۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۵:۲۴

مدیركل آموزش و پرورش خوزستان گلایه کرد:

۲۰۰میلیاردتومان مطالبه آموزش و پرورش/سهم هر دانش آموز ۵هزار تومان

۲۰۰میلیاردتومان مطالبه آموزش و پرورش/سهم هر دانش آموز ۵هزار تومان

اهواز ـ مدیركل آموزش و پرورش خوزستان گفت: سال گذشته منابع مالی اختصاص یافته به تمام دانش آموزان خوزستانی تنها چهار میلیارد تومان بود وبا این حساب سهم هر دانش آموز چهار تا پنج هزار تومان است.

به گزارش خبرنگار مهر،‌ محمد تقی زاده پیش از ظهر امروز یکشنبه در مراسم گرامیداشت هفته معلم و تجلیل از معلمان منتخب و نماینده معلمان شهرستان ها، نواحی و مناطق آموزش و پرورش خوزستان در سالن طلاییه آموزش و پرورش ناحیه چهار اظهار کرد: همیشه آرزو داشتم به جای خود معلمان و یا آموزش و پرورش، دیگران از آنها تقدیر كنند.

وی افزود: در روایات دینی و همچنین كتاب آسمانی قرآن،‌ نهج البلاغه و صحیفه سجادیه برای علم، دانش،‌ تعلیم،‌ تربیت و معلم اهمیت بسیاری قائل شده اند.

مدیركل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به روایت امام علی(ع) در مورد علم آموزی «هر كسی چیزی به من یاد بدهد مرا غلام خودش كرده» تصریح كرد: كشور ایران همواره در علم و دانش پیشتاز بوده و علما و عرفا هم نزد ایرانیان از ارزش بالایی برخودار بوده و هستند.

تقی زاده با اشاره به عظمت تاریخ كشور ایران گفت: همیشه در كتب تاریخی راهنمایی و دبیرستان مطالعه می كردیم كه اختراع خط مربوط به سومر در بین النهرین بوده ولی در سال ۲۰۰۷ میلیادی باستان شناسان كشف كردند كه خط به سومر تعلق نداشته و بلكه متعلق به جیرفت در استان كرمان است.

وی ادامه داد: چنین كشفی نشان می دهند كه ایران از پنج هزار سال قبل میلاد خط را اختراع كرده و دارای یك تاریخ مكتوب هفت هزار ساله است. بهترین و زیباترین متون مذهبی قبل از اسلام نیز بر دیوارهای تمدن عیلامی در چغازنبیل نوشته شده است. به هر حال مواریث معنوی و علمی توسط معلمان باید حفظ و توسط دانش آموزان به مكان ها و ملل دیگر منتقل شوند.

مدیركل آموزش و پرورش خوزستان هشدار داد:‌ امروز اگر به معلم و دانش آموزان توجه نشود فردا باید هزینه های بسیار زیادی را در زندان ها، مراكز بازپروری و رفع اعتیاد داشته باشیم. اگر بخواهیم آسیب های اجتماعی را كاهش بدهیم باید معلم و مدرسه را اولویت اول خود قرار دهیم.

تقی زاده عنوان كرد:‌ اگر امروزه نارسایی ها و یا عقب ماندگی هایی را در آموزش و پرورش مشاهده می كنیم نباید زیاد سر خود را به درد آورده و یا دنبال علل بگردیم چون به نظر من خارج از چارچوب آموزش و پرورش و كتب درسی دانش آموزان مشكلی تاریخی همیشه آموزش و پرورش را همراهی كرده است.

وی اضافه كرد: آن مشكل این است كه در طول تاریخ معاصر آموزش و پرورش هیچ وقت اولویت اول هیچ كدام از دولت های معاصر نبوده است. اگر علاقمند به تغییر و تحول هستیم باید آموزش و پرورش اولویت اول و معلم نیز نفر اول جامعه باشد.

مدیركل آموزش و پرورش خوزستان بیان كرد:‌ اگر این اولویت ها رعایت شد در سایر فصول مانند علم، دانش، تكنولوژی و صنعت هیچ مشكلی نخواهیم داشت.

تقی زاده با اشاره به اینكه معلمان خوزستانی با تمام توان خود در حال تلاش هستند، گفت: در شاخص های ملی ارتقای خوبی طی دو سال اخیر داشتیم كه از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشوری اعلام می شود و خوزستان با جهش فوق العاده در این شاخص های كشوری رتبه ۹ را كسب كرده است.

وی یادآور شد: كنكور و امتحانات نهایی مقطع سوم متوسطه دو شاخص ملی هستند كه ضمن توجه به آنها ولی برای استان اولویت نیستند چون بارنداز نهایی آموزش و پرورش در خانه كنكور نیست بلكه در زمین ورزش، كلاس پیش دبستانی و خانه بهداشت (اولویت های جهانی) است.

ارتقای رتبه آموزش و پرورش استان از ۲۱ به ۲۷

مدیركل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد:‌ البته به دو شاخص ملی فوق نیز توجه داشته و فعالیت هایی برای تقویت آنها انجام دادیم. به منظور افزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان و غرور استانی در خوزستان در زمینه تقویت جایگاه كنكور استان تلاش هایی صورت گرفته و خوشبختانه رتبه استان از ۲۱ به ۲۷ ارتقا پیدا كرد.

تقی زاده یادآور شد: بزرگترین بحران آموزش و پرورش را نداشتن برنامه می دانستم و بهترین كاری كه برای رفع این بحران انجام دادم، برنامه ریزی و تعیین اهدافی مانند پیش دبستانی، بهداشت، ورزش، كنكور و سوادآموزی بود.

وی تقدیر كرد: با حمایت های استاندار خوزستان آموزش و پرورش در این استان به اولویت اول مبدل شده و باعث پیشرفت های شگرفی شد كه از وی تقدیر و تشكر می كنم. یكی از این پیشرفت ها تغییر رتبه علمی استان بود كه تنها چهار استان موفق به تغییر رتبه علمی خود در كشور شده بودند و خوزستان هم یكی از آنها بود.

مدیركل آموزش و پرورش خوزستان بیان كرد: هدفگذاری، برنامه ریزی و همچنین اطلاع رسانی و هماهنگی سه محوری هستند كه با توجه به آنها پیشرفت های خیلی خوبی را می توان كسب كرد.

تقی زاده عنوان كرد: در این استان دو منطقه به فاصله ۵۰ كیلومتر از هم قرار دارند ولی یكی جایگاه اول استان و دیگری جایگاه آخر را دارد. مگر در این فاصله چقدر تفاوت وجود دارد و اصلا از این وضعیت خوشحال نیستیم و دلیل تفاوت رتبه دو منطقه نیز در میزان توجه هر كدام به سه محور مذكور است.

وی تأكید كرد: منابع مالی، انسانی، فضا و تجهیزات همه لازم است ولی اگر آنها را داشته و برنامه ریزی و هدفگذاری نداشته باشیم، هرگز موفق نخواهیم بود و نمی توانیم كاری را انجام بدهیم.

مدیركل آموزش و پرورش خوزستان با طرح سوالات مختلف گلایه كرد: چرا باید این دغدغه وجود نداشته باشد كه آموزش و پرورش اولویت اول و معلم فرد اول جامعه باشد،‌ چرا باید مطالبات آموزش پرورش خوزستان از سال ۷۱ توسط نهادها، سازمان ها،‌ شركت ها و كارخانه های مختلف پرداخت نشود؟ چرا باید به خاطر تنها ۵۰ هزار تومان صبح روز كنكور كابل برق حوزه قطع شود ولی هفت تا ۱۰ میلیارد تومان مطالبه آموزش و پرورش استان از آن دستگاه پرداخت نمی شود.

تقی زاده در ادامه گلایه ها عنوان كرد: سال گذشته منابع مالی اختصاص یافته به تمام دانش آموزان خوزستانی تنها چهار میلیارد تومان بود و با یك حساب سرانگشتی متوجه خواهیم شد كه سهم هر دانش آموز مبلغی بین چهار تا پنج هزار تومان می شود. این پول كفاف ماژیك، گچ و مایع دستشویی مدارس هم نمی شود.

وی با اشاره به مطالبه قریب به ۲۰۰ میلیارد تومانی آموزش و پرورش استان گفت: چرا باید تنها معلمان خوزستانی حتی یك سانتی متر مركز رفاهی و تفریحی نداشته باشند، با وجود اینكه همه می دانند چنین مراكزی در افزایش انگیزه شغلی تأثیر بسیاری دارند.

مدیركل آموزش و پرورش خوزستان اضافه كرد: زمانی می توانیم جامعه موفق داشته باشیم كه همه نگاه ها به سمت معلم، مدرسه و دانش آموز معطوف باشد.

 

 

کد خبر 3613656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha