به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «گفتوگوی سیاسی» با موضوع مفهوم انقلابی گری در دهه چهارم انقلاب و با حضور دکتر ابوذر یاسری استاد دانشگاه امام حسین(ع) و علی عبدالاحد مسئول کارگروه های تخصصی معاونت فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین روانه آنتن شد.
دکتر ابوذر یاسری در ابتدا در بیان مفهوم انقلابی گری بیان داشت: مفهوم انقلابی گری وابسته به واکاوی اندیشه های بزرگان سیاسی و دینی ما نیست. مفهوم انقلابی گری قبل از اینکه یک مفهوم متعلق به انقلاب اسلامی باشد، یک مفهوم عقلایی است.
وی تصریح کرد: اگر این مفهوم به خوبی واکاوی و معنای آن به خوبی درک شود، هیچ انسان عاقلی نیست آن را انکار کند. مفهوم انقلابی گری در عمل به معنای واقع بینی است یعنی وقتی می خواهیم چه به عنوان انسان در محدود اجتماع خودمان و چه به عنوان یک سیاست مدار در کشور خودمان یک اقدامی را انجام دهیم، آن اقدامی را انجام می دهیم که بیش از پیش واقعیت ها را در بر داشته باشد و بعضی از آنها را نادیده نگیرد.
استاد دانشگاه امام حسین(ع) با بیان اینکه فرد انقلابی باید همه پارامترها را در محاسبه خودش بیاورد و بعد تصمیم بگیرد، گفت: قاعدتا اگر این اتفاق نیافتد، تصمیمی که یک فرد و یا یک شخص چه در زندگی اجتماعی و چه در مقام سیاست مدار می گیرد، دارای بخشی از خسارت خواهد بود که ممکن است حتی خسارت محض باشد.
یاسری نفس شکل گیری انقلاب اسلامی را واکنشی عقلایی به واقعیت آن زمان کشور دانست و عنوان داشت: مردم ما در متن آن واقعیت حضور داشتند و می دیدند آینده آنها رو به خسارت محض است، لذا از همانجا تصمیم گرفتند جلو ضرر را بگیرند. پس از آنکه این اقدام صورت گرفت، یک انقلاب صورت گرفت، انقلابی که با انقلاب های دیگر قابل تطبیق نیست.
این استاد دانشگاه امام حسین (ع) اظهار داشت: از آن پس هر زمان اقدام عقلایی را خواستیم که صد در صد منافع را در بر گیرد و خسارت را به طور کامل کنار بگذارد.
وی با تصریح بر اینکه در علوم اجتماعی هیچ مفهومی وجود ندارد که همه دانشمندان این حوزه به آن واقف باشند، گفت: انقلاب در معنای علوم سیاسی یک تعریف دارد اما انقلابی گری در کشور ما معنایی فراتر دارد. رهبر معظم انقلاب می فرمایند، من دیپلمات نیستم، انقلابی هستم. ایشان البته در ادامه تصریح می کنند که این بدان معنا نیست که مخالف روش های دیپلماتیک هستیم. این بدان معنا است که در روش های دیپلماتیک هم عاقلانه ترین روش را استفاده می کنیم.
یاسری ادامه داد: امام در ابتدای انقلاب می فرماید در سپردن مسئولیت ها به لیبرال ها در ابتدای انقلاب اشتباه کردیم و باید انقلابی عمل می کردیم. البته آنهایی که متعلق به گفتمان دیگری هستند، انقلابی گری را طور دیگری معنا می کنند ولی ما که متعلق به گفتمان انقلاب اسلامی هستیم و آنچه که مردم انتخاب کردند را قبول داریم، انقلابی گری را این
می دانیم که در آن زمان حرکت هایی را انجام نمی دادیم که به ضرر ما منجر شود.
وی بیان داشت: وقتی امام و رهبری می فرمایند، انقلابی عمل کنیم، یعنی داشته های کشور به سود دهی برسد و نه اینکه به خسارت تبدیل شود.
در ادامه علی عبدالاحد با تاکید بر متمایز بودن انقلاب اسلامی ایران با دیگر انقلاب های مطرح جهان، گفت: در ایام انقلاب اسلامی مردم برای رسیدن به آزادی، صلح، تحقق جمهوری اسلامی و همچنین تحقق عدالت و برابری انقلاب کردند، بنابراین روحیه انقلابی گری روحیه ای است که ما را به آرمان های مان می رساند و اگر هرجا دور شدیم و به آن چیزهایی که می خواستیم نرسیدیم، باید برگردیم و ببینیم که چگونه عمل کردیم.
وی به حضور اقشار مختلف مردم در کنار یکدیگر در روز رای دادن به جمهوری اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: آن اتفاق باید زنده بماند و به همین جهت بازخوانی می کنیم تا اشتباهات و کمی ها و یا افراط ها و تفریط های خودمان را مشخص کنیم تا در مسیر حرکت کنیم.
مسئول کارگروه های تخصصی معاونت فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین افزود: وقتی روحیه انقلابی گری را به درستی ترسیم می کنیم، به آرمان ها و مزایای انقلاب اسلامی دست پیدا می کنیم. مردم در مواجهه با جریان های مختلف سیاسی رویکردها و رفتارهای متناقضی می بینند و همه هم در عین حال مدعی هستند ما انقلابی هستیم و یا می گویند ما از السابقون و از حافظین انقلاب هستیم و به این جهت سره با ناسره با هم ترکیب شده اند.
عبدالاحد انقلاب را به حرکتی تعبیر و عنوان کرد: نسبت به این حرکت طبیعتاً یکسری افراد از این مسیر منحرف هستند و جلوتر از آن حرکت می کنند و برخی از افراد نیز کم می آورند. بنابراین در مواجهه با انقلاب، یک انقلابی ناب داریم و کسانی که در مواجهه با انقلاب دچار افراط و تفریط شده اند.
مسئول کارگروه های تخصصی معاونت فرهنگی سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به تعابیر و واژه هایی که این روزها در خصوص افراد با عنوان افراطی و تندرو مطرح می شود، اشاره کرد و بیان داشت: اگر مفهوم صحیح و واقعی انقلاب را تبیین کنیم به نسبت این مفهوم صحیح، هم افراطی مشخص می شود و هم تفریط کنندگان.
وی با بیان اینکه دغدغه ما در حکومت اسلامی، اسلام است، اظهار داشت: در مناجات شعبانیه می گویند اگر کسی از شما عقب بیافتد، نابود می شود و همچنین اگر کسی از شما جلو بیافتد نیز نابود می شود و کسی که ملازم شما است، به مقصد می رسد. وقتی در کلام مقام معظم رهبری و امام بررسی می کنیم می بینیم دقیقا این سه رویکرد وجود دارد.
شایان ذکر است؛ برنامه گفتوگوی سیاسی هر شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه رادیویی گفتوگو پخش می شود و علاقه مندان می توانند با مراجعه به سایت رادیو گفتوگو فایل صوتی برنامه را دریافت کنند.
نظر شما