مراد شیخ ویسی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: سال گذشته بیش از ۹۰۰ پرونده تغییر کاربری اراضی منابع ملی به کشاورزی در استان کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه پرونده های منابع طبیعی به دلیل اهمیت آن در دادگاه خارج از نوبت رسیدگی می شود، گفت: شورای حفاظت از اراضی ملی و دولتی هر ۲ هفته یک بار به ریاست رئیس کل دادگستری و دادستان جهت رسیدگی به این پرونده ها تشکیل می شود.
مدیرکل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: ۷۵ درصد زمين های کرمانشاه از منابع ملی است که از سال ۹۱ خرید و فروش این اراضی غیر قانونی بوده و تنها حق بهره برداری از اراضی به کشاورزان جهت تولید محصول داده شده است.
شیخ ویسی یاد آور شد: طی سالهای قبل طرحی برای رویشگاه های سقز در استان تهیه شد که طبق آن یک سال از این اراضی بهره برداری و ۲ سال به آن استراحت داده می شد اما از سوی وزارت کشور این زمان کمتر شد و منابع طبیعی استان دخالتی در این خصوص نداشت.
وی افزود: آخرین بهره برداری از این رویشگاه ها سال ۹۳ در منطقه اورامانات صورت گرفته و در منطقه قلاجه نیز به دلیل خشکسالی، آخرین بهره برداری در سال ۸۵ صورت گرفته است.
شیخ ویسی با اشاره به استقبال گسترده مردم اورامانات از پیشنهاد منابع طبیعی جهت کاشت درختان بنه در منطقه، اظهار داشت: بیش از ۳ هزار هکتار بنه توسط مردم اورامانات کشت شده است و با توجه به علاقه اهالی منطقه به کاشت این گونه، در ۱۰ سال آینده شاهد وجود رویشگاه خوبی در منطقه اورامانات و استان خواهیم بود.
مدیر کل منابع طبیعی استان کرمانشاه با تاکید بر اهمیت حفاظت از جنگل ها و مراتع با توجه به در پیش بودن ایام گرم سال و بروز آتش سوزی در این عرصه ها، گفت: سال گذشته بیش از ۱۰۰۰ هکتار از مراتع و جنگل های استان دچار حریق شد که عمده دلیل آن عامل طبیعی و خشکسالی بود.
شیخ ویسی با اشاره به اینکه آتش سوری مراتع خسارت کمتری داشته و جبران پذیر است، خاطر نشان کرد: احیای درختان جنگل ها بیش از ۲۰۰ سال زمان نیاز داشته و تحت مراقبت و شرایط مناسب صورت می گیرد، لذا حفاظت از جنگل ها حائز اهمیت فراوان است.
نظر شما