به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، استان كردستان به عنوان يكي از مناطق محروم كشور با جمعيتي يك و نيم ميليوني كه 330 هزار نفر آنان را دانش آموزان تشكيل مي دهند از چنين مشكلي رنج مي برند.
شايد طي سال هاي اخير پرداختن به مشكلات پايتخت نشينان چنان ذهن مسئولان را درگير كرده است كه حتي حرف زدن از كودكان آن طرف مرزها در ابتدا كمي عجيب به نظر برسد.
اما با نگاهي دقيق تر به اين نكته دست خواهيم يافت كه حداقل بررسي بسياري از مشكلات مربوط به آموز ش و پرورش شهر بزرگي نظير تهران با بررسي مشكلات استاني در ارتباط تنگاتنگ قرار دارد.
در اين ميان با نگرشي اجمالي بر مشكلات محدوده هاي محروم و روستاييان مدارس ابتدايي و راهنمايي استان كردستان علاوه بر كمبود تعداد معلم كارآمد و استفاده از سرباز معلم ها ، به مشكل بزرگ كلاس هاي چند پايه اي برمي خوريم.
مسئله اي كه معاون آموزش و پرورش عمومي استان كردستان در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، آن را چنين توصيف كرد: سرباز معلم ها با تجربيات اندك خود تا سال هاي پيش به تعداد 400 نفر ، تمامي مقاطع تحصيلي را پوشش مي دادند اما اين رقم در حال حاضر به 60 نفر رسيده كه باز هم زياد است و نمي توان از يك سرباز معلم تازه ديپلم گرفته انتظار زيادي داشت.
نصرت الله مومني ، همچنين از وجود 2هزار و 400 كلاس چند پايه و نبود معلمان متخصص تدريس در اين نوع كلاس ها - كلاس هايي كه چند پايه مختلف ابتدايي مجبورند بر سر يك كلاس درس بخوانند - خبر داد.
از سوي ديگربا نظر گرفتن مسيرهاي صعب العبور اين منطقه سردسيرتكليف روستاهايي با تعداد جمعيت دانش آموزي زير 5 نفر نامشخص است ، چرا كه در اين نوع مكان ها علاوه بر دشواري تردد در فصول سرد سال ، نمي توان يك معلم را براي تدريس به دو دانش آموز ، به دو روستا فرستاد!
معاون آموزش و پرورش عمومي استان كردستان در ادامه ، به افت تحصيلي چشمگير دانش آموزان روستايي و شهري استان طي سال هاي اخير اشاره كرد و افزود: طي سال هاي گذشته كردستان از نظر رتبه درصد قبولي عمومي در رتبه آخر قرار داشت و تازه طي 2 سال اخير و با تلاش هاي انجام شده ، اين رقم به رتبه 27 و 28 كشوري و حدود 4 درصد رشد - 2 درصد بيشتر از افزايش رشد كشوري - دست يافته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي مهر ، در روستاهاي اين استان و بسياري از استانه اي ديگر كشور مشكلي به نام مدارس ضميمه اي وجود دارد با اين شرح كه چون در بسياري از مناطق محروم مدرسه اي جهت ادامه تحصيل افراد در پايه راهنمايي وجود ندارد ، والدين دست به گريبان تعدادي از مسئولان استاني شده و بالاخره توانسته اند كلاس هايي به عنوان كلاس دوره راهنمايي به دبستان ها اضافه كنند.
به گفته مومني ، در حال حاضر 267 مدرسه استان با 8 هزار و 77 دانش آموز و 630 كلاس درس به همين شكل ضميمه اي اداره مي شود كه نبود معلمان متخصص در تدريس چند رشته بر شدت افت تحصيلي دانش آموزان افزوده است ، چرا كه معلم زبان به دليل كمبود نيرو مجبور به تدريس رياضيات نيز خواهد شد و نتيجه همان است كه به وضوح ديده مي شود.
در هر حال بد نيست مسئولان آموزش و پرورش براي حل مشكل نيروهاي مازاد و كمبود نيروها با تامل بر مشكلات استان ها و شهرستان هاي دور و نزديك ، به حالت تعادلي دست يايند كه دانش آموزان سراسر كشور بتوانند به دور از هرگونه تبعيض و تفاوتي از امكانات يكشان آموزشي بهره ببرند.
نظر شما