به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر حبیبی ظهر دوشنبه در نخستین نشست مشورتی بخشداران استان که با حضور عبداللهی مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در سالن مدیریت بحران استانداری برگزار شد اظهارداشت: در شرایط کنونی ضروری است مسائل مالی دهیاری ها منظم و بسامان باشد و مشکلات این بخش برطرف شود.
معاون عمرانی استانداری قزوین بیان کرد: در استان ۳۲۹ دهیاری داریم که برخی از آنها روستاهایی با جمعیت ۳۰ یا ۴۰ نفره هستند که وجود دهیاری در برخی مناطق ضرورتی ندارد و می توان با تجمیع چند روستا یک دهیاری واحد برای آنها پیش بینی کرد.
حبیبی گفت: باید با ساماندهی امور از دهیاران توانمند در این مسئولیت استفاده کنیم تا فعالیتهای عمرانی و فرهنگی در روستاها با شتاب بیشتری انجام و رضایت ساکنان فراهم شود.
ارتقاء کیفیت طرح های عمرانی در روستاها ضروری است
وی اضافه کرد: فعالیتهای عمرانی متعددی توسط دهیاری ها صورت می گیرد اما رویکرد ما کیفیت بخشی به این پروژه هاست تا کارها با استاندارد لازم عملیاتی شود.
معاون عمرانی استانداری قزوین اظهارداشت: دهیاریهای موفق در حال حاضر بخوبی با دستگاههای اجرایی رقابت می کنند و اگر کیفیت کارها افزایش یابد توسعه روستایی با شدت بیشتری محقق می شود.
حبیبی یادآورشد: مسائل زیست محیطی از دیگر دغدغه های ما در روستاهاست و از بخشداران درخواست می کنیم کارگروه پسماند را جدی بگیرند که خوشبختانه در استان قزوین بیش از ۸۰ درصد شهرها و شهرداری های استان پسماند خود را به سایت محمدآباد منتقل می کنند که بقیه روستاها نیز امسال در دستور کار برای ساماندهی قرار دارند.
وی اضافه کرد: ۱۱۰ هکتار زمین در سایت محمدآباد به این کار اختصاص داده شده و اگر مدیریت پسماند روستایی جدی گرفته شود می توان به بهداشت و سلامت روستا کمک موثری کرد.
معاون عمرانی استانداری قزوین اظهارداشت: سند توسعه روستایی استان و سند توسعه ۲۰ روستای نمونه آماده شده که باید اجرایی شود که در هر دو سند ظرفیت ها و توانمندی های روستاها گنجانده شده است که بخشداران باید پیگیر اجرایی شدن آنها باشند.
حبیبی تصریح کرد: شناسایی ظرفیت های سرمایه گذاری در روستاهای شاخص از دیگر مسائلی است که باید توسط بخشداران در اولویت قرار گیرد و اگر این کار اجرایی شود نقش مهمی در رونق اقتصادی روستا خواهد داشت.
بخشداران خط مقدم اقتصاد مقاومتی در روستاها هستند
وی بیان کرد: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل در این زمینه بخشداران در خط مقدم این جبهه قرار دارند و با وجود حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت های استان در روستاها با اجرای طرح های زودبازده واشتغالزا می توان کارهای موثری کرد.
حبیبی گفت: ساماندهی شرکت های تعاونی، ارتباط مستمر با نخبگان و مسئولان استانی، می تواند در موفقیت امور موثر باشد و بخشداران لازم است درخواستهای مردمی را از مسئولان مطالبه کنند تا با رعایت اصول اداری کارها با سرعت اجرایی شود.
نظر شما