به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا جزینی در اولین همایش دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کشور که صبح چهارشنبه در تالار امام رضا(ع) فرمانداری قم برگزار شد، با تأکید بر اینکه مبنای کار و سیاست گذاریهای ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور مبتنی بر سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است، به برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: بر اساس این برنامه فرآیند اقدامات این نهاد باید در راستای برنامه ششم توسعه باشد که بر اساس آن باید هر ساله ۵ درصد کاهش اعتیاد جزو برنامهریزیها باشد.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به سخت و طاقت فرسا بودن این اقدام، ادامه داد: باید فرآیند اقدامات متناسب با برنامهریزیها و با تکیه بر مشارکت عمومی باشد.
وی در ادامه با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیز باید این شعار مورد توجه قرار گرفته و مبنای عمل باشد.
توجه به جنگ نرم مهم است
جزینی به دشمنی استکبار با جمهوری اسلامی اشاره و با بیان اینکه این دشمنی در سه محور جنگ نظامی، جنگ نرم یا فرهنگی و جنگ اقتصادی است توجه به جنگ نرم را مهم ارزیابی کرد و افزود: ایران امروزه به عنوان رقیب جدی در حوزههای مختلف در جهان مطرح است و توانسته در پارامترهای علمی رتبههای برتر جهانی را کسب کند که همین موضوع باعث میشود تا دشمنان به دنبال این باشند تا نیروی جوان را به قهقرا ببرند.
وی به آثار و پیامدهای جنگ نرم اشاره و بی بند و باری، ابتذال فرهنگی، بیتوجهی به آموزههای دینی و اعتیاد را از جمله این موارد ذکر کرد و افزود: دشمن در حوزه جنگ نرم به دنبال اشغال ذهن و اندیشه جوانان است تا از این طریق باور و هویت را از آنان بگیرد.
تعریف مقاومت
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در ادامه به مفهوم اقتصاد مقاومتی اشاره و ضمن تعریف مقاومت، بیان داشت: مقاومت به معنای میزان توانایی یک سیستم در مقابله با تخریب ناگهانی است و چنانچه بتوان سیستم قوی با همکاری سازمانها و مردم تشکیل داد مقاومت در برابر تخریبها اولیه به شدت افزایش پیدا میکند که با این تعریف اقتصاد مقاومتی در سطوح ملی، محلی، بنگاههای اقتصادی و خانوارها مطرح میشود.
وی طراحی شبکهای سیستم برای جلوگیری از کار افتادن یک جزء از سیستم، درس گرفتن از تجارب گذشته، آموزش مقاومت فردی در سطح جامعه، افزایش مشارکت و ایجاد زیربناهای مناسب را از جمله عواملی برشمرد که در ایجاد مقاومت باید به آنها تکیه داشت.
وی عزم جدی مسئولان، ورود در میدان عمل، تبدیل برنامهها به سیاستهای اجرایی، هماهنگی بین بخشهای گوناگون، نظرات در همه سطوح و رفع موانع را از جمله الزامات تحقق اقتصاد مقاومتی نام برد.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین فرماندهی متمرکز، گفتمان سازی، تحرک دستگاههای دیپلماسی، حمایت از فعالان اقتصادی اصلاح نظام آموزشی، اصلاح نظام تبلیغاتی، تحقق اقتصاد مردمی، واکنش سریع نظام اقتصادی به حملات دشمن و توجه به سبک زندگی را از جمله نکات مهمی برشمرد که در اقتصاد مقاومتی باید بدان توجه کرد.
عملکرد مبنای اعتماد مردم است
جزینی در ادامه به نقش مشارکت عمومی در دستیابی به اهداف و برنامهریزیهای کلان اشاره کرد و گفت: بدون مشارکت عمومی کاری پیش نمیرود و اگر ما خواهان مشارکت عمومی هستیم در وهله اول باید به دنبال کسب اعتماد باشیم و مبنای اعتماد نیز عملکرد است.
وی همچنین در ادامه یکی از اقداماتی که میتواند موجب اعتماد شود را ساماندهی معتادین متجاهر در کشور عنوان و بیان داشت: بر اساس آمار در حال حاضر ۶۰ هزار معتاد متجاهر در کشور وجود دارد که برای ساماندهی آنها نیازمند ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور توجه به محیط دانش آموزی، محیط دانشجویی و محیط کاری و صنعتی را از جمله مراکز مهمی برشمرد که در زمینه پیشگیری از اعتیاد باید بدان توجه داشت.
وی بر لزوم گنجاندن واحد درسی برای دانشجویان در زمینه آشنایی راههای پیشگیری از اعتیاد تأکید کرد و گفت: ۲ واحد درسی تحت عنوان مهارت زندگی در دو مقطع کاردانی و کارشناسی به تصویب رسیده که دانشجویان الزام به گذراندن آن هستند.
نظر شما