به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی ابراهیمی کارنامی پیش از ظهر سه شنبه در کارگروه طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک اظهار داشت: اراک در سال ۹۴ معادل ۳۲۸ روز هوای سالم و ۳۷ روز هوای ناسالم را تجربه کرده که از میان هشت شهر آلوده کشور ردیف هفتم قرار دارد.
وی ابراز امیدواری کرد با تلاش های در زمینه رفع آلودگی در استان مرکزی صورت گرفته اراک به زودی از لیست ۸ شهر آلوده کشور خارج شود.
ابراهیمی کارنامی افزود: طی سال ۹۴تعداد ۷ جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک با ۴۷ مصوبه تشکیل شده است که ۴۱ مصوبه آن محقق نشده و شش مصوبه دیگر نیز در دست اجرا است.
مدیر کل محیط زیست استان مرکزی افزود: هم اکنون ۴ ایستگاه آلاینده سنجش هوا در اراک فعال هستند و روزانه از طریق این ایستگاه ها میزان آلایندگی شهر اراک رصد می شود. همچنین در شهرهای شازند، ساوه و دلیجان نیز هر کدام یک ایستگاه سنجش آلاینده هوا وجود دارد.
در ادامه این نشست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: علل و عواملی که باعث آلودگی شهر اراک و میزان سهم آنان در آلایندگی باید مشخص شود.
حسن طاهر احمدی افزود: با مطرح کردن برخی از مسائل آلایندگی در اراک قصد نداریم که صنعتی را به آلایندگی محکوم کنیم یا اینکه مردم را از نظر بیماری ها مرتبط با آلودگی نگران کنیم اما به اتفاق نظر همه باید بدنبال علت و معلول این آلایندگی ها باشیم
وی اظهار داشت: هنوز به درستی ثابت نشده است که دقیقا منابع آلایندگی کدام است و هر یک، چه سهمی در آلایندگی دارند. از واحدهای صنعتی گرفته تا سوخت خانگی، هر کدام می توانند به نوبه خود عامل آلایندگی باشد و تا علت و سهم هر کدام ریشه یابی نشود معلول، درمان نخواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: برخی از بیماری ها مثل سرطان ها، ام اس، بیماری روی، قلبی و تنفسی در اراک واقعا نگران کننده است.
وی گفت: در دانشگاه علوم پزشکی اراک توسط کارشناسان و پزشکان متخصص طرحی به عنوان راهنمایی محاسبه تعیین و اعلام شاخص کیفی هوا تهیه شده است که در این طرح طی یک پروسه یک ساله شأن هر یک از آلوده کنندگان بطور علمی مشخص می شود.
مدیر کل محیط زیست استان مرکزی افزود: از آنجا که در سه حوزه آب، هوا و غذا مسیری است که آلاینده ها را وارد بدن انسان می کند در این مورد نیز باید حساس شد.
وی خاطرنشان کرد: در این طرح اثر آلاینده ها در زمینه بیماریهای مختلف تاثیر آن بر کیفیت زندگی مردم منشاء یابی و راهکارهای کاهش و آسیب های مورد بررسی قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: از این طریق می توان به راهکارهای علمی و منطقی دست یافت و سهم هر یک از عوامل آلاینده در این طرح مشخص خواهد شد.
نظر شما