داریوش نصر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه راه آهن سراسری ارومیه – مراغه تا ایستگاه مهاباد طی سالهای گذشته اتمام و بهره برداری رسیده است افزود: بخش خط آهن مهاباد تا نقده نیز در مرحله اتمام بوده و تا اواخر خرداد ماه آماده بهره برداری میشود.
وی پیشرفت فیزیکی خط آهن مهاباد- نقده را ۹۰ درصد عنوان کرد و اظهارداشت: ۱۸ کیلومتر ریل گذاری این خط آهن در مرحله اتمام بوده و پنج کیلومتر باقی مانده نیز تا خرداد ماه به اتمام میرسد.
نصر پیشرفت فیزیکی ایستگاه راه آهن نقده را ۹۰ درصد و محوطه ایستگاه را ۷۴ درصد اعلام کرد و افزود: برای اتمام این پروژه ۵۲۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته و متوسط پیشرفت فیزیکی کل پروژه ۹۰ درصد است که امیدواریم خرداد ماه به اتمام برسد.
قطعه راه آهن نقده - ارومیه ۶۷ درصد پیشرفت دارد
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی در خصوص روند احداث قطعه راه آهن نقده به سمت ارومیه را نیز اظهار امیدواری کرد و گفت: خط آهن نقده به ارومیه نیز بالای ۶۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نصر با اشاره به ادامه روند اجرای این قطعه توسط پیمانکار جدید گفت: با تحویل ادامه روند این قطعه توسط پیمانکار جدید امیدواریم هر چه زودتر عملیات اجرایی تسریع یافته و طرح آماده بهره برداری شود.
وی بدون اشاره به میزان اعتبار اختصاص یافته در سال جاری برای احداث این طرح افزود: پیش بینی شده اعتبارات اختصاص یافته برای تکمیل این طرح در سال جاری افزایش پیدا کند که با افزایش این اعتبارات سرعت احداث آن نیز افزایش می یابد.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی گفت: در طرح راه آهن مراغه – ارومیه، احداث هشت ایستگاه راه آهن طراحی شده که از این تعداد پنج ایستگاه شهری در شهرستانهای مراغه، ملکان، میاندوآب، نقده و ارومیه وجود دارد و نیز سه ایستگاه بین راهی قزل قلعه، شیرین بلاغ و رشکان در حال احداث است.
اتمام راه آهن ارومیه - مراغه افزون بر ۲۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
نصر تاکید کرد: از آغاز اجرای طرح راه آهن مراغه – ارومیه یک هزار و ۷۵۰ میلیارد رایال اعتبار هزینه شده است که برای اتمام آن دو هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
طرح راه آهن مراغه - ارومیه به طول ۱۸۴ کیلومتر با هدف اتصال مرکز آذربایجان غربی به شبکه سراسری راه آهن کشور از سال ۸۰ در پنج قطعه در حال احداث است که قطعات مراغه به میاندوآب و میاندوآب به مهاباد مورد بهره برداری قرار گرفته است.
از آذربایجان غربی به دلیل هم مرز بودن با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان غربی به عنوان شاهراه ارتباطی ایران به اروپا یاد میشود اما ارومیه با وجود ضرورت و اهمیت توسعه زیرساختهای راه و حمل و نقل محروم از شبکه ریلی است.
حمل و نقل ارزان، ظرفیتهای گسترده انتقال بار و مسافر و راحتی و سهولت در امر ارتباطات، امنیت و راحتی آن برای مسافرتهای طولانی از بزرگترین مزایای خط آهن در این منطقه است ولی مردم این دیار سالهاست از این نعمت محروماند.
نظر شما