به گزارش خبرگزاري مهر ، دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: امسال بيش از 10 ميليارد تومان به منظور انجام اقدامات درماني در اختيار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار مي گيرد كه اين بودجه در صورت ارائه برنامه هاي منسجم از سوي وزارت بهداشت و بهزيستي ، به اين دو نهاد اختصاص خواهد يافت.
فداحسين مالكي در بازديد از مركز اجتماع درمان مدار هجرت (TC) ، در جمع خبرنگاران گفت: افزايش تعداد مراكز TC و DIC در دستور كار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار دارد، زيرا اين مراكز سوپاپ اطمينان معتادان محسوب ميشود.
وي افزود: در حال حاضر در سطح كشور 28 مركز و در تهران يك مركز TC وجود دارد كه افزايش تعداد اين مراكز ضروري است.
مالكي گفت : مدت درمان در مراكز TC حدود 6 ماه است و با توجه به نتيجه بخش بودن اقدامات درماني در مراكز DIC و TC تعداد آنها را افزايش خواهيم داد.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اينكه مراكز DIC از اهميت بيشتري برخوردار هستند ، يادآور شد: در كنار توسعه مراكز DIC افزايش تعداد مراكز TC نيز در اولويت برنامه هاي ما قرار دارد و بايد تا جايي پيش برويم كه در هر مركز استان، يك مركز TC وجود داشته باشد.
وي با تاكيد بر اينكه بزودي 10 مركز DIC در نقاط آلوده تهران فعاليت خود را آغاز مي كند ، افزود: هزينه راه اندازي هر مركز DIC حدود 35 ميليون تومان است و ستاد مبارزه با مواد مخدر رقم 350 ميليون تومان را براي تاسيس مراكز DIC در نظر گرفته است.
مالكي خاطرنشان كرد: توسعه مراكز DIC و TC در بخش بانوان اهميت بيشتري دارد و بايد بررسي و نيازسنجي لازم براي تاسيس اين مراكز صورت گيرد.
وي گفت : با توجه بر تاكيد رييسجمهور در گسترش برنامههاي درماني معتادان، توجه بيشتري به مسائل درماني معطوف خواهد شد تا ظرف چند سال آينده به نتايج مطلوبي در اين زمينه دست يابيم.
به گفته دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر، يك مركز DIC و TC در روزهاي گذشته در شهرستان مشهد افتتاح شده است، همچنين يك مركز TC ويژه خانمها در شهرستان مشهد افتتاح خواهد شد.
وي افزود: در تاسيس مراكز TC نقش NGO ها بسيار تاثيرگذار است و براي راه اندازي اين مراكز بيشترين تاكيد ستاد در استفاده از كمك ها سازمان هاي غير دولتي خواهد بود.
مالكي در خصوص مرحله دوم پذيرش معتادان در اردوگاه شفق گفت: در حال حاضر هيچ مشكلي براي پذيرش معتادان در اين اردوگاه وجود ندارد و تعداد كمي از معتادان ولگرد در مرحله دوم در اردوگاه شفق پذيرش شدهاند.
دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصريح كرد: با توجه به نتايج مراكز DIC و TC اولويت اول برنامههاي ستاد مبارزه با مواد مخدر تقويت اين مراكز است و در صورت نياز توسعه اردوگاهها در مراحل بعدي قرار دارد.
مالكي اظهار داشت : تنها در صورتي كه جمعيت معتادان در زندانها افزايش يابد، نسبت به انتقال معتادان به اردوگاه اقدام خواهيم كرد و در غير اين صورت مراكز درماني TC و DIC را تقويت مي كنيم.
به گفته وي ، فعاليت اردوگاه ها هزينه زيادي در بردارد ، در حالي كه نتايج اقدامات صورت گرفته در مراكز درماني از اردوگاه ها مناسب تر است.
وي با اشاره به طرح صدور شناسنامه براي معتادان، گفت: با صدور شناسنامه براي معتادان كه به زودي اجرايي ميشود، اطلاعات دقيق تري در خصوص اين افراد و تعداد آنان ، جمع آوري ميشود كه اين اطلاعات در اجراي بهتر برنامههاي درماني تاثيرگذار است.
مالكي از تصويب نهايي سياست هاي كلان مبارزه با مواد مخدر در مجمع تشخيص مصلحت نظام خبر داد و گفت: بعد از برگزاري 18 ساعت جلسه و انجام 30 ساعت كار كارشناسي ، سياستهاي كلان مبارزه با مواد مخدر در صحن مجمع تشخيص مصلحت نظام به تصويب رسيد.
وي خاطرنشان كرد: بعد از تقديم اين سياست ها از سوي رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به مقام معظم رهبري و تاييد اين سياست ها ، نسبت به اجراي آن اقدام خواهيم كرد.
دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص جلوگيري از توزيع مواد مخدر در سطح تهران به ويژه در پارك ها گفت: در صورتي كه حضور مردم در پارك ها بيشتر شود ، محيط براي فعاليت توزيع كنندگان مواد مخدر نا امن خواهد شد.
نظر شما