به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهرداری قم، آیت الله العظمی سیدمحمدعلی علوی گرگانی در دیدار مرتضی سقائیاننژاد، معاونان شهردار و مدیران شهری قم، ضمن تقدیر از حضور مدیران شهری در دفاتر علما و مراجع تقلید و ارائه گزارش عملکرد و برنامهها به ایشان، اظهار کرد: از آنجایی که مراجع تقلید و علما مرکز مراجعات مردم هستند، قطعاً بهتر میتوانند نیازهای شهر و مردم را منتقل کنند و همچنین آگاهیهای مردم را افزایش دهند.
وی با اشاره به سخنان رهبری درخصوص محرومیتهای شهر قم در زمان شاه و ظرفیتهای بالای علمی، مذهبی و معنوی این شهر اضافه کرد: مقام معظم رهبری اظهار نگرانی میکردند که در جمهوری اسلامی نیز آنچنان که باید اقدامات خدماتی لازم در شهر قم رخ نداده و این دلیلی شد که از مقامات دولتی بخواهند اعتبار ویژهای به قم اختصاص بدهند و قم تبدیل به استان شد.
استاد برجسته حوزه با تأکید بر جایگاه ویژه قم به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی و مرکز جهان تشیع تصریح کرد: امام صادق(ع) میفرمایند که علم از قم به همه دنیا منتشر میشوند و این جایگاه در گذشته در اختیار نجف بود که امروز به قم منتقل شده است.
آیت الله علوی گرگانی با بیان اینکه قم مرکز ظهور بقیه الله(عج) خواهد بود، گفت: امام زمان(عج) توجه خاصی به این شهر دارند چرا که نمایندگان ایشان اینجا مستقر هستند و این شهر مرکز ثقل علم است.
وی با تأکید بر اینکه از برکت حکومت اسلامی در شهر قم از هر منظر برای توسعه علم فعالیت میشود، گفت: با تمام این ظرفیتها و شاخصهای مهم و کلیدی اما هنوز مسئولان بالادستی توجهی که باید به قم ندارند و اعتبار ویژه برای قم نمیبینند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: چطور میشود مرکز قم این همه بدهی داشته باشد، باید به اندازهای اعتبار به قم بدهند که نیاز به گرفتن وام نباشد.
وی با اشاره به شرایط سخت اقتصادی کشور و رکود، تصریح کرد: البته شرایط سختی در کشور داریم و مسئولان باید هزینهها و اعتبارات را مدیریت کنند ولی با همه این مسائل، باید مسئولان به قم نگاه ویژه داشته باشند.
آیت الله العظمی علوی گرگانی در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از حسن خدمات شهرداری قم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه اقدامات گستردهای در نوروز امسال در شهر قم صورت گرفت و شاهد رضایتمندی مردم و مسافرین از خدمات شهر، نظافت شهر و... بودیم، که مردم در مراجعاتی که به ما داشتند این مسئله را یادآور شدند و تقدیر کردند از خدمات شهر قم که این رضایتمندی مردم از مسئولان شهر و خدمات شهری، آبرویی برای شهر و مراجع و علما است.
وی با تأکید بر ضرورت توسعه خدمات و فعالیتها در سال ۹۵ گفت: امید داریم در سال جاری بیش از ۹۴ خدمات داشته باشید و به مسائل شهری بیشتر رسیدگی کنید.
اصل بدهی شهرداری به بانکها نزدیک به ۸۰۰ میلیارد تومان است
شهردار قم با اشاره به مشکلات کشور در سال ۹۴ و رکود حاکم در اقتصاد و امورات کشور، اظهار کرد: سال ۹۴ مشکلات خاصی در کشور وجود داشت و رکود کلی در کشور حاکم بود، شهرداری هم به واسطه وامهایی که در گذشته برای توسعه شهر گرفته بود و تاخیر در پرداخت داشت نزدیک به هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به بانکها بدهکار بود که این هم بر مشکلات شهر افزوده بود.
مرتضی سقائیاننژاد ادامه داد: البته اصل بدهی شهرداری به بانکها نزدیک به ۸۰۰ میلیارد تومان است اما به خاطر سودهای بانکی سنواتی، بدهیهای بانکی شهرداری به این مقدار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه سود بدهیهای بانکی شهرداری در سال ۴۵۰ میلیارد تومان است، افزود: یعنی شهرداری هرچقدر درآمد سالیانه داشته باشد باید برای وصول این بدهیها بدهد و با این شرایط و رکود حاکم بر کشور تنها میتوانیم شهر را همینطور نگه داشته و زمینه اقدام برای توسعه و عمران در شهر وجود نخواهد داشت چراکه مدیریت شهری، عمران و آبادانی و نظافت شهری نیازمند اعتبار و درآمد است و با این وضعیت دچار مشکل میشویم.
شهردار قم با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با بانکهای طلبکار از شهرداری، تصریح کرد: با حمایت نمایندگان مجلس و رئیس مجلس شورای اسلامی بخشی از بدهیها در سال ۹۴ تهاتر شده، اما سود بدهیها همچنان پابرجاست و این مسئله مشکلات زیادی را برای شهر ایجاد میکند.
امسال ۳۰۰ هکتار درخت در قم کاشته میشود
سقائیاننژاد به فعالیت پروژههای عمرانی در شهر اشاره کرد و با بیان اینکه یکی از معضلات شهری در حوزه زیست محیطی است، گفت: سال گذشته ۲۵۰ هکتار درختکاری در شهر قم صورت گرفته و گونههای گیاهی چندساله متناسب با اقلیم و شرایط محیطی قم انتخاب شد تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.
وی برنامه شهرداری برای افزودن سالانه سه مترمربع به سرانه فضای سبز شهری را یادآور شد و افزود: برنامه داریم امسال نیز ۳۰۰ هکتار کاشت درخت در شهر داشته باشیم و سرانه فضای سبز قم را ظرف سه سال به سرانه استاندارد نزدیک کنیم.
شهردار قم به ساماندهی تشکیلاتی شهرداری اشاره کرد و گفت: برای حرکت با نقشه راه و تبیین افقهای شهری، ماموریتها و اهداف، تدوین برنامه قم ۱۴۰۰ و ۱۴۱۴ در دستور کار قرار گرفته تا با هدایت و حمایت مراجع تقلید و علما بتوانیم مسیر درستی را در آینده قم رقم بزنیم.
وی پیش بینی طرحهای عمرانی جدید در شهر برای رفع نواقص و کمبودها و تامین آرامش مردم را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: در بخش پسماند نیز سعی داریم با استفاده از صنایع تبدیلی و تکنولوژیهای روز با همکاری سرمایه گذاران بخش خصوصی، از دفن بیش از ۶۷۰ تن زبالهای که روزانه در شهر تولید میشود، جلوگیری کنیم.
بلوار پیامبر اعظم(ص) به یک محور تمدنی تبدیل میشود
سقائیاننژاد با اشاره به زائرنشینی شهر قم، تأمین خدمات و امکانات لازم برای رفاه زائرین و مسافرین را مورد تأکید قرار داد و گفت: با همکاری عتبه حسینی برنامهای برای ایجاد مدینه الزائرین در حاشیه بلوار پیامبر اعظم(ص) داریم و همچنین سعی داریم دو هتل ۵ ستاره نیز در حاشیه این بلوار امسال اجرایی کنیم.
وی تقویت کاربریهای فرهنگی، علمی و مذهبی در بلوار پیامبر اعظم(ص) را مورد توجه قرار داد و افزود: در برنامه داریم بلوار پیامبر اعظم(ص) را به یک محور تمدنی تبدیل کنیم.
نظر شما