حمید بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ۳۳ رشته صنایعدستی در استان شناسایی شده و یک هزار نفر صنعتگر نیز به صورت سازمان یافته در زمینه صنایع دستی در بخش خانگی و کارگاهی فعالیت می کنند.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی هنرمندان صنایعدستی میتواند زمینهساز حمایت کیفیتر میراث فرهنگی استان باشد، گفت: قالی بافی، عبا بافی، جاجیم بافی، رنگرزی سنتی، کاشی معرق، تذهیب، نگارگری، گیوه بافی، نمدمالی، طراحی سنتی، محرق، ساخت ساز سنتی، قلمزنی روی مس و سفالگری از رشته های فعال صنایع دستی در استان است.
سرپرست معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام از افزایش میزان صدور پروانه تولید برای صنعتگران در سال ۹۴ نسبت به سالهای گذشته خبر داد و گفت:بیشترین فعالان حوزه صنایعدستی طبق تفاهمنامه همکاری با سایر ادارات و نهادها در شهرستان ایلام و دیگر شهرستانهای استان متمرکز هستند.
وی افزود: در سال ۹۴، یکهزار و ۷۶۸ پروانه تولید انفرادی برای صنعتگران صادر و در سامانه جامع مدیریت فرایند صنایع دستی ثبت شده است.
نخستین صنایع دستی این استان یک زیرانداز حصیری ساده متعلق به هزاره پنجم قبل از میلاد است که در تپه علی کش شهرستان دهلران یافت شده است.
نظر شما