به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري شينهوا، هو چانهوا يكي از مقامات رسمي منطقه در رابطه با ميراث فرهنگي تبت گفت: 4300 صفحه از متون بودائي كه به زبان سانسكريت و روي برگ درختي كمياب نوشته شده در 426 جلد در تبت وجود دارد.
سوانگ جينمه رئيس آكادمي علوم اجتماعي تبت گفت: اين اسناد طي قرون 7 تا 13 از هندوستان به تبت منتقل و به دقت نگاهداري مي شوند.
اين متون مقدس روي برگ درخت پترا كه در آب و هواي استوايي رشد مي كند و به درخت نخل شباهت دارد نوشته شده است. برگهاي اين درخت به سادگي قابل حمل نقل و دوام طولاني دارد.
براي نوشتن متون مقدس بودايي از قلم فولادي استفاده شده است و اين برگها روايتهايي از ادبيات باستاني هندوستان، رمزهاي قانوني و نوشته هاي كلاسيك بودايي را دربرگرفته است.
اكثر اين برگها در صومعه ها، موزه ها و مؤسسات تحقيقاتي مهم در شهرهاي لهاسا، شيگيز و شانان نگهداري مي شود.
هو چانهوا گفت: محققان تبتي تحقيقات بسياري روي متون مقدس نوشته شده بر برگهاي پترا انجان داده اند، اما هنوز هم برخي از اين برگها در مجموعه هاي خصوصي و صومعه هاي كوچك وجود دارند كه ثبت نشده اند.
وي افزود: محققان كپي هايي از اين متون تهيه مي كنند تا مطالعه آن توسط كارشناسان تسهيل شود.
لاگبا پانكوگ دبير كل مركز تحقيقاتي تبت شناسي چين گفت: آموزش كارشناسان زبان سانسكريت براي نگهداري و مطالعه اين اسناد بسيار حائز اهميت است.
وي يادآور شد: هم اكنون تنها 10 نفر در تبت مي توانند اين زبان را بخوانند و چهار نفر نيز در دانشگاه پكن مشغول مطالعه زبان سانسكريت بوده و انتظار مي رود در آينده كارشناسان اين عرصه افزايش يابند.
نظر شما