۶ مرداد ۱۳۸۵، ۱۲:۰۷

افزايش ظرفيت پذيرش دانشجو ؛ كميت يا كيفيت - 5 / عضو كميسيون آموزش مجلس در گفتگو با مهر:

توليد علم و نهضت نرم افزاري بايد در كنار افزايش ظرفيت مدنظر قرار گيرد / 90 درصد بودجه هاي آموزشي به حقوق اعضاي هيات علمي و كاركنان اختصاص مي يابد

توليد علم و نهضت نرم افزاري بايد در كنار افزايش ظرفيت مدنظر قرار گيرد / 90 درصد بودجه هاي آموزشي به حقوق اعضاي هيات علمي و كاركنان اختصاص مي يابد

دكتر ابراهيم كارخانه اي گفت: جهت كاهش نيافتن كيفيت آموزش عالي مقرر شده به دنبال افزايش ظرفيت دانشجو سازمان مديريت به دانشگاه هايي كه داراي پتانسيل لازم هستند اعتباراتي تخصيص دهد ضمن اينكه وزارت علوم نيز در كنار افزايش ظرفيت دانشجو بايد به بحث توليد علم و نهضت نرم افزاري نيز بپردازد.

دكتر "ابراهيم كارخانه اي" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي مهر افزود: طي جلسه اي با حضور معاونين وزارت علوم و سازمان مديريت و برنامه ريزي در خصوص افزايش ظرفيت هاي دانشگاه ها در سال جاري و لطمه وارد نشدن به كيفيت آموزش عالي در برابر كميت نكاتي مورد توجه قرار گرفت.

وي اظهار داشت: در اين جلسه مقرر شد سازمان مديريت و برنامه ريزي به دانشگاه هايي كه مي توانند با جذب اندكي اعتبار افزايش ظرفيت دانشجو داشته باشند و مشكلي نيز در كيفيت آموزش آنها ايجاد نشود مبالغي اختصاص دهد.

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با اشاره به هدف برنامه چهارم توسعه مبني بر دستيابي به 3 ميليون و 400 هزار دانشجو تا پايان برنامه گفت: دستيابي به اين هدف اهميت دارد اما وزارت علوم نبايد از توليد علم كه هدف متعالي و غايي آموزش عالي است غافل شود و تمام توان خود را صرف افزايش ظرفيت كند.

وي ادامه داد: برنامه چهارم توسعه ابعاد ديگري همچون نهضت نرم افزاري و توليد علم را دارا است و آموزش عالي بايد براي دستيابي به اين هدف نيز بكوشد.

كارخانه اي يادآور شد: 80 درصد از بودجه دانشگاه ها صرف امور آموزشي مي شود كه از اين ميزان نيز 90 درصد تنها صرف پرداخت دستمزدهاي اعضاي هيات علمي و كاركنان مي شود. در صورتي كه اعتبارات پژوهشي، فرهنگي و رفاهي و آموزشي همگام با افزايش ظرفيت دانشجو افزايش نيابد، مشكلات دانشگاه ها در اين بخش ها بيش از پيش خواهد شد.

وي با تأكيد بر اين كه نبايد كيفيت را تحت الشعاع كميت قرار داد، گفت: جهت پائين نيامدن كيفيت در دانشگاه ها سازمان مديريت متعهد شده است با تزريق اعتبارات به برخي دانشگاه ها كه پتانسيل لازم را براي افزايش ظرفيت دارند اين مشكل را برطرف كند.

نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: در غير اينصورت به دنبال افزايش ظرفيت دانشگاه ها روز به روز بر تعداد تحصيل كرده هاي بيكار در جامعه اضافه مي شود و با توجه به اينكه هزينه سرانه هر دانشجو 2 ميليون تومان در سال است اين هزينه بازدهي كافي را نخواهد داشت.

کد خبر 359019

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha