خبرگزار مهر، گروه استان ها- مائده اسفندمز: نخستین روز از اولین گنگره هشت هزار شهید استان گیلان در حالی عصر شنبه برگزار شد، که این برنامه در آستانه هفته گرامیداشت مقام معلم، به تکریم و تجلیل معلمان و دانش آموزان شهید استان گیلان اختصاص داشت.
کنگره هشت هزار شهید گیلان که با برگزاری سه اجلاسیه مهم و یک برنامه اصلی از امروز کار خود را به مدت چهار روز آغاز کرده، در نخستین روز خود در اجلاسیه فرهنگیان میزبان وزیر آموزش و پرورش، استاندار و نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از خانواده های معلمان و دانش آموزان شهید استان بود.
در این برنامه که با اجرای «سید جواد هاشمی» بازیگر تلویزیون همراه بود، حاضران در میان فضایی که با عکس های شهدا و عطر گلاب و اسپند معطر بود، یاد و خاطره ۱۵۶ معلم شهید و ۸۵۰ شهید دانش آموز را گرامی داشتند.
لزوم ترویج فرهنگ شهادت
وزیر آموزش و پرورش در این مراسم با گرامیداشت یاد ۳۶ هزار دانش آموز شهید و سه هزار فرهنگی، مربی و معلم شهید اظهار کرد: شهیدان و خانواده های آنان از سرمایه های نظام جمهوری اسلامی هستند.
علی اصغر فانی افزود: کنگره های شهدا با این هدف برگزار می شود که به خانواده های شهیدان اطمینان خاطر دهیم که راه شهدا ادامه خواهد یافت.
وی با اشاره به نقش آموزش و پرورش در قبال فداکاری ها و ایثارگری هایی که شهدا از خود نشان دادند، بر اشاعه فرهنگ شهادت و ایثار و انتقال آن به دانش آموزان تاکید کرد و گفت: وظیفه آموزش و پرورش این است که این فرهنگ غنی را به نسل های آینده انتقال دهد.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ۱۳ میلیون دانش آموز در مدارس سراسر کشور با محتواهای سرشار از ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کتاب های درسی شان، تعلیم و تربیت می شوند و وظیفه آموزش و پرورش است که ضمن آشنایی نسل جدید با این فرهنگ، آن را به آیندگان نیز انتقال دهد.
برگزاری ۵۰۰ یادواره شهدا در گیلان
مدیرکل آموزش و پرورش گیلان نیز در این مراسم با تجلیل مقام شهدای معلم و دانش آموز اظهار کرد: برگزاری ۹۰ برنامه فرهنگی در یک سال اخیر و ۵۰۰ یادواره شهدا از جمله اقداماتی بوده که در سطح مدارس استان گیلان در راستای بزرگداشت مقام شهدا و کنگره هشت هزار شهید دفاع مقدس استان گیلان اجرایی شده است.
مهدی حاجتی با بیان اینکه طبق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تشکیل خانواده سالم مورد تاکید است افزود: آموزش و پرورش با تعلیم و تربیت دانش آموزان و اشاعه فرهنگ ایرانی-اسلامی در تلاش است تا خانواده های سالم را در جامعه تشکیل دهد و مصداق خانواده های سالم، خانواده های شهدا هستند.
وی تصریح کرد: مدرسه، کانون خدمات تربیتی است و باید با تکیه بر سند تحول بنیادین، دانش آموزانی را به جامعه تحویل داد که در آن ها، جلوه ای از خودباوری و اعتقاد به ارزش های ایثار و شهادت با الگوبرداری از شهدا بروز کند.
در ادامه این اجلاسیه که در میدان شهدای ذهاب(شهرداری) رشت برگزار شد، دانش آموز «مطهره علیزاده» فرزند شهید سردار «امیررضا علیزاده» نخستین شهید مدافع حرم از استان گیلان، دکلمه ای به پدر شهید خود تقدیم کرد که تمامی حاضران را تحت تاثیر قرار داد.
در حالی که فضای اجرای برگزاری کنگره با عطر گلاب پر شده بود، از کتاب هایی که به همت آموزش و پرورش گیلان تهیه شده است، توسط وزیر آموزش و پرورش رونمایی شد.
کتاب های «سیره شهدای فرهنگی گیلان»، «راه عاشقی»، «من ۱۴ ساله نیستم!»، «همکلاسی آسمانی» و «شاهدان رویش و شکوفایی(چلچراغ مدارس گیلان)» توسط علی اصغر فانی و استاندار گیلان به حاضران معرفی شدند.
در پایان این اجلاسیه، با اهدای تندیس از خانواده های معلمان و دانش آموزان شهید تجلیل به عمل آمد.
کنگره هشت هزار شهید استان گیلان تا ۱۴ اردیبشهت در میدان شهرداری رشت ادامه دارد.
عکس: سید مرتضی جوانمرد
نظر شما