به گزارش خبرنگار مهر، حاجی رضا تیموری ظهر یکشنبه در مراسم روز کار و کارگر و روز صنعت برق که با حضور کارکنان این شرکت برگزار شد، اظهار داشت: بدون شک نقش کارگران و تلاش و همت آنان در پیشرفت کشور انکارناپذیر است و کارگران در تمام عرصهها نقش پررنگی داشته و دارند.
وی ادامه داد: تعهد و مسئولیتپذیری کارگران در عرصه تولید و صنعت بهطورقطع منجر به پیشرفت و توسعه کشور در تمام زمینهها خواهد بود.
تیموری هفته کارگر و روز صنعت برق را فرصتی برای تجليل از مقام كارگران و تلاشگرانی دانست که از آسایش خود میگذرند و باهمتی والا برای خدمت به مردم تلاش میکنند.
وی با اشاره به توجه ویژه دین اسلام به جایگاه کار و کارگر و با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری عنوان کرد: از دیدگاه اسلام بیکاری، تنبلی و وقتگذرانی بیهوده و ضد ارزش است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به نامگذاری امسال با عنوان «اقتصادمقاومتی؛ اقدام و عمل» از سوی مقام معظم رهبری اظهار داشت: باید هر کس در هر مسئولیت و جایگاهی که قرار دارد نسبت به تحقق این امر اقدام کند.
وی نقش کارگران را در این عرصه بسیار حساس دانست و گفت: توسعه و پیشرفت هر کشوری به نیروی انسانی متعهد و مسئولیتپذیر آن بستگی دارد و کارگران نیروی محرکه چرخ اقتصاد کشور هستند.
وی با اشاره به برنامهریزی و اولویتهای شرکت افزود: اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نخستین اولویت است که در اجرای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و دستورالعملها و بخشنامههای وزارت نیرو و شرکت توانیر با رویکرد کاهش وابستگیها و تأکید بر مزیتهای تولید داخلی اقدام شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان ادامه داد: سیاست وزارت نیرو برآن است تا همچون گذشته با افزایش راندمان نیروگاهها، کاهش تلفات انرژی و بهینهسازی مصرف انرژی تلاش کنند اقتصادی پویا برای کاهش وابستگیها به کشورهای بیگانه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در صنعت برق خودکفایی در ساخت تجهیزات و تأسیسات مورد نیاز در اولویت برنامهها قرار دارد، گفت: از دیگر اقدامات اجرایی اصلاح ساختار شبکههای برق، کنترل و اصلاح توان راکتیو شبکه، کنترل و اصلاح لوازماندازه گیری است.
تیموری افزود: با ۲۴ مکانیسم اجرایی چون کاهش طول شبکه فشار ضعیف، استفاده از ترانسهای کم ظرفیت و کم تلفات، استفاده از کابل خودنگهدار، اصلاح سطح مقطع خطوط فشار ضعیف و فشار متوسط، تعویض و جایگزینی کنتورهای معیوب، جمعآوری برقهای غیر مجاز، نصب کنتورهای هوشمند، تست و بازرسی لوازم اندازه گیری تلاش میشود تا از هدررفت انرژی جلوگیری شود و شبکه از ضریب قابلیت پایدار بالاتری برخوردار باشد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با اشاره به محور دوم فعالیتهای شرکت با عنوان کاهش تلفات انرژی برق افزود: کاهش تلفات انرژی برق و جلوگیری از هدررفت سرمایه ملی در رأس امور شرکت قرار دارد.
وی اظهار داشت: در این راستا تشکیل جلسات کاهش تلفات برای بررسی طرحها، برنامهها، عملکرد، اقدامات، نتایج و اتخاذ تصمیمات لازم به منظور بهبود عملکرد واحدها، طراحی و بکارگیری فرآیندهای ایجاد انگیزه در بین کارکنان، جمعآوری برقهای غیر مجاز، تست و بازرسی لوازم اندازه گیری و استفاده از کارشناسان حقوقی به منظور پیگیریهای لازم در محاکم قضایی انجام شده است.
درصد تلفات از ۲۲.۵ درصد به ۱۱.۵ درصد کاهش یافته است
تیموری با بیان اینکه در پنج سال گذشته تلفات انرژی برق کنترل شده و درصد تلفات از ۲۲.۵ درصد به ۱۱.۵ درصد کاهش یافته است، عنوان کرد: در پایان سال ۹۳ درصد تلفات ۱۴.۷ درصد بوده که در پایان سال ۹۴ این میزان به ۱۱.۶ درصد کاهش یافته است.
وی با اشاره به برقهای غیرمجاز و تست لوازم اندازهگیری اظهار داشت: در سال گذشته ۱۳ هزار و ۷۰۸ مورد برق غیرمجاز جمعآوری شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه ۵ هزار و ۴۳۷ مورد برق غیرمجاز به انشعاب مجاز تبدیل شده است، گفت: از این تعداد ۲۴۶ مورد آن با حکم محاکم قضایی تبدیل به انشعاب دائم شدهاند.
وی ادامه داد: در سال ۹۴ تعداد ۲۳۷ هزار کنتور تست و بازرسی شده که متأسفانه حدود ۳۵ هزار مورد از انشعابات مشترکان معیوب بود و میزان واقعی مصرف انرژی را نشان نمیدادند که با این اقدام از هدررفت انرژی برق به میزان ۲۳۱ میلیون کیلووات ساعت جلوگیری شده است.
تیموری با بیان اینکه این میزان به عبارتی ۶.۵ درصد از تلفات انرژی استان و به قیمت یارانهای در استان معادل ۹۱ میلیارد ریال است، عنوان کرد: با یک درصد کاهش تلفات انرژی در کشور صرفهجویی به میزان ۲۵۰ میلیارد تومان حاصل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان صرفهجویی و انضباط مالی را از دیگر محورهای فعالیت شرکت برشمرد و افزود: جمعآوری برقهای غیرمجاز و کاهش تلفات انرژی، جمعآوری اجناس مازاد شبکه و استفاده بهینه از آنها و انجام اقدامات مؤثر با فرماندهان نیروهای انتظامی و محاکم قضایی به منظور کاهش سرقت انرژی و کاهش سرقت تجهیزات و تأسیسات برق در این راستا انجام شده است.
وی ادامه داد: ایجاد خدمات الکترونیکی و توسعه آن به دفاتر پیشخوان دولت، راهاندازی اتوماسیون داخلی، چاپ قبوض مشترکان در محل و حذف آن در آینده، تکمیل و راهاندازی نرمافزارهای مالی، فنی و خدماتی و کاهش تصدیگری و برونسپاری نیز از دیگر اقدامات در این محور بوده است.
تیموری با بیان اینکه تا پایان سال ۹۴ تعداد مشترکان برق استان به ۶۸۵ هزار مشترک رسیده است، گفت: با لحاظ کردن مشترکان دیماندی برق باختر در استان سهم مشترکان خانگی از انرژی مصرفی ۲۶ درصد، سهم مشترکان کشاورزی ۳۱ درصد و صنعت استان نیز ۲۹ درصد سهم خواهند داشت.
متوسط نرخ فروش هر کیلووات ساعت برق ۵۷۶ ریال در استان است
وی با اشاره به اینکه متوسط نرخ فروش هر کیلووات ساعت ۵۷۶ ریال در استان است، اضافه کرد: مشترکان استان تا پایان سال گذشته ۸۰۳ میلیارد ریال به شرکت توزیع نیروی برق استان همدان بدهکار هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان یادآور شد: از این میزان سهم بدهی مربوط به مشترکان خانگی ۲۷۳ میلیارد ریال، ادارات دولتی و غیر دولتی ۳۷۰ میلیارد ریال، مشترکان صنعتی و کشاورزی ۶۰ میلیارد ریال، مشترکان تجاری و سایر مصارف ۱۰۰ میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه از دیگر اولویتهای کاری شرکت وصول مطالبات و افزایش درآمد شرکت است، ابراز داشت: ۳۰ درصد مطالبات از مشترکان سهم شرکت توزیع برق خواهد بود که باید برای وصول آن پیگیری جدی به عمل آید.
تیموری اظهار کرد: ۸۰۰ میلیون تومان بهای انشعاب تقسیطی نزد مشترکان است که ۸۰ درصد مبلغ در دو شهر همدان و رزن است و انتظار میرود تا پایان شهریور ماه این میزان به صفر برسد.
وی عنوان کرد: درصد وصول در سال گذشته ۹۱ درصد بوده و براساس برنامه امسال وصول ۱۰۰ درصدی مورد انتظار است.
وی با بیان اینکه باید بهرهبرداری شبکههای موجود بهتر و تعداد خاموشیها کاهش یابد، گفت: جلوگیری از اتصالیهای گذرا نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتر خطوط دارد که با دریافت مطالبات از مشترکین پایداری شبکهها نیز افزایش مییابد.
نظر شما