۲۱ فروردین ۱۳۹۵، ۱۱:۳۱

نامزد هنر انقلاب در گفتگو با مهر:

فضای انقلابی به دانشگاه‌های هنر تسری یابد/ لزوم هم‌افزایی نهادها

فضای انقلابی به دانشگاه‌های هنر تسری یابد/ لزوم هم‌افزایی نهادها

دانیال فرخ طراح پوسترهای انقلابی معتقد است که برای پرورش هنرمند انقلابی به فرهنگسازی و تغییر فضای آکادمیک نیاز است و همچنین نهادهای متولی هم باید به هم‌افزایی برسند.

دانیال فرخ طراح پوسترهای انقلابی که از سوی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان برگزارکننده «هفته هنر انقلاب اسلامی» به عنوان نامزد چهره هنر انقلاب سال معرفی شده است در گفتگو با خبرنگار مهر درباره چگونگی پرورش هنرمند انقلابی گفت: در زمینه هنری باید دو مقوله را در نظر داشت یکی گسترش فرهنگ انقلابی از طریق رسانه های جمعی و مجازی است که لازم است در این زمینه فرهنگسازی و تغییر نگرش ایجاد شود.

وی با بیان این که انقلاب اسلامی فقط محصور به ایران نیست، ادامه داد: انقلاب اسلامی در زمینه سیاسی به نتیجه رسیده است و شاهد گسترش آن در منطقه هستیم اما انقلاب فرهنگی ما جریان نوپایی است و آن طور که باید شکل نگرفته است بنابراین باید برای آن فرهنگسازی کرد. مساله مهم در زمینه هنر انقلابی توجه به مباحث آکادمیک است چراکه دانشگاه های ما فضای انقلابی ندارند و اگر جریان نوپایی در زمینه گرافیک انقلاب دیده می شود، یک جریان خودجوش است که برای عده ای دغدغه بوده است و در این زمینه احساس خطر کرده اند.

این هنرمند جوان یادآور شد: این احساس خطر را از گذشته های دور سران مملکت داشته اند و مدتی است که مدیران میانی و بخشی از افراد جامعه نیز به این درک و احساس رسیده اند که از قضا برخی از آنها هم هنرمندند و با همکاری این افراد دغدغه مند، اکنون شاهد تغییراتی در زمینه گرافیک محیطی با موضوع انقلابی هستیم.

دانشگاه‌های هنر باید فضای انقلابی پیدا کنند

خالق پوسترهای انقلابی با تأکید بر اهمیت ایجاد دغدغه برای هنرمندان جوان افزود: دانشجویان ما در شرایط و حال و هوای دانشگاه ها و حسی که از استاد می گیرند، فعالیت دارند و شاید یکی از دلایلی که هنرمندان به سختی می توانند با موضوعات هنر انقلاب کار کنند این باشد که به سوالاتشان در این زمینه پاسخ داده نشده است و اطلاعات کافی ندارند. شاید با تغییر فضای دانشگاه ها و از جمله استادان آن شاهد خروجی های خوبی باشیم که می توانند در زمینه هنر انقلاب فعال باشند.

دانیال فرخ با اشاره به بازخورد آثارش در سطح شهر تهران توضیح داد: هنرمندان از جمله مخاطبان پوسترها وآثار گرافیک محیطی من بوده اند و این که می توان با حال و هوای فرهنگ انقلابی اثر خلق کرد شاید برای برخی از آنها جالب باشد. ایده دادن در زمینه فرهنگ انقلابی که فضای انتزاعی دارد، کار ساده ای نیست چون محصول تجاری نیست که بتوان از قابلیت آن محصول مجسم و مشخص به راحتی استفاده کرد و شاید همین عوامل باعث می شود که هنرمندان ما از موضوعات انقلابی فاصله بگیرند.

این هنرمند جوان درباره تعریفی که از هنر انقلابی دارد، گفت: هنر یک رسانه است که قرار است سخنی را بیان کند. وقتی کلمه انقلابی کنار هنر قرار می گیرد پس باید ابتدا انقلاب اسلامی را تبیین کرد. می توان اهداف مشخصی را برای هنر انقلابی برشمرد مثل حمایت از مستضعفین، مقابله با استکبار، ایجاد عدالت، دفاع از محرومان و ... . هنر رسانه ای است که باید با شناخت دقیق انقلاب اسلامی و آگاهی از مواضع انقلاب به آن رسید. واژه انقلاب اسلامی هم دارای استحکامی است که باید هنرمند نیز به این استحکام در بیان برسد که بتواند اثر انقلابی خلق کند.

وی با اشاره به آثار بی کیفیتی که با موضوع هنر انقلاب عرضه می‌شوند، توضیح داد: شاید برای برخی از هنرمندان موضوع انقلاب اسلامی دغدغه نیست و به خاطر سفارش کارهایی انجام بدهند که نتیجه آن مطلوب نباشد اما وقتی اهداف انقلاب برای هنرمند تبیین شده و او به خوبی موضوع را درک کرده باشد و موضع مشخصی در قبال انقلاب اسلامی پیدا کند، در چنین شرایطی آثاری که خلق می کند همان چیزی است که جز اهداف انقلاب اسلامی است و مخاطب عمومی هم به راحتی آن را درک می کند.

هنر انقلاب بر ضمیر انسان‌های حق‌طلب اثر می‌گذارد

وی درباره اثرگذاری آثارش بر مخاطبانی با گرایش های متفاوت سیاسی و اعتقادی گفت: هنر انقلاب دارای لطافتی است که می تواند بر ضمیر انسان های حق طلب اثرگذار باشد و او را به سمت خود بکشاند و این اتفاق می افتد. برخی از آثار ما شامل پوسترها و گرافیک محیطی با موضوع انقلابی که در سطح شهر اکران شده است، مورد توجه شبکه های خارجی مثل بی. بی. سی و سی. ان. ان قرار گرفته و نقد و ارزیابی شده است و گاه از هنرمندان آن به عنوان هنرمند حکومتی یاد کرده اند که بودجه کلانی در اختیار دارند. این بازخورد ما را خوشحال می کند که کار ما اثرگذار بوده است و نشان می دهد همه فعالیت ها ما را رصد می کنند.

وی درباره انتخاب هنرمند انقلابی هم گفت: معرفی هنرمند انقلابی به شرطی که ایجاد تکبر نکند اتفاق خوبی است اما بهتر است به برگزاری یک مراسم با موضوع انقلاب اسلامی منحصر نشود.

فرخ در پایان با تأکید بر همکاری سازمان های مختلف در زمینه هنر انقلابی گفت: فکر می کنم علاوه بر معرفی هنرمند انقلابی نیاز به کارهای اساسی تری وجود دارد و باید این اتفاق باعث شود پتانسیل های جامعه در این زمینه را بیابند و فعال کنند. همچنین سازمان ها و  ارگان های مختلف که در زمینه هنر انقلاب فعالند لازم است همکاری و اتحاد بیشتری با هم داشته باشند و از ظرفیت های یکدیگر به خوبی استفاده کنند تا نتیجه بهتری را شاهد باشیم.

کد خبر 3593514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha