به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علوم پزشکی قم، ابوالفضل ایرانی خواه در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان قم که در تالار امام رضا(ع) برگزار شد گفت: هفته سلامت امسال با شعار غلبه بر دیابت نامگذاری شده که متأسفانه شاهد هستیم در کشور ۵ میلیون نفر دچار این بیماری شده اند.
وی عنوان داشت: نوع تغذیه بسیار مهم است و یک سوم غذاهایی که مصرف میکنیم نیاز نیست و اسراف است و این امر منجر به چاقی خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم ابراز داشت: شیوع چاقی در کشور و استان بسیار زیاد است و شاهد هستیم که ۴۰ درصد جمعیت کشور مشکل اضافه وزن دارند.
وی افزود: در قم ۴۰ مرکز سلامت تشکیل شد و برای یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر پرونده سلامت تشکیل شده و سلامتی آنها ارزیابی خواهد شد.
ایرانی خواه گفت: باید همگان در این زمینه تلاش کنند و بکوشیم تا جایی که می توانیم در رفع مشکلات و تغییر الگوی تغذیه تلاش کنیم.
وی گفت: در استان قم ۲۰۰ هزار نفر دیابتی داریم که مشکل اصلی این بیماری از دست دادن کلیه و بینایی در انسان است، و باید بکوشیم در جلوگیری از این بیماری با پیشگیری اقدام کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به موضوع فست فودها اشاره کرد و گفت: این فست فودها مثل قارچ در سطح استان در حال گسترش است و باید یک نظارت اساسی بر آن باشد و از سوی دیگر خانواده ها هم این موضوع را مورد توجه قرار داده و در مصرف بیش از حد آن جلوگیری کنند.
توزیع برخی مواد غذایی در بوفه های مدارس تأسفبار است
معاون سیاسی امنیتی استاندار قم نیز در این جلسه به موضوع سلامت اشاره کرد و گفت: امام سجاد(ع) می فرمایند «سلامت جسمی، روحی و معنوی سه نوع سلامتی هستند» که همه آنها به سلامت جسمی بر می گردد و اگر جسم سالم باشد دیگر سلامتی ها را خواهیم داشت.
احد جمالی عنوان داشت: موضوع سلامت در استان دغدغه همه مدیران است و آموزه های دینی ما هم بر امر سلامتی و استفاده از غذای سالم و تغذیه مناسب تاکید دارد.
وی گفت: کم خوری و پر تحرکی امر بسیار مناسبی است که در گذشته به آن تاکید بسیاری بود و بر ماست که به عنوان متولیان سلامت اجتماع به سویی حرکت کنید که موضوع تغذیه اصلاح شود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قم با اشاره به بوفه های مدارس گفت: تاسف بار است که در برخی بوفه های مدارس مواد غذایی وجود دارد که برای دانش آموزان خطر ساز است.
وی به موضوع ورزش همگانی اشاره کرد و گفت: در برخی از شهرها شاهد هستیم که ورزش همگانی بسیار گسترش یافته اما متاسفانه در قم این مسائل وجود ندارد و باید در گسترش تحرک در میان مردم بکوشیم.
جمالی گفت: اداره کل ورزش و جوانان و آموزش و پرورش باید این دو موضوع را برطرف کرده و در امر ورزش همگانی بکوشند.
کاهش ۱۰ درصدی قند در تولیدات مواد عذایی
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی استان قم گفت: الگوی مصرف باید اصلاح شود تا بتوانیم در راستای امنیت غذایی گام برداریم.
دکتر میلانی گفت: در موضوع بحث تأمین امنیت غذایی سازمان غذا و دارو اقدامات گسترده ای انجام داده و از سوی دیگر آموزش و فرهنگ سازی را در دستور کار داریم.
وی با اشاره به اصلاح الگوی مصرف گفت: در این زمینه آموزش هایی را در دستور کار قرار داده ایم که مهمترین آن عدم استفاده از نمک و شکر است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان داشت: یکی از سیاست های ما برای امسال، کاهش ۱۰ درصد قند در تولیدات مواد غذایی است که در این راستا اصلاح مجوزات را نیز در دستور کار داریم.
وی افزود: همشهریان باید توجه داشته باشند که در مسائل دارو و درمان حتما داروهایی را استفاده کنند که مورد تجویز پزشک باشد و پزشکان نیز از تجویز داروهای بی رویه خودداری کنند.
میلانی با اشاره به باور نادرست در خصوص داروهای مکمل گفت: بسیاری از موارد که شاهد تجویز در این خصوص هستیم هیچ اثری ندارد و البته گام هایی نیز برای از بین بردن این باورها برداشته شده است.
نظر شما