علی فرهی تکرمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هرساله سرشماری قرقاول در شهرستان شفت از نیمه دوم فروردین ماه تا پایان اردیبهشت ماه آغاز می شود، گفت: برنامه سرشماری این پرنده در زیستگاه های آن در شهرستان شفت آغاز شده است.
وی افزود: در این سرشماری هشت نفر از کارشناسان و مأموران یگان حفاظت محیط زیست و پنج نفر از همیاران محیط زیست شهرستان حضور داشته که در مجموع ۱۰۰ نفر - روز به سرشماری می پردازند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شفت با بیان اینکه سرشماری در ۱۲ زیستگاه شاخص این شهرستان صورت می گیرد، گفت: از تعداد ۱۲ زیستگاه پیش بینی شده هشت ایستگاه در منطقه حفاظت شده گشت رودخان و سیاهمزگی واقع است.
وی به ارتقای وضعیت حفاظت محیط زیست در شهرستان شفت توسط مأمورین یگان حفاظت در سال های اخیر اشاره کرد و افزود: خوشبختانه در این سال ها شاهد افزایش جمعیت و پراکنش مطلوب قرقاول در شهرستان هستیم.
فرهی تکرمی ادامه داد: براساس آمار ارائه شده در سال ۹۴ جمعیت قرقاول شهرستان شفت ۵۴۱ طاقه بوده که پیش بینی های صورت گرفته نشان از افزایش این تعداد در سال جاری دارد.
وی با درخواست از کشاورزان شهرستان برای خودداری از مصرف کود و سموم شیمیایی در مزارع خود که موجب تلف شدن این پرنده می شود، یادآورشد: هر طاقه قرقاول که در سال ۹۵ به صورت غیرقانونی شکار شود، مبلغ چهار میلیون ریال جریمه می شود.
قرقاول با نام علمی Phasianus Colchicus از تیره ماکیانیان بوده و بومی جنگل های شمال است. طول پرنده نر آن معمولا ۸۵ سانتیمتر و پرنده ماده ۶۰ سانتیمتر با احتساب دم بوده و به واسطه دم بلند و رنگین و راه رفتن با شکوهش از سایر ماکیان متمایز است.
نظر شما