به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهرداری قم، آیتالله علیرضا اعرافی در دیدار مدیران شهرداری قم از خدمات شهرداری قم در سال گذشته تقدیر کرد و گفت: به طور ویژه از خدماتی که در ایام نوروز ۹۵ به مردم و زوار ارائه شده است تشکر و قدردانی میکنیم.
وی با تقدیر از اینکه نگاه برنامهای و راهبردی در عملکرد شهرداری قم حاکم شده است، اظهار کرد: قوام و ارزش شهرها به آرمانها و ایدههایی است که رقم میخورد.
امام جمعه قم با بیان اینکه حرمت شهرها به دلیل شهروندان آن است، گفت: وقتی که شهر جایگاه حضرت معصومه(س)، بزرگان دینی و تولید فکر و اندیشه شود ارزش کار در آن اهمیت و ارزش بیشتری دارد و فردی که بتواند در شهری کار کند که قداست مضاعف دارد مورد لطف خداوند قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه خدمت در این شهر اگر با نیت خالص باشد سراسر عبادت است، تصریح کرد: تدوین طرح ۱۴۱۴ از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید نگاههای مراکز مهم نظیر حوزههای علمیه، المصطفی و... نیز در تدوین طرح شما لحاظ شود و ما در طرح ۱۴۱۴ خود در شهر قم بیش از ۱۰۰ هزار طلبه غیرایرانی خواهیم داشت و ما نیز نظرات خود را در خصوص طرح شما و چشم انداز المصطفی در ۱۴۱۴ را اعلام خواهیم کرد.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه باید در حاشیه اجرای برنامههای خود به برنامههای درآمدزایی اهتمام جدی داشته باشید، تصریح کرد: باید درآمدزایی را مورد توجه قرار داده و به این مقوله در سند ۱۴۱۴ توجه شود.
وی با اشاره به اینکه حرم مطهر حضرت معصومه(س) کانون و محور شهر قم است، بیان کرد: باید فضای خیابان حجتیه تا بازار به فضای باز تبدیل شود چرا که هر سال زوار به شهر قم افزایش مییابد و زائران ایرانی و غیرایرانی هم در حال افزایش است.
آیتالله اعرافی ضرورت محرومیت زدایی را مورد تأکید قرار داد و با تقدیر از اقدامات انجام شده توسط شهرداری قم در این موضوع گفت: در بخش فضای سبز نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است که باید در این حوزه نیزکارهای دیگری انجام شود.
وی با بیان اینکه مهاجرت پذیری در شهر قم باید نخبگانی باشد، اظهار کرد: در طرح و چشم انداز باید بر روی مسئله مهاجر پذیری نخبگانی تأکید داشته باشید. باید تیم فرابخشی مهندسی مهاجرت در قم شکل بگیرد و در این خصوص برنامهریزی کند و جلوی مهاجرت بیرویه به شهر قم گرفته شود.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه اظهار کرد: آثار تاریخی شهر قم دارای اهمیت بسیاری است و دسترسی به فضاهایی نظیر مسجد جامع قم و... دارای مشکلاتی است که باید طرحهایی که در این مسیر پیش بینی میکنید را با جدیت دنبال کنید.
دولت در عمران و آبادانی شهرداریها را کمک کند
شهردار قم نیز در این دیدار اظهار داشت: در سال ۹۴ تلاش میکردیم که شهرداری در ریل قرار بگیرد و حرکت در چارچوب حساب شده دنبال شود و امروز شهرداری آماده است که کارها را با جدیت در قسمتهای مالی، عمرانی، خدمات شهری، برنامهریزی، اقتصادی و... دنبال کند.
مرتضی سقاییاننژاد، با بیان اینکه همه طرحهای عمرانی در حال فعالیت میباشد، گفت: در سال گذشته طلب ۴۰۰ نفر از پیمانکاران را پرداخت نمودیم و همچنین از بدهیهای شهرداری به میزان ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد.
وی با بیان اینکه در سال ۹۵ نیز تلاش خواهیم کرد که ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر از بدهیهای شهرداری را پرداخت کنیم، اظهار کرد: هر سال ۴۵۰ میلیارد تومان دیرکرد بدهیهای شهرداری است و این میزان دیرکرد کمر هر شرکت و نهاد و موسسهای را میشکند.
شهردار قم با اشاره به سود ۲۸ درصد و بیشتر برای بدهیهای شهرداری بیان کرد: باید با بودجههای مردم امور نگهداری شهر را دنبال کرده و دولت باید در خصوص عمران و آبادانی شهر شهرداری را کمک کند.
طرح قم ۱۴۰۰ و ۱۴۱۴ در حال تدوین است
سقاییاننژاد به توسعه ۲۵۰ هکتاری فضای سبز اشاره کرد و یادآور شد: طرح قم ۱۴۰۰ و ۱۴۱۴ در حال تدوین است و ماموریتها مشخص شده است و نسخهای از این طرح، خدمت حضرتعالی ارائه میشود تا بتوانیم از نظرات علماء، بزرگان و معتمدین قم نیز بهرهمند شویم.
وی بودجه سال ۹۵ شهرداری قم را هزار و ۳۳۸ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: پیش بینی میکنیم که تا ۲ هزار میلیارد تومان این بودجه برسد.
شهردار قم با اشاره به اینکه تعهدات یک ساله شهرداری ۵۹۰۰ میلیارد تومان است، گفت: این رقم شامل طرحهای باقی مانده، مخارج شهر و بدهیها است و داشتههای ما رقمی حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان است و اگر درآمدی ۲ هزار میلیارد تومانی داشته باشیم شهر از حالت ورشکستگی خارج خواهد شد.
وی با اشاره به برنامه شهرداری برای توسعه ۳۰۰ هکتاری فضای سبز در سال ۹۵ گفت: در برنامه به دنبال افزایش سالانه ۳ مترمربع به سرانه فضای سبز هستیم.
سقاییاننژاد با بیان اینکه روزانه ۶۷۰ تن زباله در قم دفن میشود، اضافه کرد: در سال جاری به دنبال این هستیم که میزان دفن زباله را به صفر برسانیم.
ورودیهای قم از سمت جعفریه و کاشان اصلاح میشود
وی بهبود وضعیت ورودیهای شهر قم را مورد توجه قرار داد و گفت: اصلاح ورودیهای قم از سمت جعفریه و کاشان در دستور کار است.
شهردار قم با اشاره به اینکه برای استفاده از پساب فاضلاب انسجام خوبی وجود ندارد، اضافه کرد: درخواست استفاده ۳۰۰ لیتر در ثانیه از پساب داشتهایم و برای توسعه فضای سبز به این پساب نیاز داریم.
وی با بیان اینکه مباحث شهر قم باید در سطح ملی دنبال شود، بیان کرد: ۷۰ درصد درآمدها از فروش تراکم است و بخش دیگری از مالیات بر ارزش افزوده و... حاصل میشود.
سقاییاننژاد با اشاره به اینکه مبحث پیش بینی درآمدهای پایدار از سال ۶۲ قرار بوده است که برای شهرداری پیش بینی شود، اضافه کرد: البته بازهم این مسئله در دستور کار دولت و مجلس است و شهر به عنوان یک موجود زنده نیازمند درآمدهای پایدار است.
وی با اشاره به اجرای طرح توسعه حرم مطهر حضرت معصومه (س) گفت: خیابان ارم و شبستان در طرح توسعه حرم بسته میشود که این طرح در حال بررسی از سوی مشاوران است و باید جایگزینهای لازم را نیز مشخص کنیم.
شهردار قم با بیان اینکه یکی از مهمترین پروژهها در شهر آسفالت معابر است، گفت: در سال ۹۵ در مسیر آسفالت معابر اقدامات جدی و گستردهای انجام میشود.
نظر شما