به گزارش خبرنگار مهر، داوود شهرکی ظهر یکشنبه در دیدار عمومی معدنکاران استان با رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران اظهار کرد: خراسان جنوبی ظرفیت های زیادی در بخش معدن داشته که رتبه ششم کشور در بخش معدن را در اختیار دارد.
وی بیان کرد: ظرفیت خوب استان در بخش زغال سنگ، مواد نسوز، مواد معدنی فلزی و غیر فلزی فرصتی است برای کسانی که می خواهند در این زمینه سرمایه گذاری کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار کیلومتر از وسعت استان تحت عملیات اکتشافی قرار دارد، عنوان داشت: این امر فرصتی برای داشتن اطلاعات پایه استان ایجاد کرده است.
اجرای عملیات ژئوفیزیک هوایی در ۲۷ هزار کیلومتر از وسعت استان
شهرکی با اشاره به اجرای عملیات ژئوفیزیک هوایی در ۲۷ هزار کیلومتر از وسعت استان، بیان داشت: از این میزان ۲۰ کیلومتر در پهنه های اکشتافی قرار داشته و مابقی مربوط به شرکت های خصوصی است.
وی همچنین از صدور ۴۶۰ پروانه معدنی در استان خبر داد و افزود: در حال حاضر از این تعداد ۳۰۰ مورد فعال بوده و مابقی به خاطر شرایط حاکم با مشکلاتی روبه رو است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون کشور فراز و نشیب های زیادی در حوزه اقتصادی داشته است، اظهار امیدواری کرد که بحران موجود را نیز واحدهای تولیدی پشت سرگذاشته و به فضای رونق اقتصادی بازگردند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به تلاش برای ارتقاء جایگاه معدنی استان و نقش آفرینی آن در سیاست های کلان وزارت، بیان داشت: سیاست های کلان نیز متکی بر مزیت های هر منطقه است و ما به دنبال نقش آفرینی در این سیاست ها هستیم.
شهرکی با بیان اینکه رویکرد واحدهای تولیدی و صنعتی استان معدنی است، افزود: کارخانه های سیمان، فولاد، چدن و زغال سنگ از جمله این واحدهای صنعتی بوده که بر بخش معدن استان تکیه دارند.
تولید ۷۵ درصد ظرفیت زغال کشور در خراسان جنوبی
وی با اشاره به رتبه یک استان در بخش تولید زغال سنگ، بیان کرد: در حال حاضر معادن زغال سنگ استان بالغ بر ۷۵۰ هزار تن ظرفیت داشته و ۷۵ درصد ظرفیت زغال کشور را به خود اختصاص داده اند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به انجام توافقات اولیه با سازمان های توسعه ای در این زمینه، گفت: امید داریم با فعال شدن واحدهای در حال احداث که بخشی به زودی و بخشی تا پایان سال به چرخه تولید اضافه می شوند ظرفیت معدنی استان را رشد دهیم.
شهرکی، نیروی انسانی را یکی دیگر از ظرفیت های استان دانست و افزود: از دوران های گذشته مردم خراسان جنوبی مردمی علم دوست شناخته هستند و هم اکنون فرصت خوبی ایجاد شده که بخش زیادی از این فعالان در جامعه نظام مهندسی بکارگیری شوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر جمعیتی بالغ بر یک هزار نفر در نظام مهندسی معدنی شناسایی شده که بازوی کمکی خوبی برای معدن کاران استان است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه توجه ویژه به بخش نظارت واقعی بر معدن یکی از انتظارات ما از سازمان نظام مهندسی است، بیان کرد: انتظار داریم مسئولان فنی در معادن به شکل واقعی و اجرایی بکارگیری شوند.
شهرکی اضافه کرد: آموزش در نظام مهندسی یکی دیگر از مسائلی است که امید داریم به شکل عملیاتی استفاده شود.
نظر شما