۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۳:۵۳

فاز نخست سند توسعه زیست محیطی مشهد تدوین شد/احداث ۵ ایستگاه پایش

فاز نخست سند توسعه زیست محیطی مشهد تدوین شد/احداث ۵ ایستگاه پایش

مشهد- فاز نخست سند توسعه زیست محیطی مشهد برای نخستین بار در میان شهرهای کشور تدوین شد که چشم انداز ۲۰ ساله اقدامات زیست محیطی را تعیین و مشخص می کند.

 
به گزارش خبرنگار مهر، محمد پذیرا صبح یکشنبه در نشست خبری که در تالار جلسات شهرداری برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات در حوزه محیط زیست ابلاغ سیاست های کلی محیط زیست بوده که توسط مقام معظم رهبری در سال گذشته اعلام شد.

وی افزود: از جمله مزیت های این سیاست ها می توان به جامعیت، اجباری بودن جبران در کنار جرم انگاری، گسترش آموزه های دینی از جمله امر به معروف و نهی از منکر در حوزه محیط زیست و دیپلماسی محیط زیست اشاره کرد.

مدیر دفتر محیط زیست شهری و توسعه پایدار شهرداری مشهد  ادامه داد: در همین راستا سال گذشته با برگزاری نشست هایی با نخبگان شهری، سازمان های مردم نهاد و امور اجرایی شهرداری این سیاست ها را ابلاغ شد؛ یکی از مهمترین نکاتی که در تحلیل این سیاست ها صورت گرفت فرهنگسازی در حوزه محیط زیست بود.

وی از تدوین فاز نخست سند توسعه زیست محیطی شهر مشهد در سال جاری خبر داد و اضافه کرد: مشهد نخستین شهر کشور است که این سند را تنظیم کرده است که براساس آن اقدامات ۲۰ سال آینده مشخص خواهد شد، اتمام این سند به مدت سه ساله طول خواهد کشید و در سال ۹۶ به تمامی بخش ها ابلاغ خواهد شد.

وی با بیان اینکه هوای مشهد امسال هشت روز هوای پاک و ۲۳ روز هوای سالم بوده است، عنوان کرد: سال گذشته ۴۷ روز هوای پاک، ۲۷۲ روز هوای سالم و ۴۶ روز هوای ناسالم داشتیم که در مقایسه با سال ۹۳ هوای پاک ۴ روز افزایش و هوای ناسالم هشت روز کاهش داشته است.

پذیرا با اشاره به راه اندازی ۱۰ ایستگاه سنجش آلودگی هوا در سال گذشته تصیح کرد: در مجموع ۳۰ میلیارد تومان اعتبار جهت راه اندازی ایستگاه ها هزینه شده است که با توجه به ۱۰ ایستگاه محیط زیست در حال حاضر ۲۰ ایستگاه سنجش هوا و آلودگی در مشهد فعال هستند.

وی با اشاره به تهیه نقشه آلودگی صوتی مشهد خاظر نشان کرد: آلودگی صوتی در سال ۲۰۱۱ توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان طاعون مدرن نام گذاری شدکه در زمینه پایش آلودگی های نیز پنج ایستگاه سنجش با اعتبار ۶۰۰ میلیون تومان در حال نصب است که اطلاعات را به صورت آنلاین به مرکز پایش شهرداری ارسال و مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.

وی با بیان اینکه گشت محیط زیست و آلاینده ها نیز در سطح شهر وظیفه برخورد با افرادی که آلودگی ایجاد می کنند، هستند، ابراز کرد: در سال  گذشته از این طریق با ۲۳ هزار متخلف و در سال ۹۳ نیز با ۱۳ هزار متخلف برخورد شد.

مدیر دفتر محیط زیست شهری و توسعه پایدار شهرداری مشهد افزود: یکی از موارد مهمی که در زمان اعمال قانون مواجه با آن مواجه می شدیم، نداشتن معاینه فنی با ۳۳ درصد و استفاده از وسایل نقیلیه دود زا به میزان ۱۸ درصد بوده است.

وی ادامه داد: در مرحله نخست به این افراد پلاک تعمیری داده می شد و در مرحله دوم اخطار به درب منزل آنها ارسال می شد که اگر در این دو مرحله متخلف پیگیری نمی کرد به صورت رسمی براساس کمیسیون ماده ۲۰ به صورت قانونی برخورد و به دادسرا معرفی می شدند.

وی گفت: در یک بررسی مقطعی متوجه شدیم که از میان ۶۰۰ مورد تخلف ۲۵ درصد موارد تخلف با اخطار اولیه، ۷۰ درصد با اخطاریه دوم نسبت به اخذ معاینه فنی و تعمیر خودرو اقدام می کردند.

پذیرا به برنامه های هفته پاک اشاره کرد و افزود: از جمله این برنامه های می توان به توزیع کیسه های زباله تجزیه پذیر در سازمان میادین، پاکسازی پنج بوستان شهر با همکاری سازمان های مردم نهاد و بازدید علما و روحانیون از طرخ های محیط زیست اشاره کرد.

کد خبر 3606514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha