بهروز اصلانی در گفتوگو با خبرنگار مهر، در ارتباط با مشکلات شهرستان فریدونشهر که نیازمند توجه جدی نمایندگان مجلس آینده است، اظهار داشت: بزرگترین مشکل این شهرستان مبحث اشتغال است و هماکنون درصد بیکاری در این شهرستان به بیش از ۳۵ درصد رسیده چراکه اقتصاد کشاورزان این منطقه به دلیل خشک شدن قناتها ناشی از مسایل مرتبط با خشکسالی و عدم دریافت حق آبههای این منطقه آسیب دیده است.
وی با بیان اینکه فریدونشهر با دو هزار و ۶۰۰ متر ارتفاع مرتفعترین نقطه ایران است، افزود: تنوع گونههای زیاد گیاهی، چشمههای بزرگ و طبیعت زیبا و دلپسند موجب شده تا بحث گردشگری در این منطقه بیش از صنایع مطرح باشد اما این بحث از سوی مسئولان استانی آنچنان که باید مورد توجه جدی قرار نگرفته است.
عضو شورای اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه بیشترین برف فلات مرکزی ایران در فریدونشهر میبارد که بهترین پتانسیل برای پیست اسکی و راهندازی ورزشهای زمستانی است، ابراز داشت: تنوع ارتفاع در فریدونشهر قابل توجه است به گونهای که از مرتفعترین نقطه ایران تا نقاطی پایین تر از سطح ارتفاع اصفهان در این شهرستان وجود دارد.
وی با بیان اینکه استفاده از پتانسیل خوب گردشگری فریدون شهر نیازمند ایجاد زیرساختهایی است، ابراز داشت: با وجود تمامی ظرفیتهای شهرستانهای اصفهان در بحث آمایش سرزمین برنامهریزی منطقهای مناسب که بستر لازم برای شکوفایی این صنعت را فراهم سازد تبیین نشده است.
مسئولان استانی مسئله گردشگری در فریدونشهر را کلان برنمیشمرند
اصلانی با بیان اینکه مسئولان استانی مسئله گردشگری در این منطقه را یک موضوع کلان برنمیشمرند، ادامه داد: این در حالی است که در تمام دنیا کلانشهرهای دنیا پایان هفته خود را در شهرهای کوچک اطراف سپری و خستگی طول هفته را در یک کلانشهر را بر طرف میکنند.
وی اضافه کرد: راهاندازی گردشگری فریدونشهر نیازمند عزم استانی و حتی ملی است و بر این اساس چرخه گردشگری استان باید در یک آمایش صحیح بسته شود به گونهای که گردشگر خارج از استان و کشور نیز در این چرخه باشد.
عضو شورای اسلامی استان اصفهان تصریح کرد: هماکنون زیرساختهای گردشگری در فریدوشهر فراهم نشده و به جای اینکه شرایط مطلوب فراهم شود گاه با تنگنظریهایی نیز مواجه هستیم؛ به طور مثال با تنگنظریهایی در ۵۰ کلیومتری فریدونشهر گاه اتوبوسهای گردشگری را از مسیر برمیگردانند و این امر بدان معناست که به جای دیدگاه ایجابی دیدگاه سلبی در استان وجود دارد.
وی افزود: با توجه به پیشینه خوب فریدونشهر در مکتب و هنر اصفهان این شهر شعرا، معماران برجسته و نقاشان گرجی بسیاری در مکتب هنری اصفهان داشته است که از جمله آنها سردار الله وردی خان است.
میرزایی گفت: فریدونشهر دارای خردهفرهنگهایی است که عنوان یک رفتار فرهنگی و سرمایه اجتماعی و میراث ملموس و ناملموس فرهنگی این تنوع باید لحاظ شود.
مشکلات پزشکی فریدونشهر ریشهای است
وی در ادامه با اشاره به اینکه مشکلات پزشکی این شهر ریشهای است، ابراز داشت: همانگونه که فردی در تربیت معلم برای این شغل آموزش میبیند و پنج سال نیز تعهد دارد، برای پزشکی که با اموال بیتالمال نیز مدرک تخصصی گرفته، باید برای مکانی خاص تعهد بگیرند.
عضو شورای اسلامی استان اصفهان بیان داشت: این مشکل از عدم تجلی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در عدالت آموزشی و درمان و سلامت برای عموم مردم ناشی میشود؛ در واقع وزارت بهداشت برنامهریزی درستی در این ارتباط انجام نداده و طبیعی است زمانی که برنامهریزی صحیحی وجود نداشته باشد پزشک نیز تمایل دارد به این مناطق پا بگذارد.
وی افزود: اگر برای پزشکانی که قصد گرفتن تخصص دارند سهمیهای در نظر گرفته شود و متعهد به کار در چنین مناطقی شوند شاید که در کوتاه مدت این مشکل رفع شود.
اصلانی با بیان اینکه باید برای پوشش درمانی در این منطقه باید توجه جدی شود، گفت: شهر ما هنوز درمانگاه مادر و کودک ندارد و یک پارکینگ ماشینهای خدماتی بهداری به این امر اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: از سویی روستاهای بسیار دور افتادهای داریم که گاه یک تا دو ماه پس از بارش برف زمستانی راه آنها بسته است و باید برنامهریزی برای این مناطق نیز انجام شود.
عدم ایجاد طرح جامع منطقه ای و بی توجهی مسئولان به مشکلات شهرستان
وی با تاکید دوباره بر لزوم توجه به ظرفیتهای شهرستانهای اصفهان ابراز داشت: دلیل بی توجهی به مشکلات شهرستان های اصفهان از عدم ایجاد طرح جامع منطقه ای و عدم برنامهریزی برای آمایش سرزمین ناشی می شود.
عضو شورای اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه این امر نه تنها در شهرستانها بلکه در شهر اصفهان نیز مشکل آفرین است، تصریح کرد: در واقع تفکر فنسالارانه و تکنوکرات مسئولان استانی و شهری نه تنها به استان بلکه به شهر اصفهان بیش از نقاط دیگر آسیب می زند.
وی اضافه کرد: در واقع مسایلی مانند مشکل آلودگی اصفهان و بیماریهای خاص ناشی از آن و یا عدم حرکت شهرسازی و گردشگری استان همپای همآوردهای جهانی و عدم توجه به مشکلات شهرستانهای کوچک از یک امر ناشی یعنی از تفکر غلط مسئولان استانی در برنامهریزیها ناشی میشود.
اصلانی گفت: در یک فاز استاندارد هرچند این رویه مدرن به نظر می رسد اما باید دقت کنیم که هر چیز مدرنی علمی نیست و در یک مثال ساده تونل زدن زیر ۳۳ پل شاید مدرن باشد اما با در نظر گرفتن توسعه پایدار، ملاک های اقتصادی، گردشگری واسلامی این نوع مدرنیزاسیون به جای آورده روز به روز مشکلات بیشتری میآفریند.
نظر شما