دكتر احمد احمدي در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار دانشگاهي مهر گفت : بحث كنكور و طرح و لايحه آن اين روزها در مجلس و دولت مطرح است اما داستان كنكور را بايد از بيخ و بن بررسي كرد. سال 1365 و 66 و اوايل سال 1367 حدود دو سال وقت صرف كرديم و طرح اساسي براي نظام آموزش و پرورش طراحي كرديم كه اگر عملي مي شد امروز شايد بحث كنكور به بحث داغ آموزش عالي مبدل نمي گشت.
آموزش و پرورش بايد به سمت حذف كنكور حركت كند
وي اضافه كرد: در حال حاضر نيز بارها به فرشيدي وزير آموزش و پرورش گفته ام كه اين طرح را عملي كنند. در طرحي كه ما آن زمان تدوين كرديم آموزش و پرورش به گونه اي جهت دهي مي شود كه نيازي به كنكور و سيل خروشان داوطلبان دانشگاه ها نيست.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: الان با سيل خروشان داوطلبان و اضطراب آنها و خانواده هايشان مواجه هستيم. كنكور به معضلي تبديل شده كه علاوه بر خانواده ها مشكلاتي را براي جامعه و آموزش عالي ايجاد كرده است. برگزاري كنكور براي يك ميليون داوطلب هزينه زيادي را براي كشور و خانواده ها در بردارد. اين هزينه صرفا مادي نيست هزينه اي كه بر احساس و روان آنها اثر مي گذارد بيشتر مدنظر است.
احمد احمدي يادآور شد : به طور مثال واقعه اي كه در كنكور امسال اصفهان رخ داد سبب اضطراب و نگراني 1800 داوطلب و خانواده آنها شد كه البته با درايت مسئولان مقرر شده است داوطلبان هيچ ضرري از اين بابت احساس نكنند.
طرح يا لايحه كنكور فرقي ندارد؛ مشكل كنكور را موقتي حل نكنيم
وي اضافه كرد: نبايد به طور موقتي به دنبال راه حل باشيم. آموزش و پرورش و آموزش عالي كشور بايد به گونه اي برنامه ريزي كنند تا افراد وقتي به سال دوم دبيرستان رسيدند رشته اي بر اساس علاقه، ارزشيابي تحصيلي و نظر مدرسه انتخاب كنند و راه مشخصي را طي كنند تا به موفقيت هاي بزرگي در جامعه علمي دست يابند.
افتخار كشور بايد تربيت دانشجويان قوي و مثمر ثمر باشد نه افزايش آنها
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: نبايد هميشه و همواره به اين افتخار كنيم كه تعداد دانشجويان دانشگاه هاي كشور افزايش يافته است، افتخار كشور بايد تربيت دانشجويان قوي و مثمر ثمر باشد.
بارها توسعه همگام كيفيت و كميت را به جاسبي متذكر شده ام
حجت الاسلام احمد احمدي با بيان اين مطلب افزود: معتقدم كه بايد تعادلي بين توسعه كمي و كيفي دانشگاه ها وجود داشته باشد و از ابتداي امر نيز اين مورد را به دانشگاه آزاد و شخص جاسبي اعلام كرديم. ما نبايد هميشه و همواره به اين افتخار كنيم كه تعداد دانشجويان دانشگاه هاي كشور افزايش يافته است. افتخار كشور بايد تربيت دانشجويان قوي و مثمر ثمر باشد. تربيت دانشجوي ممتاز نيز تنها با وجود استاد متخصص امكان پذير است، مانند حوزه هاي علميه كه اساتيد توانا و قادر در آن به تربيت طلاب مي پردازند.
رشد غيرمنطقي توسعه كمي دانشگاه ها در بخش غير دولتي قابل تامل است
وي اضافه كرد: رشد غيرمنطقي توسعه كمي دانشگاه ها را مي پذيرم. متاسفانه اين رشد نامتعادل در بخش غير دولتي بيشتر از بخش دولتي صورت گرفته است. البته تا زماني رشد كمي مدنظر بوده اما الان زمان رشد توسعه كيفي است. اكنون بايد تلاش شود تا همزمان با توسعه كمي، كيفيت آموزش عالي نيز از رشد مناسبي برخوردار شود.
احمد احمدي يادآور شد: با توجه به رشد بيش از حد جمعيت در سال هاي 61 و 62 كه الان تبعاتش را در جامعه مشاهده مي كنيم رشد كمي قابل قبول بود اما در حال حاضر رشد جمعيت كنترل شده است و مي توان به رشد كيفي آموزش پرداخت.
وي اضافه كرد: كاهش تعداد دانش آموزان سبب مي شود آموزش و پرورش بتواند نفسي بكشد و ساخت و ساز مدارس كنترل شود. اين امر نيز سبب مي شود ضمن اينكه فارغ التحصيلان آموزش و پرورش كاهش يابد، تقاضا براي ورود به دانشگاه ها كاهش يابد. در واقع بستر براي بسط كيفي فراهم و مشكل كنكور نيز برطرف مي شود.
نظر شما