندهای قرمز نسبت به شوری آب مقاوم هستند، افزود: وجود این جلبک در دریاچه مهارلو خطری متوجه آن نمی‌کند زیرا این جلبک خوراک آرتیمیاست و خود آرتیمیا خوراک پرندگان است.

یک کارشناس حوزه محیط زیست نیز در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: کشند قرمز هنگامی که تراکم جلبک‌ها در سطح آب بالا رود به‌صورت لایه‌ای قرار می‌گیرند که مانع از تبادل هوا با آب و در نهایت کاهش اکسیژن می شود که در این شرایط سم‌هایی تولید می‌کند.

علمدار علمداری افزود: آرتمیا نقش بسیار مهمی در از بین بردن برخی ناخالصی‌های نمک و املاح آب و همچنین توجیه اقتصادی زیادی دارد.

وی با اشاره به آبدار بودن دریاچه مهارلو بیان کرد: این دریاچه طی چند سال گذشته همیشه حتی به اندازه یک لکه نیز آب‌دار بوده و هیچ‌وقت به‌طور کامل خشک نشده است.

این کارشناس حوزه محیط زیست بیان کرد: آبدار بودن دریاچه مهارلو ناشی از ورود فاضلاب شهر شیراز به آن است .

کد خبر 3589003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha