خبرگزاری مهر، گروه جامعه-محمد ابراهیم محمدی: يكي از بركات بي شمار انقلاب اسلامي، احياي سنت اعتكاف در ماه رجب و رمضان است. فضاي معنوي حاكم بر جامعه نويد بخش روز و شب هاي خوش مناجات و نيايش هاي عاشقانه است.
آثار و بركات اعتكاف بر سلامت فردي و اجتماعي و به ويژه قوت اراده صلابت و استواري ايمان و مهمتر از همه دريافت و تجربيات ديني و... بي نظير است. شايد آنچه امروز بيش ازهرچيز بر زيبائي هاي اعتكاف افزوده و اين مائده الهي را با حلاوت و دل انگيزتر ساخته است، حضور قريب به اتفاق دانشجويان و دانش آموزان باشد.
بندگان معتكف الهي كه پس از ثبت نام و انتظار و قرعه توفيق اين حضور را مي يابند بي شك اين حس معنوي كه رشحات آن در پيرامون مساجد دلربائي مي كند، نَمي از يَم دلبري هاي الهي است.
شايسته است به اين جماعت خوش نام در آسمانهاي الهي بي دريغ خدمت كرد كه خدمت به اين انسان هاي رها از دَم و دود منيت و خودفريبي، سعادتمندي است.
مگربرنامه فرهنگي بهتر ازاين مي تواند باشد؟مگر بريدن ازهمه دلبستگي هاي زمانه كه جامعه وجوانان را درسايه كم تدبيري ها درچنبره ظلمت افزون خود فروبرده است سخت ترازاين مي تواند باشد؟
آيا برنامه اي زيبا تر و البته مردمي تر و صد البته كم خرج تر از اين براي دانش آموزان مي توان يافت؟
چه خوب است با تدبيرمديران و مربيان از اين نازنينان بدرقه و استقبالي ماندگار كرد و با بهترين تشويق ها نيك انديشي را ستود و تجربيات الهي و معنوي شب و روز خلوت ايشان را در قاب شعر و داستان و حتي مستندهاي ماندگار به تصويركشيد.
نكته اخر اينكه نبايد اعتكاف را كه ريشه اي به ديرپايي اديان الهي دارد و در متون روائي و آراء بزرگان عرفان به عظمت از آن ياد مي شود و وعده گاه عاشقان و دلدادگان است، با عناوين شائبه دار اقتصادي و كنكوري خلط كرد.
شايسته نيست قداست اعتكاف با عناويني چون اعتكاف علمي و اموزشي فرو كاسته شود و اين ائين پوششي براي پول گرفتن و اموزش و ازمون و تست كنكور گردد.
سكوت و بي تفاوتي درقبال اين دست اعتكاف تراشي ها وهن اعتكاف و جايگاه تربيتي ممتاز آن است.
بهتراست حرمت، عظمت و اهميت اين آئين انسان ساز با ايسم هاي از اين دست آلوده نشود و به باور و عقايد عمومي با قداست بخشي هاي موهوم آسيب وارد نگردد.
دیرکل سابق هنری و فرهنگی وزارت آموزش وپرورش
نظر شما