به گزارش خبرگزاری مهر، هادی زاده در گفتگو با سایت فدراسیون جانبازان و معلولان گفت: برای اولین بار بود که در طول یک سال سه اعزام برون مرزی داشتیم که در آنها نفرات مشترکی حضور نداشتند و در هر اعزام یک گروه از ورزشکاران شرکت کردند. در مجموع ۹۱ ورزشکار به مسابقات جهانی قطر، مسابقات قهرمانی آسیا و اقیانوسیه و مسابقات بین المللی فزاع، اعزام شدند که اتفاق بسیار خوبی برای دو و میدانی بود.
رئیس انجمن دو و میدانی تصریح کرد: طی این سه اعزام موفق شدیم کلاسبندی بین المللی ۴۸ ورزشکار را به تایید برسانیم. برای اولین بار توانستیم قهرمان آسیا شویم که این اتفاق در مسابقات آسیا و اقیانوسیه و با تیم ملی دوم ما افتاد. در مسابقات فزاع که آخرین رویداد سال پیش بود نیز توانستیم میان ۴۹ کشور به عنوان نایب قهرمانی دست یابیم و این در حالی بود که نمایندگان ما در این مسابقات ورزشکارانی بودند که برای اولین بار حضور در مسابقات برون مرزی را تجربه می کردند.
وی افزود: در مجموع، معرفی چهره های جدید و مستعد از خلال این اعزام ها و نیز بالا رفتن رنکنیگ در IPC به لحاظ تعداد ورزشکاران اتفاقات بسیار خوبی بود که این افزایش رنکینگ در امتیازی که برای سهمیه ها به کشورها داده می شود بسیار تاثیر گذار است.
هادی زاده پیرامون نحوه توزیع سهمیه های بازی های پارالمپیک گفت: توزیع سهمیه در رشته دو ومیدانی در سه مرحله پیش بینی شده است؛ مرحله اول شامل افرادی است که موفق به کسب عناوین اول و دوم از مسابقات جهانی قطر شده اند که دراین مرحله ایران ۱۰ سهمیه قطعی گرفت. در مرحله دوم، ورزشکارانی که در بازه زمانی ۱۲ فروردین ۹۴ تا ۱۲ فروردین ۹۵، در رنکینگ جهانی تا جایگاه پنجم حضور داشته باشند، موفق به کسب سهمیه می شوند و در این مرحله نیز اگرچه هنوز به صورت رسمی اعلام نشده، اما ایران حداقل ۱۰ سهمیه دیگر نیز در این مرحله بدست خواهد آورد.
رئیس انجمن دو و میدانی در ادامه اضافه کرد: مرحله سوم کسب سهمیه در خرداد ماه اتفاق می افتد و کمیته بین المللی پارالمپیک به کشورها بر اساس تعداد ورزشکارانی که دارای حد نصاب AQS باشند، سهمیه می دهد. با توجه به حضور فعال ایران در سه مسابقه گذشته، در این مرحله نیز شانس بالایی برای افزایش سهمیه خواهیم داشت.
وی تصیح کرد: ذکر این نکته ضروری است که سهمیه های تعلق گرفته به نام کشورها است و نه افراد. بر این اساس، مسابقات انتخابی نهایی تیم ملی کشورمان خرداد ماه در تهران برگزار می شود و بر اساس تعداد سهمیه های کسب شده، افرادی که بتوانند رتبه اول تا چهارم رنکنیگ جهانی را بدست آوردند، به عنوان نفرات اصلی تیم ملی معرفی خواهند شد و چنانچه تعداد نفرات حائز شرایط اول تا چهارم، از تعداد سهمیه ها بیشتر شود، افراد با اولویت رده بندی مدال، انتخاب خواهند شد.
هادی زاده در پایان افزود: با توجه به تغییرات اساسی که در قوانین دو و میدانی، کلاسبندی های پزشکی و حذف برخی از آنها و نیز کاهش مدال های ریو که به نسبت لندن رخ داده است، تکرار نتایج لندن در ریو نیز موفقیت است و البته امیدواریم بتوانیم ضمن حفظ نتایج پارالمپیک گذشته، آن را نیز ارتقا دهیم.
نظر شما