به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، محمد سعيدي كيا دركارگاه تخصصي بررسي تدوين قانون جامع شهرسازي و معماري كشور، در مورد روند تدوين قانون جامع شهرسازي و معماري كشور گفت: براساس برنامه ريزي انجام شده بايد ظرف يكسال از قانون برنامه چهارم دو طرح جامع مسكن و قانون جامع شهرسازي و معماري كشور تهيه مي شد كه البته تهيه قانون شهرسازي و معماري با تاخير يكساله مواجه شده است .
وي با اشاره به مشكلات ناشي از نداشتن طرح هاي بالادستي در بخش مسكن ، گفت: متاسفانه نداشتن طرح هاي بالادستي در اين بخش موجب اجرايي شدن طرح هاي پايين دستي و در نتيجه پراكندگي در اجرا شده است .
وزير مسكن و شهرسازي تصريح كرد: هر گونه تصميم گيري در حوزه شهرسازي و معماري يك فرآيند چند دستگاهي است كه بايد با همكاري و هماهنگي دستگاه هاي مختلف اجرايي شود .
سعيدي كيا ، با اشاره به نقايص موجود در بحث شهرسازي و معماري كشور ، گفت: تاكنون عمده فعاليت هاي شهرسازي به صورت دو بعدي (طولي و عرضي ) تصميم گيري شده و كمتر به ارتفاع يا همان نماسازي توجه شده است .
وي تهيه قانون جامع شهرسازي و معماري كشو را ضروري دانست و گفت: علي رغم تاخير صورت گرفته در تهيه اين قانون اما بايد توجه لازم براي تدوين اين قانون صورت گيرد .
وزير مسكن وشهرسازي با تاكيد بر سابقه معماري وشهرسازي كشور ، افزود: معماران اين دوره مي توانند با تلفيق فناوري هاي جديد ساخت وساز و استفاده از پيشينه معماري ايراني و اسلامي الگوهاي قابل قبولي ارائه دهند كه هم اكنون جاي اين الگوها در اين بخش بسيار خالي است .
وي نداشتن مكانيسم مشخص براي اجراي طرح هاي در حوزه معماري وشهرسازي را يكي ديگر از نقايص موجود دانست و اظهار اميدواري كرد كه با طرح اين مبحث در قانون جامع معماري و شهرسازي ، بستر لازم براي نظارت بر طرح ها فراهم شود .
سعيدي كيا با تاكيد بر همكاري وزارت مسكن و شهرسازي ، شهرداري و سازمان نظام مهندسي در زمينه اجراي قوانين معماري و شهرسازي كشور ، گفت: بايد شهر خوب داشت تا خانه خوب داشته باشيم .
نظر شما