۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۴:۳۱

مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی کردستان خبرداد:

مبارزه با آفت سن در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از مزارع گندم کردستان

مبارزه با آفت سن در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از مزارع گندم کردستان

سنندج- مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی کردستان گفت: در سال زارعی امسال پیش بینی می شود ۲۰۰ هزار هکتار از مزارع گندم کردستان برعلیه آفت سن سپماشی شوند.

محمد غفوری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ۵۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی امسال به زیرکشت گندم رفته است، گفت: براساس ارزیابی هایی که از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی انجام شده، امسال پیش بینی می شود در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از مزارع گندم استان برعلیه آفت سن مبارزه شیمیایی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه سم به اندازه کافی درمراکز عرضه و فروش در سطح استان موجود است، عنوان کرد: شهرستان های بیجار، دهگلان و قروه به دلیل اینکه بیشترین سطح زیرکشت گندم در استان را به خود اختصاص داده اند، بیشترین میزان آلودگی به آفت سن را هم دارند.

وی اظهارداشت: ۲۲۰ کارشناس در بخش دولتی با عنوان شبکه مراقبت، از مزارع گندم در سطح استان بازدید می کنند و در هر منطقه ای که جمعیت آفات به حد مشخص شده برای مبارزه رسیده باشد، به کشاورزان اطلاع رسانی می کنند.

 مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی کردستان ادامه داد: در صورتی که وسعت اراضی آلوده به آفات و بیماری ها زیاد باشد، اطلاع رسانی از طریق رسانه ها به ویژه رسانه ملی صورت می گیرد.

غفوری با اشاره به اینکه جمعیت آفت سن با شرایط اقلیمی  رابطه مستقیم دارد، اضافه کرد: اگر میزان بارندگی در چند سال به صورت متوالی هم چون امسال مطلوب باشد، بی شک جمعیت آفت سن به طور قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند.

وی بیان کرد: در سال های زراعی ۸۵ و ۸۶، تنها در ۲۰ هزار هکتار از مزارع گندم استان برعلیه آفت سن مبارزه شیمیایی انجام شد.

وی تنها راه مبارزه با آفت سن را مبارزه شیمایی خواند وعنوان کرد: هنوز روش مبارزه بیولوژیک برعلیه آفت سن که صرفه اقتصادی داشته باشد کشف نشده است ولی هر سال شاهد ورود سم های کم خطرتربه بازار برای مبارزه با این آفت هستیم.

مدیرحفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی کردستان با اشاره به اینکه سم هایی که امروزبرای مبارزه با آفات مصرف می شوند بسیار کم خطرتر از سم های ۱۰ سال پیش هستند، عنوان کرد: سم هایی که در ۱۰ سال پیش استفاده می شد دوره کارنس طولانی داشت و اکنون ۷،۸ سالی است که  سم دلتامترین برای مبارزه با آفت سن جایگزین سم های قبلی شده که دوره کارنس ۷ الی ۱۰ روز را دارد.

کد خبر 3618040

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha