به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شهرداری قم، آیتالله محمد یزدی در دیدار شهردار قم که در سالن جلسات ساختمان جامعه مدرسین حوزه علمیه قم انجام شد، با بیان اینکه خدمت به شهر قم خدمت به نظام حاکم در جامعه اسلامی است، اظهار کرد: قم ویژگیهای خاصی دارد که کمال یا ضعف این ویژگیها به نام نظام اسلامی رقم زده میشود.
وی از حضور مراجع تقلید، طلاب، زائران خارجی و وجود حوزههای علمیه در قم یاد کرد و اضافه کرد: هر ضعفی در قم به نظام اسلامی نسبت داده میشود؛ برخی از افرادی که دیدارهای رسمی خود را در تهران و اصفهان انجام میدهند در قم دیدارهای غیر رسمی دارند و در گزارشهای خود به این دیدارها به صورت ویژه میپردازند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه با تأکید بر اینکه خدمات جاری شهرداری به شیوه مطلوبی توسعه داشته است، عنوان کرد: ترویج گردشگری، افزایش سرانه فضای سبز و رسالتهای مختلف شهری بر عهده شهرداری است اما اکنون سود بدهیهای بانکی به مصیبتی برای این مجموعه تبدیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه سودهای بانکی با روند خاصی در حال افزایش است و سود بانکی در هیچ جای دنیا با ایران برابری نمیکند اما بانکها بازهم تبلیغات خود را بیشتر میکنند.
آیت الله یزدی با اشاره به اینکه بانکها با نوشتن قراردادها ظواهر شرعی سودهای بانکی را رفع میکنند، مطرح کرد: اگر این سودهای بانکی سبب توقف کار شهرداری شود از خدماترسانی به مردم جلوگیری کند، شورای نگهبان میتواند به صورت مستقیم در این موضوع وارد شود.
وی گفت: تاکنون رهبری بارها تعاریف اقتصاد مقاومتی را برای اقشار مختلف بیان کردهاند اما بازهم دولت بودجه سنگینی را برای توزیع در میان تعاونیها اختصاص داده است در صورتی که تعاونیها و تولیدیها به عنوان یکی از عناصر اقتصاد مقاومتی مشکل نقدینگی نداشته بلکه از واردات و صادرات بدون حساب گلایه دارند.
رئیس مجلس خبرگان با تأکید بر اینکه بدهیها و طلبهای شهرداری قم از دستگاههای دولتی و بانکها باید رفع شود، اظهار کرد: در این زمینه صحبتهای لازم با معاون اول رئیس جمهور یا دیگر مسئولان مرتبط در بدنه دولت انجام میشود.
وی یادآور شد: شورا نمیتواند در بررسی بودجه دولت برای رفع مشکل شهرداری قم کار خاصی انجام دهد اما بازهم پیگیریهای لازم برای رفع سودهای بانکی شهرداری انجام میشود.
شهرداریها باید منابع درآمدی خود را افزایش دهند
آیت الله یزدی با اشاره به اینکه شهرداریها باید منابع درآمدی خود را افزایش دهند، تصریح کرد: دریافت عوارض پروانههای ساختمانی، پارکینگها و مالیاتهای رفت و آمدها جایز است که باید توسط شهرداری پیگیری شود.
وی بر تلاش شهرداری قم برای کاهش تورم تأکید کرد و افزود: بیکاری یکی از مشکلات اصلی کشور بوده و آمارهای اصلی این حوزه از ارقام اعلام شده بیشتر است.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به وجود گلایههای مختلف نسبت به وضعیت بدحجابی در برخی از نقاط شهری اشاره کرد و ادامه داد: در برخی از نقاط شهر حساسیتهایی وجود دارد که شهرداری باید با همکاری نیروی انتظامی به دنبال رفع آنها باشد.
وی با بیان اینکه همکاری مطلوبی در قم وجود دارد، تصریح کرد: اکنون خدمات شهرداری به خوبی در شهر قابل مشاهده بوده و شهر قم در حال توسعه است اما صاحبان املاک مناطق حاشیهای باید عوارض شهرداری خود را نیز پرداخت کنند.
پروژههای جدید شهرداری قم تا پایان سال به اتمام میرسد
مرتضی سقائیاننژاد، شهردار قم نیز در دیدار با آیتالله یزدی، اظهار کرد: تشکیلات شهرداری قم طی ۱۰ ماه اخیر توانسته به تغییرات مطلوبی برسد که این تغییرات سبب پیشبرد اهداف شهری در قم میشود.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری به دنبال تقویت خودباوری در مجموعههای مختلف خود است، اضافه کرد: اکنون شهرداری توانسته برای رفع مشکلات خود به اقتدار مناسبی برسد و از ظرفیتهای بخش خصوصی به صورت گستردهتر استفاده کند.
شهردار قم از رفع بخش قابل توجهی از بدهیهای شهرداری قم به بانکها یاد کرد و با اشاره به اینکه شهرداری برنامه مشخصی را برای رفع بدهیهای باقیمانده درنظر گرفته است، گفت: شهرداری قم با شرایط کنونی نمیتواند سودهای بانکی را پرداخت کند که امیدواریم با نگاه ویژه مسئولان از افزایش این سودهای بانکی جلوگیری شود.
وی با اشاره به تهیه نامه توسط آیت الله مکارم شیرازی برای رفع مشکل سودهای بانکی شهرداری قم به رئیس جمهور تصریح کرد: شهرداری نزدیک به ۴۳۳ میلیارد تومان از ارگانهای دولتی طلب دارد.
سقائیاننژاد یادآور شد: پنج هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تعهدات شهرداری قم برای تکمیل پروژهها و بدهیهاست اما درآمد سال جاری شهرداری هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان بوده که افزایش آن به دو هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است.
وی استفاده از ظرفیت بخش خصوصی را یکی از اولویتهای شهرداری قم در سال جاری دانست و عنوان کرد: سال گذشته نزدیک به ۲۵۰ هکتار برای کاشت درخت اختصاص داده شد و سال جاری نزدیک به ۳۰۰ هکتار دیگر برای این امر اختصاص داده میشود.
سقائیاننژاد از تدوین سندچشمانداز قم ۱۴۱۴ در سال جاری یاد کرد و ادامه داد: امیدواریم تا پایان سال جاری مشکل جمعآوری زبالهها و تبدیل آنها به انرژی با مشارکت شهروندان و مسئولان استانی برطرف شود.
وی خاطرنشان کرد: پروژههای جدید شهرداری قم از جمله تقاطع شهیدان محمودنژاد، تقاطع امام علی(ع) - عماریاسر، پل زینبیه و زیرگذر غدیر تا پایان سال جاری به اتمام میرسد و فاز نخست بلوار مرجعیت و رمپولوپهای ۹ دی هفته آینده افتتاح میشود.
نظر شما