۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۰:۴۷

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان:

طرح تعمیم ترسیب کربن در روستاهای شاهرود آغاز شد

طرح تعمیم ترسیب کربن در روستاهای شاهرود آغاز شد

شاهرود - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از آغاز طرح ترسیب کربن در روستاهای شاهرود خبر داد و گفت: این طرح با تجربه موفق در دامغان، این بار در شاهرود اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علینقی حیدریان صبح چهارشنبه در نشست آغاز طرح ترسیب کربن با هدف مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه پایدار روستایی به میزبانی فرمانداری ویژه شهرستان شاهرود، طرح ترسیب کربن را بهترین مدل ارائه شده به منظور ارتقاء روستاها و روستائیان در راستای جلوگیری از مهاجرت دانست و افزود: در این طرح روستائیان آموزش های اشتغال زایی خانگی را می بینند تا از مهاجرت به شهرها جلوگیری شود لذا زمانی که جمعیت در روستاهای محروم و کویری حضور داشته باشد بیابان زایی نیز کاهش پیدا می کند.

وی افزود: این طرح از سی ماه گذشته در دامغان با استقبال خوب مردم و روستانشینان بخش های محروم و با تاسیس صندوق اعضای طرح ترسیب برای اعطای تسهیلات اشتغال آفرینی در رشته های مختلف چرم دوزی، بافندگی، فرش و گلیم و ... آغاز شده که با استفاده از تجربیات می توان شاهد اجرای مناسب آن در شاهرود نیز بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان درباره موانع اجرای این طرح در شاهرود، گفت: تنها مانع روبروی اجرای طرح ترسیب کربن می توان ناهماهنگی در اجرای آن توسط دستگاه های ذی ربط و نا آگاهی مردم و مسئولان از اجزاء این طرح باشد که امیدواریم با تدابیر فرمانداری و نهادهای اجرایی شاهرود، شاهد رفع این موانع باشیم.

اشتغال در روستاها از بیابانزایی جلوگیری می کند

فرماندار شاهرود نیز در این مراسم با اشاره به حمایت کامل از اجرای طرح ترسیب کربن در این شهرستان، گفت: حضور روستائیان در روستاها می تواند از مهاجرت جلوگیری کند و این مهم همواره در دستور کار دولت یازدهم بوده است.

سیدمحمدرضا هاشمی با اشاره به لزوم جلوگیری از مهاجرت به شهرها، گفت: حضور روستائیان در روستاها علاوه بر توسعه و آبادانی، باعث جلوگیری از بیابانزایی بیشتر می شود و از سوی دیگر نیز می تواند از معضلات اجتماعی پیرو مهاجرت شامل حاشیه نشینی، مشاغل کاذب، فقر و بی خانمانی جلوگیری کند.

وی افزود: فرمانداری شاهرود و دستگاه های اجرایی این شهرستان در راه اجرای هر چه بهتر طرح ترسیب کربن تمام اهتمام خود را به کار می بندد همچنین باید گفت در این شهرستان روستاهایی نظیر طرود و روستاهای مجاور آن از ظرفیت بالایی برای اجرای طرح ترسیب برخوردار هستند که اجرای این طرح در آنها می تواند برکات خوبی را به همراه داشته باشند.

ترسیب کربن به جذب دی اکسید کربن اضافی جو توسط اندام‌های هوایی و زیرزمینی گیاهان مرتعی به منظور کاهش اثرات سوء پدیده گرمایش زمین، ترسیب کربن گفته می‌شود که در سال۸۴یکی از موفق ترین طرح های بین المللی در حوزه محیط زیست بوده است.

کد خبر 3616373

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha