۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۵:۴۲

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی مازندران:

بالابودن هزینه تولید مرکبات از مشکلات فراروی صادرات است

بالابودن هزینه تولید مرکبات از مشکلات فراروی صادرات است

ساری - رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی مازندران گفت: بالا بودن هزینه تولید مرکبات، حمل‌ونقل و ارائه نشدن تسهیلات ارزان‌قیمت به باغداران از مشکلات فراروی به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد جعفری بعدازظهر چهارشنبه در جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی استان بابیان اینکه مازندران قطب کشاورزی و یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین تأمین‌کننده محصولات کشاورزی در کشور است، افزود: اما منافع باغداران هنوز تأمین نشده است و مشکلات بسیار زیادی دارند.

وی گفت: از کشاورز و کسی که کار اقتصادی درزمینهٔ محصولات کشاورزی انجام می‌دهند، به‌عنوان فردی که در عرصه جنگ اقتصادی پیشگام است، صحبت می‌شود، اما زیرساخت‌ها را برای آن‌ها مهیا نکرده‌ایم.

وی افزود: متأسفانه آن عزم، همراهی و همدلی مسئولان باهم و با بخش خصوص وجود ندارد تا بتوانیم مشکلات را رفع کنیم و نمونه بارز آن در بحث مشوق‌های صادراتی و تسهیلات ارزان‌قیمتی است که تمامی استان‌ها برای فعالان بخش خصوصی خود در این عرصه گرفته‌اند اما برای مازندرانی‌ها و مرکبات این اتفاق نیفتاده است.

 جعفری افزود: در سطح کشور حدود ۲۹۰ هزار هکتار کشت مرکبات می‌شود که سهم عمده آن برای مازندران است و حدوداً چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن در سطح کشور برداشت مرکبات داریم که نشانه اهمیت موضوع است.

رئیس کمیسیون تخصص صنعت و معدن اتاق بازرگانی مازندران یادآور شد: حدود ۴۱ درصد از باغات درجه‌یک، ۲۷ درصد باغاتی که نیاز به اصلاح دارد و ۳۲ درصد باغاتی هستند که نیاز به مدیریت دارند تا به جرگه باغات اصلاح‌شده و اصولی با کشت بالا تبدیل شوند.

وی بابیان اینکه قرار بود تا پایان برنامه از هر هکتار به‌طور متوسط ۱۸.۵ تا ۲۵ مرکبات برداشت شود، افزود: این اعداد گرچه با استانداردهای موجود فاصله دارد اما همین امر هم متأسفانه محقق نشده است و جهاد کشاورزی باید با برنامه‌ریزی بیشتری وارد این عرصه شود تا بتوان این مشکلات را مرتفع کرد.

وی در رابطه با تولید مرکبات در سال‌های اخیر گفت: در سال ۹۱ حدود دو میلیون تن محصول تولید کرده‌ایم و این میزان در سال ۹۲ به دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن، در سال ۹۳ به یک‌میلیون و ۴۶۰ هزار تن و در سال ۹۴ دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده است.

کد خبر 3609685

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha